. .. .. .. .. .. .
. .

PANNA COTTA s jahodovym prelivom - RECEPT 50181

Natali F. (druna) ID 217609
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.10.2011
Naposledy: 25.12.2017 18:22
Aktualizácia: 10.12.2011 21:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 125
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


PANNA COTTA s jahodovym prelivom


[ recept č. 50181 zo dňa  ]


PANNA COTTA s jahodovym prelivom


POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter sladkej smotany na slahanie,mne to bolo ale velmi tazke a tak by som nahradila nabuduce 500ml mliekom,aby to bolo light,snad sa na nas priatelia Taliani nenahnevaju,ked to nebude ta prava 100% Panna cotta. Dalej potrebujeme 5 lyzic krystalovy cukor 1 vanilkovy cukor 8-10 g agar-agar nie viac lebo to bude velmi tuhe!

POSTUP PRÍPRAVY

Dame zovret sladku smotanu s cukrom a vanilkou ,ku koncu primiesame agar-agar a ztiahneme z ohna. Agar -agar je vysoko vyzivny zelirovaci pripravok z cervenej morskej riasy tengusa,ktory sa velmi vyuziva v potravinarstve, ja ju kupujem vo forme prasku v 10g baleniach 100% prirodny!Je alternativa zelatiny, ako zahustovadlo,stabilizator a je zdravy nekaloricky,obsahuje zelezo,vapnik,jod a ine stopove prvky,znizuje cholesterol!
Hned ako ztiahneme z ohna nalejeme do formy,pripadne malych formiciek,dame stuhnut ,doslova za chvilku je Panna cotta hotova,agar-agar rychlo tuhne, uz pri 40 stupnoch
Urobime si jahodovy sos,Ja som mala zamrznute cele jahody a tak som ich prepolila a pridala trochu krystaloveho cukru,rozmixovala a tosku zvarila.
Mozeme urobit namiesto jahodoveho sosu klasicky karamelovy
6lyzic vody ,2 lyzice cukru a 2 lyzice sladkej smotany.Najprv rozvarime cukor vo vode a potom pridame smotanu, hotovy karamel je zlatistej farby,polejeme panna cottu a mozeme papat!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

panna cotta s jahodovym sosom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pti four - strojcekove keksiky | PANNA COTTA s jahodovym prelivom | Kefte na plechu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabriela m. (gabrielita30) ID 94079 (25.10.2012, 12:02)
Milá Natali ešte som nič nepočula o tom Agar-agar,prosím kde sa dá kúpiť.ako sa s tým pracuje trošku sa toho obávam.Ja som s Trnavy neviem kde ho mám kúpiť.Môžem použiť aj klasickú práškovú želatinu?Ďakujem za odpoveď s pozdravom Gabriela
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (27.10.2012, 19:52)
ja som Agar kupovala v BA,ale je dostupny aj cez internet obchody ak si natukate do googlu agar-agar urcite vam zopar vyhodi.pracuje sa s tym velmi jednoducho ,ale opatrne lebo ma tu vlastnost ze riadne tuhne,samozrejme mozete pouzit zelatinu ci uz platkovu alebo v prasku. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu