končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Orechovo - vanilkové rezy...[ recept č. 49148 zo dňa 25.7.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám od evelyn1 a je fakt fantastický. príprava vyzerá na prvý pohľad trochu zložito, ale nie je :-). Korpus: Na jeden plát potrebujeme - 6 vajec, 6 Pl hladkej múky / podľa pôvodného receptu majú byť len tri, ale mne vyšiel nízky korpus, tak je lepšie dať viac/, 3 Pl kakaa, 150 g práškového cukru, štipka kypriaceho prášku / pôvodne tam nemal ísť, ale trochu nadvihne cesto/ - budeme potrebovať dva pláty... Orechová plnka: 250g zomletých orechov, 4 Pl práškového cukru, 100 g zmäknutej Hery, 1 dcl rumu /ak má byť koláčik aj pre deti, nahradíme ho 1 dcl vody a 1 rumová aróma/, 1 vanilínový cukor... Vanilková plnka: 1.časť- 3 vajcia, 150g kryštálového cukru, 2 vanilky, 250g Hery 2.časť - 2 Zlaté Klasy, 2 vanilínové cukre, 150g kryštálového cukru, 4 dcl vody, 150g Hery ... Čokoládová poleva: 200g čokolády na varenie, 80 g cery, 2 Pl oleja - rozpustiť nad parou, nechať trochu vychladnúť a poliať hotový koláčik... POSTUP PRÍPRAVY A ideme nato: OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Bielky oddelíme vyšľaháme dotuha, žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom. Do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov, upečieme plát /na papieri na pečenie/ na 180 stupňov asi 10 minút, necháme vychladnúť a rovnako upečieme ešte jeden plát... Pripravíme si orechovú plnku: vymiešame orechy, Heru, práškový a vanilínový cukor, rum alebo rumovú esenciu. Jeden vychladnutý plát prenesieme na podložku, natrieme orechovou plnkou, a dáme nachvíľu tuhnúť do chladničky... Pripravíme prvú časť vanilkovej plnky: vajcia, kryštálový a vanilínový cukor rozšľaháme a nad parou necháme asi 30 - 45 minút variť /občas skontrolujeme hladinu vody, pretože ja v poslednom čase mám nové hobby - pripaľovať hrnce v dôsledku nedostatočného množstva vody .-)/ - z času načas prešľaháme kovovou metličkou, aby sa nám vajíčka neuvarili na praženicu...túto plnku môžeme začať robiť ešte pred pečením korpusu - ušetríme si čas. Potom ako krém zhustne, dáme ho dole z pary a necháme vychladnúť. Kým nám prvá časť plnky chladne, pripravíme si druhú časť: vo vode rozmiešame Zlaté klasy, vanilínové cukre a kryštálový cukor ... ...uvaríme do zhustnutia ešte do horúcej masy vmiešame 150 g Hery /to aby sa nám z pudingu nestala tvrdá guča/. Premiešame a necháme za občasného miešania vychladnúť. Vrátime sa k prvej časti plnky /vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou/, po vychladnutí túto plnku vyšľaháme so zmäknutou Herou... ...asi takto... Vmiešame aj druhú vychladnutú časť plnky /pudingovú/ ... ...a dobre prešľaháme. Z chladničky vyberieme plát natretý orechovou plnkou a natrieme vanilkovým krémom /asi 1/4 odložíme bokom/... ...priložíme druhý plát cesta... ...potrieme 1/4 vanilkovej plnky /ktorú sme si odložili/ a polejeme čokoládou. Necháme dobre stuhnúť a krájame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Angelika G. (angie82) ID 197025 (25.7.2012, 22:32) | |
júúúj, dala by som si povedať to musí byť aká dobrota | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.7.2012, 10:49) | ||
ďakujem, Angelika, je to fakt fantastická kombinácia treba vyskúšať | ||
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.7.2012, 18:39) | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.7.2012, 22:14) | ||
ďakujem, dadka | ||
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (25.7.2012, 18:21) | |
...vyzerá úžasne...a tá čokoládka na vrchu , tá nemá chybu | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.7.2012, 22:13) | ||
Ďakujem, Marta | ||
ODPOVEDAŤ |