Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Lepsie gastanky ako robi ktokolvek z rodiny :)
[ recept č. 499 zo dňa 25.10.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
gastany - mnozstvo podla vasich chuti a mnozstva maskrtiacich ludi :)
POSTUP PRÍPRAVY
Je velmi jednoduchy. V obrazkoch najdete uplne vsetko.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Gastany preberte od tych, co su navrtane cervickami, ci inymi tvorcekmi, a vhodte do hrnca s vodou. Varte cca 25 min. Pocitajte s tym, ze voda bude skaredej tmavej farby. |
![]() |
Po uvareni gastany zlejte, a vhodte na plech, na ktorom ich budete piect. Pretoze ste ich predvarili, nebudu take tvrde, ako ich mavaju u nas, ci ked ich kupujete nahodou pri nejakom obchode, kde ich len narezu a pecu. Budu stavnatejsie a velmi mnam. Za horuca ich narezte. |
![]() |
Ako som povedala, gastany treba narezat. Foto sa mi moc nepodarilo, kazdopadne, treba ich narezat aspon krizom. Nie malym, ale takym akurat. |
![]() |
Gastanky mate pekne narezane, ako ja, a mozte ich este teplucke hodit do rury. Ak vychladli, nevadi. |
![]() |
Nepecte dlho, iba kym sa gastankom nepootvaraju papulky. Hotovo. Ja toto robim, ked uz maly ide spat, a my s muzom sadame k nejakemu fajn filmu. Proste na chladne vecery nie je nic lepsie, ako teplucke, mnamkove gastanky. Vyskusajte. A dajte ochutnat aj svokre, ak je u vas na navsteve, uvidite, ze budu chutit, a nebude vediet, ako ste ich urobili lepsie ako ona :). Dobru chut. P.S., ja ich servirujem v miskach, aby chladli pomalsie, ked sa k sebe tak tulia, a ked si misky ponesiete k telke, vezmite este jednu, na gastanove supky :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Miriam B. (Mirka72) ID 91825 (10.10.2013, 19:29) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika O. (veronice) ID 5934 (3.11.2006, 22:58) |
Ja som ich prave dopapala recept uuuuzasnyyy to musim uznat, boli naozaj chutne, no to vyslobodzovanie zo supky.... Ale inak boli naozaj super bo zostavam pri klasike - pozdlzne raz narezat a na 25-30 minut supnut do vyhriatej rury a papat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (mata) ID 532 (3.11.2006, 19:28) |
Ahojte bambulky akurat idem vyskusat gastanky aku budu super!!! Potom dam vediet len musim ist dat sikovno malu spat a idem varit a piect dufam ze od nich neprasknem aj ja ked ich zjem vsetky co som si dnes kupila. Marta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (29.10.2006, 18:46) |
Dik za super recepr na gastany.Mala som zlu skusenost lebo mi vybuchli v rure a to bolo cisteni.Este raz dik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (28.10.2006, 21:12) |
Svokre radsej nieeee, lebo potom ju od nas nedostanem P.S.: Aj my ich tak robievame a su ozaj super! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (29.10.2006, 22:51) |
No vidis, a ta moja to takto nepoznala, ale su super, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (28.10.2006, 20:43) |
Diky za recept. Doteraz som nikdy nejedla gastany, ktore by mi extra chutili... Ale takto pripravene su naozaj chutne a stavnatejsie . Dnes som v obchode neodolala a kupila ich, takze sa nam cerstvo rozvaluju v bruchu . Este sa musim naucit narezat ich po uvareni tak, aby mi na prstoch neostali pluzgieriky ... mozno by to chcelo len iny noz, alebo inac drzat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (29.10.2006, 22:51) |
Aj ja som ich zase kupila, no dnes som piekla ine veci, takze mozno zajtra vecer. Uvidime, podla nalady a maskrtnosti . Inak, mna vacsinou tiez bolia prsty, ono narezavat by ich mali chlapi, ale co uz, ked tym nasim sa nechce? Ja ich mam prilis rada na to, aby som sa ich vzdala. Inak, mozno trosku pomoze, ja si ich rada vyberam, a kupujem co najvacsie, nech s nimi nie je tolko roboty ako s malickymi, a este si treba zobrat nabruseny noz (ja si ho musim vzdy najprv nabrusit) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (26.10.2006, 18:07) |
Ahoj Neli!!! Vďaka za tento recept, ja som gaštany nikdy nevarila a naozaj neboli také "k zulíbání", ako som si predstavovala. Iba som ich upiekla a fertig. Týmto spôsobom robím mandle - najprv ich uvarím, ošúpem a potom ich nasolím a upečiem. A nikdy ma to nenapadlo aj s gaštanmi - určite vyskúšam!!! papa a ešte raz vďaka , Marcela |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (26.10.2006, 19:29) |
Cau, tak potom napis, ako chutili, podla mna su totiz neporovnatelne lepsie, ked sa robia takto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |