
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
jarmila p. (mamalady) ID 37135 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Linecký tvarohový koláč[ recept č. 4996 zo dňa 19.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:50Dg hlad. múka, 1prášok do peč., 25Dgpráš.cukor, 1 PALMARIN, 2celé vajíčka, 1/2bal.vanilk.cukor, 2KLml.škorica, 1PL r-um Plnka: 50Dg tvaroh, 2 celé vajíčka, 20Dg práš.cukor, 1bal. vanilk.cukor A EŠTE TREBA DŽEM - ríbezľový, jahodový, príp. marhuľový /aby bol výraznej farby!/ POSTUP PRÍPRAVY Zahnetieme si linecké cesto s uvedených prísad. Kto chce môže pridať aj citr. kôru, ja nedávam. Cesto dáme do mikrot. sáčku a šup na 1hod. do chladničky. Kým sa cesto chladí, pripravíme si plnku tak, že všetky prísady okrem džemu zamiešame na hladkú hmotu. Vychladené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme a opatrne pomocou válka prenesieme na plech, ktorý máme vymastený a vysypaný hrubou múkou. Prenesené cesto rozvaľkáme pohárom pekne do rožkov plechu a natrieme naň rovnomerne plnku. Druhý kus cesta rozvaľkáme na doske a vykrajujeme z neho pohárikom alebo guľ. formičkou kolečká s otvorom v strede /ako na zlepované kolečká / Ukladáme ich na plnku pekne vedľa seba ako vojakov. Musí byť pokrytá celá plocha s kolečkami. Z odkrajkov urobíme dlhšie šúlky a uložíme krajom koláča, aby to malo ten správny GRIF! Do každého otvoru dáme kúsok farebného džemu a pečieme do ružova. Po upečení posypeme práš.cukrom a pokrájame na štvorčeky podľa kolečiek. Stačí ku tomu iba šálka dobrej kávy a príjemná hudba. Je to MŇAM!!!!! PS - autorka receptu: FOTO - viď komentár z 24.5.08 od Evičky!!!! VĎAKA!!!!! |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (6.4.2018, 18:19) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maja c. (macis) ID 63536 (7.2.2010, 20:27) |
Jarmilka, tvoj kolačik je vynikajuci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (31.1.2009, 16:23) |
Nepodarilo sa ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=21873 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (31.1.2009, 16:20) |
Ahoj Jarka, konečne som dnes upiekla Tvoj výborný tvarohový koláč. Chutí naozaj vynikajúco a tiež pekne vyzerá. Ďakujem za uverejnenie receptu. Pripájam link na fotku: http://www.mimibazar.sk rodinne_fotografie.php?album=21873 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kamila B. (vikusik) ID 41103 (24.9.2008, 11:46) |
Ahojte. Jarmilka chcela by som vyskušat tento kolačik no neviem presne aký tvaroh mam dat ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jarmila p. (mamalady) ID 37135 (4.11.2008, 20:10) |
Kamilka, najlepšiu skúsenosť mám s hrudkovým tvarohom - stará dobrá klasika, ostatné zostanú veľmi riedke! Veľa úspechov a prepáčte neskorú odpoveď!!! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 11:28) |
Piekla som na vymastenom a pomúčenom plechu,priblične 30 minút a na 180 stupňoch,ale to záleží od rúry. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (24.6.2008, 11:19) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 10:08) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:11) |
Ahoj Gabika!! Som veľmi rada, že si ma veeeeľmi dobre zastúpila, ale mám iba 1 malú pripomienku, ak sa pečie na väčšom plechu, stačí odložiť iba tretina, aby bolo dostatok na spodný diel. Ostatné rady sú v úplnom poriadku, som rada, že je o koláč záujem, je to fakt výborný kus ku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Želám tebe aj všetkým pekarkám veľa úspechov v pečení!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 10:03) |
Zuzka,už som ho piekla aj ja a nie raz,lebo je fantastický,hlavne na druhý deň je lepší, lebo trochu zmäkne.Pečiem ho na plechu 28x38.papa ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (24.6.2008, 9:39) |
Ahoj pecie sa v klasickom plechu?Na kolko cm sa vyvalka? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:03) |
Ahoj Zuzanka Rybenka, prepáč, že tak neskoro, ale predsa sa ozývam!!! ![]() ![]() ![]() Tak tu je odpoveď! Koláč si upeč na takom plechu, ktorý bežne používaš na pečenie, hlbší. V recepte píšem, že si kusok odložím a zbytok rozvalkám na vymastený a posypaný hrubou múkou plech. Je dobre aj pritlačiť opatrne kraje, aby boli troška zahnuté dohora pri stranách plechu. No a potom dáš plnku a zo zbytku cesta si vykrojíš kolečká alebo kvetinky presne tak ako keď ich pečieš samostatne a uložíš ich na plnku a ŠUP do predhriatej rúry tak na 180st. Keď začne ružovieť, tak POZOR, aby nezostal kakaový!!!!!!! Želám veľa úspechov v pečení a DOBRÚ CHUŤ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.6.2008, 20:23) |
Odskusane, skutocne vyborne. Do tvarohovej plnky som este pridala hrozienka mix. s drobnym kandizovanym ovocim. Vzala som ho minuly tyzden na party, tak anglania sa ho nevedeli dojest. oni si moc nepecu, len tie ich umeliny nakupia v obchodoch. Super, odporucam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:14) |
Adrika, srdečná vďaka za pochvalu!!!!!! Som rada, že chutil aj anglanom, tie ich umeliny sa nedajú s doma upečeným koláčom ani porovnať!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Želám veľa úspechov!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.5.2008, 19:10) |
Jarka, nie je za čo , keď je niečo dobré rada pochválim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 12:34) |
Jarka, včera som koláčik piekla a dnes je z neho len jeden šorík, je to skutočne dorý koláčik, odporúčam každému, okrem toho aj dobre vyzerá, tak sviatočne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tu je link do môjho albumu, tam som pridala ešte dve fotky, aby bolo vidieť ako vyzerá po upečení, nefotila som celý postup, lebo myslím si, že linecký koláč, vie urobiť každý, ale tu je zaujímavý vrch koláča http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=273783 tak skúšajte babenky, je skutočne skvelý, priznám sa ja osobne mám radšej recepty s obrázkovým postupom a nie veľmi sa mi chce čítať recepty, bez fotiek, ale tento ma chytil už pri čítaní a oplatilo sa skúsiť |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera k. (vierocka45) ID 43324 (19.4.2008, 16:21) |
Jarmilka, ak mozes pridaj foto a postup. Vyzera to byt zaujimave ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jarmila p. (mamalady) ID 37135 (19.4.2008, 20:28) |
Vieročka, mrzí ma to, nepôjde to, nemám dig.foto. Ale je to výborné, doporučujem skúsiť, postup je napísaný takmer podrobne! Želám veľa úspechov! Ozvi sa. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |