. .. .. .. .. .. .
. .

FIALOVÁ Bublanina - RECEPT 49335

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 238676 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


FIALOVÁ Bublanina


[ recept č. 49335 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček polohrubej múky\r\n1/2 hrnčeka oleja\r\n1/2 hrnčeka cukru kryštálového\r\n3 vajíčka\r\n1 biely jogurt (250ml)\r\n1/2 sáčku kypriaceho prášku/ prášku do pečiva\r\nOstružiny černicové (černice- 200g )\r\nSlivky (10 kusov)\r\nHrozienka sušené\r\nčokoláda mliečna

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady okrem ovocia zmiešame v miske.\r\nMixérom/ metličky / vrtuľky- vymiešame do hladkého tekutého cesta.\r\nNecháme v miske (nech dýcha :-))\r\nDo zapekacej misy (keramickej/ na pekáč s teflonovým okrajom) poukladáme hrozienka, ktoré predtým plávajú vo vode asi 10 min. aby zmäkli. \r\nNa ne poukladáme pokrájane slivky na osminky\r\nPo slivkách nastrúhame čokoládku. Keď vám kúsok nedostrúhanej kocky vypadne na ovocie, nevadí, niekto bude mať sladší deň ako ostatní :-)\r\nNa vrch posypeme černicami. \r\nCelú ovocnú kreatúru polejeme cestom, ktoré sa už nadýchalo- efekt nie je viditeľný (nečakajte zmenu), len sa cesto cíti lepšie :-)\r\nŠmykneme to do trúby vyhriatej na 150-170 stupňov.\r\nNecháme piecť zhruba 25-40 minút. \r\nTreba ho kontrolovať, niekedy sa s nami chce hrať a po pichnutí sa ešte aj po 35 minútach nalepí na špáradlo, čo značí, že je vnútri surové.\r\nVyberieme misu a posypeme nastrúhanou čokoládou.\r\n\r\nPre labužíkov a pojedačov kalórií si postriekame šľahačkou ! Šak čo! Žijeme len raz!\r\n\r\nDobrý chuť, a nech Vám padne na úžitok a zdravie!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si černice
Pripravíme si slivky
Hrozienka rovno nasypeme do zapekacej misy alebo pekáča
Cesto zmiešame zo všetkých surovín, múky, vajíčka, olej, cukor, kypriaci prášok, jogurt do liateho cesta
Toto je vymiešané cesto ! Paráda, že ? :))
Na hrozienka nahádžeme slivky
Na slivky nastrúhame pol tabuľky čokoládky. Podľa chuti.
Na to všetko ovocie ešte prihodíme aj kyslučké černice
Misu plnú ovocia zalejeme cestom a uťapkáme prstami do rovnomerného tvaru
No a pekne rovnomerne uťapkané cesto na ovocí necháme ešte 10 minút riadne popretekať do spodných vrstiev na vzduchu a zatiaľ vyhrejeme trúbu.
A keď sa fešák bubloš už konečne pečie zavoláme deti aby prišli umyť riad :-) a pozeráme sa na ne 25 až 40 minút. Niekedy pichneme vidličkou, či nie sú surové (teda koláč :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Najúžasnejší ovocný sirup***určite odporuuučam vyskúšať :) | FIALOVÁ Bublanina | Moja 1 . svatobná torta - pre naše krsniatko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (9.8.2012, 16:28)
Krásny recept, krásne obrázky. Určite vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu