Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Kakaove prišerky z odpaľovaného cesta
[ recept č. 49346 zo dňa 10.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
¼ litra vody, štipka soli, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 3-4 vajcia, tuk na vyprážanie, na obaľovanie: kakao, práškový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Rýchla chuťovka z odpaľovaného cesta, ktore zvládne aj začiatočnička.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Prevaríme ¼ vody, do ktorej sme pridali maslo a soľ. Prisypeme múku a varechou miešame, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na varešku ani na nádobu. Do polo vychladnutého cesta po jednom vmiešame vajcia. |
![]() |
V hrnci (panvici) rozpálime tuk. Z cesta lyžičkou vykrajujeme guľky, či skôr príšerky, ktoré dávame do horúceho tuku a upečieme do ružová. Príšerky zväčšia svoj objem. Vyberáme ich na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. |
![]() |
Ešte teple ich obalíme práškovým cukrom zmiešaným s kakao. |
![]() |
Takto vyzeraju obalene guľky, resp. príšerky. |
![]() |
Guľky - príšerky sú ľahučke, nadýchane, čo vidieť aj v reze a chutia perfektne. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (9.9.2012, 11:36) |
Tak tohle vypadá zajímavě,vyzkouším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.8.2012, 22:11) |
Vyzerajú super. Cesto nenasaje tuk, nie je to mastné ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (20.8.2012, 16:26) |
odpovedam az teraz. Vyprazane sisky z kysnuteho cesta su urcite mastnejsie. Nemyslim si, ze je to mastne, v ceste predsa tuk je, preto cesto nenavava dalsi tuk.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.8.2012, 11:59) |
...super ku .....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (10.8.2012, 12:03) |
veru tak a ani sa nenazdas a uz ich niet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |