. .. .. .. .. .. .
. .

PANNA COTTA s jahodovym prelivom - RECEPT 50181

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 217609 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


PANNA COTTA s jahodovym prelivom


[ recept č. 50181 zo dňa  ]


PANNA COTTA s jahodovym prelivom


POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter sladkej smotany na slahanie,mne to bolo ale velmi tazke a tak by som nahradila nabuduce 500ml mliekom,aby to bolo light,snad sa na nas priatelia Taliani nenahnevaju,ked to nebude ta prava 100% Panna cotta. Dalej potrebujeme 5 lyzic krystalovy cukor 1 vanilkovy cukor 8-10 g agar-agar nie viac lebo to bude velmi tuhe!

POSTUP PRÍPRAVY

Dame zovret sladku smotanu s cukrom a vanilkou ,ku koncu primiesame agar-agar a ztiahneme z ohna. Agar -agar je vysoko vyzivny zelirovaci pripravok z cervenej morskej riasy tengusa,ktory sa velmi vyuziva v potravinarstve, ja ju kupujem vo forme prasku v 10g baleniach 100% prirodny!Je alternativa zelatiny, ako zahustovadlo,stabilizator a je zdravy nekaloricky,obsahuje zelezo,vapnik,jod a ine stopove prvky,znizuje cholesterol!
Hned ako ztiahneme z ohna nalejeme do formy,pripadne malych formiciek,dame stuhnut ,doslova za chvilku je Panna cotta hotova,agar-agar rychlo tuhne, uz pri 40 stupnoch
Urobime si jahodovy sos,Ja som mala zamrznute cele jahody a tak som ich prepolila a pridala trochu krystaloveho cukru,rozmixovala a tosku zvarila.
Mozeme urobit namiesto jahodoveho sosu klasicky karamelovy
6lyzic vody ,2 lyzice cukru a 2 lyzice sladkej smotany.Najprv rozvarime cukor vo vode a potom pridame smotanu, hotovy karamel je zlatistej farby,polejeme panna cottu a mozeme papat!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

panna cotta s jahodovym sosom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kváskový chlieb | PANNA COTTA s jahodovym prelivom | Punčová tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela m. (gabrielita30) ID 94079 (25.10.2012, 12:02)
Milá Natali ešte som nič nepočula o tom Agar-agar,prosím kde sa dá kúpiť.ako sa s tým pracuje trošku sa toho obávam.Ja som s Trnavy neviem kde ho mám kúpiť.Môžem použiť aj klasickú práškovú želatinu?Ďakujem za odpoveď s pozdravom Gabriela
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (27.10.2012, 19:52)
ja som Agar kupovala v BA,ale je dostupny aj cez internet obchody ak si natukate do googlu agar-agar urcite vam zopar vyhodi.pracuje sa s tym velmi jednoducho ,ale opatrne lebo ma tu vlastnost ze riadne tuhne,samozrejme mozete pouzit zelatinu ci uz platkovu alebo v prasku. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu