Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Elena K. (Eňa79) ID 252068 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Karamelová slivková torta
[ recept č. 49631 zo dňa 27.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g sliviek, 4 PL masla, 150g hnedého kryšt.cukru, CESTO: 130g masla, 152g cukru, vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 žĺtok, 100ml mlieka, 150g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 50g mletých mandlí alebo orechov, štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
Čerstvé slivky prepolíme na polovice, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Tortovú formu si dáme na plech /nezabudnúť/, polovičky sliviek položíme reznou plochou nadol do formy a polejeme karamelom. Slivky budú neskôr tvoriť hornú časť torty, tak by mali byť pekne poukladané. Na cesto vymiešame maslo s cukrom na penu, pridáme vanilkový cukor, vajcia a žĺtok a vymiešame na rovnomernú hmotu. Pridáme mlieko, premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mandle a soľ. Všetko rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré natrieme na slivky. Pečieme asi 45 min na 180°C. Tortu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí preklopíme na tanier a podávame so šľahačkou. Odporúčam si všetko pripraviť, aj cesto, a potom len šikovne skompletizovať. Ten karamel sa krásne vsiakne do cesta. Je to mňam mňam :-) |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.8.2012, 12:41) |
škoda,že si nedala .Robievam podobný koláčik s marhuľami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena K. (Eňa79) ID 252068 (30.8.2012, 20:15) |
Fotky dodám pri najbližšom pečení. A to bude určite čoskoro. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (28.8.2012, 20:26) |
Zaujímavý receptík, karamel nikdy nič nepokazí a ja ho milujem. Jednoducho povedané, že v krátkom čase koláč urobím. Len by som sa chcela opýtať v akých pomeroch by som mala pracovať s jednotlivými ingredienciami, ak by som chcela upiecť koláč na klasickom pekáči? Pre našu rodinu je koláč v tortovej forme - sťaby pod jeden zub.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena K. (Eňa79) ID 252068 (30.8.2012, 20:14) |
Teraz je veľmi veľký výber veľkostí plechov. Na klasický hlboký plech do rúry by som to násobila dvomi. Na pekáči? Podľa toho, aký je veľký . Treba vyskúšať, experimentovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janka L. (jankalo) ID 108253 (30.8.2012, 20:43) |
Ďakujem za odpoveď, samozrejme som myslela klasický plech. Skúsim.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |