. .. .. .. .. .. .
. .

FIALOVÁ Bublanina - RECEPT 49335

daniela l. (danielka.bubko) ID 238676
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.3.2012
Naposledy: 7.2.2013 17:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 1
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


FIALOVÁ Bublanina


[ recept č. 49335 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček polohrubej múky\r\n1/2 hrnčeka oleja\r\n1/2 hrnčeka cukru kryštálového\r\n3 vajíčka\r\n1 biely jogurt (250ml)\r\n1/2 sáčku kypriaceho prášku/ prášku do pečiva\r\nOstružiny černicové (černice- 200g )\r\nSlivky (10 kusov)\r\nHrozienka sušené\r\nčokoláda mliečna

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady okrem ovocia zmiešame v miske.\r\nMixérom/ metličky / vrtuľky- vymiešame do hladkého tekutého cesta.\r\nNecháme v miske (nech dýcha :-))\r\nDo zapekacej misy (keramickej/ na pekáč s teflonovým okrajom) poukladáme hrozienka, ktoré predtým plávajú vo vode asi 10 min. aby zmäkli. \r\nNa ne poukladáme pokrájane slivky na osminky\r\nPo slivkách nastrúhame čokoládku. Keď vám kúsok nedostrúhanej kocky vypadne na ovocie, nevadí, niekto bude mať sladší deň ako ostatní :-)\r\nNa vrch posypeme černicami. \r\nCelú ovocnú kreatúru polejeme cestom, ktoré sa už nadýchalo- efekt nie je viditeľný (nečakajte zmenu), len sa cesto cíti lepšie :-)\r\nŠmykneme to do trúby vyhriatej na 150-170 stupňov.\r\nNecháme piecť zhruba 25-40 minút. \r\nTreba ho kontrolovať, niekedy sa s nami chce hrať a po pichnutí sa ešte aj po 35 minútach nalepí na špáradlo, čo značí, že je vnútri surové.\r\nVyberieme misu a posypeme nastrúhanou čokoládou.\r\n\r\nPre labužíkov a pojedačov kalórií si postriekame šľahačkou ! Šak čo! Žijeme len raz!\r\n\r\nDobrý chuť, a nech Vám padne na úžitok a zdravie!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si černice


Pripravíme si slivky


Hrozienka rovno nasypeme do zapekacej misy alebo pekáča


Cesto zmiešame zo všetkých surovín, múky, vajíčka, olej, cukor, kypriaci prášok, jogurt do liateho cesta


Toto je vymiešané cesto ! Paráda, že ? :))


Na hrozienka nahádžeme slivky


Na slivky nastrúhame pol tabuľky čokoládky. Podľa chuti.


Na to všetko ovocie ešte prihodíme aj kyslučké černice


Misu plnú ovocia zalejeme cestom a uťapkáme prstami do rovnomerného tvaru


No a pekne rovnomerne uťapkané cesto na ovocí necháme ešte 10 minút riadne popretekať do spodných vrstiev na vzduchu a zatiaľ vyhrejeme trúbu.


A keď sa fešák bubloš už konečne pečie zavoláme deti aby prišli umyť riad :-) a pozeráme sa na ne 25 až 40 minút. Niekedy pichneme vidličkou, či nie sú surové (teda koláč :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (9.8.2012, 16:28)
Krásny recept, krásne obrázky. Určite vyskúšam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu