. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelová slivková torta - RECEPT 49631

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 252068 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Karamelová slivková torta


[ recept č. 49631 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

600g sliviek, 4 PL masla, 150g hnedého kryšt.cukru, CESTO: 130g masla, 152g cukru, vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 žĺtok, 100ml mlieka, 150g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 50g mletých mandlí alebo orechov, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvé slivky prepolíme na polovice, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Tortovú formu si dáme na plech /nezabudnúť/, polovičky sliviek položíme reznou plochou nadol do formy a polejeme karamelom. Slivky budú neskôr tvoriť hornú časť torty, tak by mali byť pekne poukladané. Na cesto vymiešame maslo s cukrom na penu, pridáme vanilkový cukor, vajcia a žĺtok a vymiešame na rovnomernú hmotu. Pridáme mlieko, premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mandle a soľ. Všetko rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré natrieme na slivky. Pečieme asi 45 min na 180°C. Tortu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí preklopíme na tanier a podávame so šľahačkou. Odporúčam si všetko pripraviť, aj cesto, a potom len šikovne skompletizovať. Ten karamel sa krásne vsiakne do cesta. Je to mňam mňam :-)
<< Macko Pú. | Karamelová slivková torta | Zaváraná oškvarková pomazánka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.8.2012, 12:41)
(Y)škoda,že si nedala (P).Robievam podobný koláčik s marhuľami (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Elena K. (Eňa79) ID 252068 (30.8.2012, 20:15)
Fotky dodám pri najbližšom pečení. (P) A to bude určite čoskoro.
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (28.8.2012, 20:26)
Zaujímavý receptík, karamel nikdy nič nepokazí a ja ho milujem. Jednoducho povedané, že v krátkom čase koláč urobím. Len by som sa chcela opýtať v akých pomeroch by som mala pracovať s jednotlivými ingredienciami, ak by som chcela upiecť koláč na klasickom pekáči? Pre našu rodinu je koláč v tortovej forme - sťaby pod jeden zub. (flower) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena K. (Eňa79) ID 252068 (30.8.2012, 20:14)
Teraz je veľmi veľký výber veľkostí plechov. Na klasický hlboký plech do rúry by som to násobila dvomi. Na pekáči? Podľa toho, aký je veľký *-). Treba vyskúšať, experimentovať :-)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (30.8.2012, 20:43)
Ďakujem za odpoveď, samozrejme som myslela klasický plech. Skúsim. (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu