
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Monika H. (monaH.toys) ID 247784 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zdravý tekvicový koláč[ recept č. 50184 zo dňa 4.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 ½ šálky grahamovej múky, ½ šálky ovsených vločiek, 75g drvených orechov, ¼ šálky hrozienok, 2 lyžice kokosového oleja, 2 lyžice medu, 1 lyžica melasy, ¼ šálky nesladený jablkový kompót, ½ lyžičky soli, ½ lyžičky mletej škorice, ¼ lyžičky mletého zázvoru, ¼ lyžičky nového korenia Plnka: 3 šálky tekvicového pyré, ½ šálky nízkotučného jogurtu, 1 šálka nízkotučného tvarohu, 1 šálka cmaru, 2 celé vajcia, 4 bielka, ¼ šálky javorového sirupu, 2 lyžice melasy, 3 lyžičky škorice, po 1 lyžičke: nové korenie, zázvor, čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, ½ lyžičky mletých klinčekov, ½ lyžičky soli Posýpka: 30g podrvených pekanových orechov (alebo aké máte), ¼ šálky ovsa, ¼ lyžičky škorice, 2 lyžice nasekaných hrozienok, 1 lyžica javorového sirupu POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Zo všetkých ingrediencií vymiešajte cesto.Cesto rozvaľkajte a vložte do koláčovej formy. Dobre popritláčajte aj po okrajoch. Rúru predhrejte na 190˚C. Pečte cca 10 minút alebo dozlatista. Plnka: V kuchynskom robote dobre rozmixujte všetky prísady – aby boli hladké a krémové (asi minútu). Plnku rozotrite na cesto a zarovnajte po vrch. Pečieme v rúre na 175˚C cca 50-55 minút. Rúru vypnite a mierne otvorte dvierka. Nechajte koláč pár hodín chladnúť v rúre, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť predtým, ako ho dáte do chladničky. V chladničke ho nechajte minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc. Posýpka: Predhrejte malú panvicu (na stredný stupeň). Pridajte ovos, pekanové orechy, soľ a škoricu a opekajte, kým to nezačne voňať a ovos nezačne hnednúť. Za stáleho miešania pridajte hrozienka a javorový sirup. Nechajte úplne vychladnúť. Posýpkou posypte koláč. http://www.arteco.sk/page/show/navody_tekvice_kolac Tip: Ak Vám zostane plnka, nevyhadzujte ju, ale môžete ju samostatne upiecť v malých zapekacích miskách. |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.10.2012, 19:29) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika H. (monaH.toys) ID 247784 (4.10.2012, 17:23) |
a ešte zdroj: http://www.arteco.sk/page/show/navody_tekvice_kolac |
ODPOVEDAŤnahlásiť |