. .. .. .. .. .. .
. .

Torty - RECEPT 49254

Veronika A. (22222) ID 31060
.
mimibazar.sk/22222
Oblasť: Žarnovica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.12.2007
Naposledy: 17.11.2021 11:26
Aktualizácia: 15.2.2013 13:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 187
RODINNÉ FOTOGRAFIE 101
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Torty


[ recept č. 49254 zo dňa  ]


Torty


POTREBNÉ PRÍSADY

Recepty som skopírovala z internetu.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládová torta

Korpus: 10 vajíčok, 10 PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 8 PL polohrubej múky, 3 PL kakaa, 1 prášok do pečiva
Plnka: 1 l mlieka, 3 pudingy čokoládové Dr. Otker, 250 g pr. cukru, 500 g Hery, 3 kopcové PL kakaa

Postup: vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, z bielkov ušľaháme tuhý sneh zvlášť. A zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme postupne po jednej lyžičke vodu aj olej, potom pridáme múku pomiešanú s kakaom a s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Aby korpus zostal pekný okrúhli, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie len dno, boky nie, a vlejeme cesto. Upečieme a necháme vychladnúť v tortovej forme. Potom opatrne nožom oddelíme korpus od bokov formy a vyklopíme. Korpus prerežeme 2x , aby vznikli 3 pláty, naplníme krémom a zdobíme podľa fantázie. Môžeme použiť čokoládovú polevu a zbytkom krému dozdobiť, alebo tortu potiahnuť nejakou poťahovacou hmotou a dozdobiť...
Krém - v mlieku uvaríme pudingy a necháme vychladnúť, za stáleho miešania alebo pod fóliou , aby nevznikla kôrka na pudingu. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridáme čokoládový puding ,nakoniec pridáme ešte kakao.

Punčová torta

Korpus 1 a 3: 5 vajec, 5 kopcovitých PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 5 kopcovitých PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Korpus 2: 10 vajec, 10 kopcovitých PL kr. cukru, 10 PL horúcej vody, 10 kopcovitých PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Punč: 0,8 l vody, 400 g cukru, poravinárska farba malinová, punčová aróma alebo rumová + malinový alebo ríbezľový džem, 1 citrón a cca 500 g pr. cukru, lyžička oleja

Postup: korpusy - žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme postupne horúcu vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec jemne primiešame sneh z vyšľahaných bielkov. Dno tortovej formy vyložíme papierom, boky nie. Vlejeme cesto a korpus upečieme, po vychladnutí korpus po obvode jemne nožom oddelíme. Postup zopakujeme 3x. 1 krát pečieme korpus z 10 vajec a 2 krát z 5 vajec. Medzi pečením si uvaríme punč z vody cukru a potravinárskej farby farbu riadne sýtu. Keď voda s cukrom začne vrieť odstavíme ju a pridáme punčovú arómu. Vložíme do tortovej formy korpus č.1 natrieme džemom a položíme naň korpus č.2 , ten narežieme nožíkom priamo vo forme na kosoštvorce, a polejeme ho uvareným punčom. Korpus č.3 natrieme džemom a natretou časťou položíme nakorpus č.2. Tortu zakryjeme papierom na pečenie a položíme na ňu tácku, na tácku hrniec naplnený vodou ,takto tortu zaťažíme na 6 hodín minimálne. Tortu potom vyberieme z formy a polejeme polevou, ktorú si pripravíme zo šťavy z jedného veľkého citróna, oleja a cukru a trochou potravinárskej farby ... riadne vymiešať, poleva má byť hustá natieratelná. Po natretí nechať zatvrdnúť, olej v poleve spôsobí že sa poleva krásne uhladí sama a je elastická pri reze. Podľa vlastnej fantázie vyzdobiť.

Slovan torta

Potrebujeme: 4 vajíčka, 5 PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 4 PL polohrubej múky, 1 kopcovitá PL kakaa, 1 prášok do pečiva
Náplň: pikantný džem, 500 ml smotany na šľahanie, 4 dkg práškovej želatíny, 1 kopcovitá PL kakaa, 4 dcl vody, 4 PL cukru, šľahačka na zdobenia griláž

Postup: žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme horúcu vodu a múku pomiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vyšľaháme do peny bielka a zľahka vmiešame do cesta. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme cesto a upečieme. Príprava plnky : 2dkg želatíny dáme do pohára s 1dcl vody napučať ,v hrnci zohrejeme 1dcl vody a 2 kopcovité lyžičky kr. cukru cca na 70°C a v tom necháme rozpustiť napučanú želatínu. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme k nej želatínovú vodu. Masu vylejeme na korpus z ktorého sme odstránili papier na pečenie, vrátili do tortovej formy a natreli pikantným džemom. Dáme na hodinku dve stuhnúť do chladničky. Potom zopakujeme postup prípravy šľahačky so želatínou s rozdielom že do druhej pridáme kakao a následne nalejeme na zatuhnutú plnku torty a znova dáme schladiť a stuhnúť. Tortu vyberieme z formy dozdobíme šľahačkou a grilážou, alebo podľa vlastnej fantázie a možností.

Tvarohová torta

Potrebujeme: 5 vajec, 5 PL kr. cukru, 5 PL horúcej vody, 1 balíček van. cukru, 5 kopcovitých PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Náplň: pikantný džem, 2 tvarohy, 1 kyslú smotanu, 7 PL kr. cukru, 1 van. cukor, 1 balíček pr. želatíny, 2 dcl vody
Želatínový povrch: 0,5 l vody, 1 balení pr. želatíny, 3 PL cukru, potravinárske farbivo, šľahačka na zdobenie

Postup: žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme vodu a múku pomiešanú s práškom do pečiva. Ďalej pridáme opatrne vyšlahané bielka jemne premiešame, vylejeme do papierom vyloženej tortovej formy a upečieme. Na vychladnutý korpus natrieme džem a nalejeme tvarohovú masu. V chladničke necháme stuhnúť cca 2 hodinky, potom nalejeme želatínu a zas necháme stuhnúť.
Tvarohová masa - do 1 dcl vody dáme napučať želatínu, do hrnca dáme 1 dcl vody 2PL cukru a krátko prevaríme, do odstaveného pridáme želatínu aby sa rozpustila. Tvaroh 5 PL cukru,van. cukor a smotanu vymiešame, pridáme želatínu a nalejeme na korpus.
Želé - do 1 dcl vody dáme napučať želatínu, 4dcl vody s cukrom a s potravinárskou farbou prevaríme a odstavíme. Do odstaveného pridáme želatínu a necháme rozpustiť. Mierne vychladnutú želatínu opatrne nalejeme na povrch stuhnutého tvarohu.
Zdobíme šľahačkou podľa vlastnej fantázie.

Rada: táto torta sa dá spraviť aj ovocná a to tak že na tvarohovú masu umiestnime konzervované ovocie podľa chuti. Vtedy šťavu z ovocia použijeme na želatínu na povrchu a farbu želatíny vyberieme podľa použitého ovocia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Čokoládová torta


Punčová torta


Slovan torta


Tvarohová torta



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Moja prvá penová torta, len na skúšku... | Torty
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (7.8.2012, 21:49)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (6.8.2012, 9:35)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F) (F) (F) (F) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (Rena100) ID 90077 (3.8.2012, 22:08)
(F) Dakujeme Veronika kraaaaaasne torticky (F) hned by som si dala a kedze mame receptiky mozno aj nejaku skusim. Dakujemeeeeee (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia h. (3bitka) ID 69705 (3.8.2012, 16:23)
ešte že si sa aspoň priznala :-D ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu