
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Elena K. (Eňa79) ID 252068 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jablkový koláč "ROYALE"[ recept č. 49645 zo dňa 29.8.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY NA KREHKÉ CESTO: 220g polohrubej múky, 110g masla, 50g práškového cukru, 1 žĺtok, štipka soli NA OBLOŽENIE: 1 kg kyslastých jabĺk, 2 pl citrónovej šťavy, 100g cukru, 3 vajcia, cca 130ml šľahačkovej smotany, kôra z citróna POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky a práškového cukru nastrúhame maslo, pridáme žĺtok a soľ. Rýchlo vypracujeme cesto /ja zvyknem mixérom a dopracujem v rukách/. Nie je dobré sa s cestom veľa "hrať", lebo potom po upečení bude tvrdé. Dáme ho cca na hodinku do chladničky. Očistíme jablká a nakrájame ich na plátky. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu /priemer 28cm/. Cesto na okrajoch formy nemusí byť až po vrch. Ja ho zvyknem piecť aj v keramickej forme na plnené koláče. Na cesto uložíme jablká pekne vedľa seba. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkami, cukrom a citr.kôrou. Táto zmes sa volá "royale" :-) Pečieme v predhriatej rúre na 190°C asi 30 min. Koláč necháme trochu vychladnúť, poprášime cukrom a podávame napr. ešte so šľahačkou. Tento koláč je veľmi chutný ešte teplý. P.S. Fotky dodám, keď budem najbližšie piecť. A to bude čoskoro :-)) |