Adriana B. (Aďka27) ID 32431 |
 |
Oblasť: Brezno |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 15.1.2008 |
Naposledy: 13.10.2014 22:10 |
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Polievka z nastrúhanej zeleniny
[ recept č. 4978 zo dňa 18.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dávka uvedená na 4 litrový hrniec - 4 veľké mrkvy, 2 stredne veľké petržleny (dôležitejšie je, aby nastrúhané množstvo zeleninky vyšlo do misky o objeme 1 l), 2 hrste ovsených vločiek, 1/4 obyčajného masla, vegeta.
POSTUP PRÍPRAVY
Je veľmi jednoduchá a výživná. Nastrúhame si mrkvu a petržlen na široké rezance. V hrnci si roztopíme /pozor - nie spražiť/ maslo, pridáme postrúhanú zeleninku, premiešame, posypeme vegetou, ešte raz premiešame, prilejeme vodu a necháme povariť cca 15 minút. Potom pridáme vločky a necháme povariť cca 10 minút. Nedávame žiadnu zápražku. Poprípade dochutíme ešte vegetou. Je ľahučká a môžu ju papať aj malinké detičky. Ako obmena - miesto ovsených vločiek môžeme zamiešať rozšľahané vajíčko, alebo aj pridať kuracie mäsko, ak ostalo z vývaru. |
 | Zuzana K. (Dudka) ID 610, mimibazar.sk/dudka (18.4.2008, 22:49) |
Aj ja nejak takto varim polievku, este podla toho aku mam zeleninu. Som si zvykla davat do polievok ovsene vlocky {jemne] a nikomu to nevadi. Sa potom vytesujem, ze zdravo varim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.4.2008, 16:48) |
Zuzanka, a však to v tých polievkach tie vločky ani necítiť? A robím aj ja z inej postrúhanej zeleniny, len táto je úplne ľahká a diétnejšia - je zo zásaditých potravín, a ovsené vločky obsahujú veľa výživných látok - ja ich do mojich inak ani "nenatrepem". A tu sa stratia. Malej vravím, že je tam ryža.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |