. .. .. .. .. .. .
. .

Želatinova poťahovka - RECEPT 48652

Veronika K. (veronika13) ID 7415
.
Oblasť: Dolný Kubín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.10.2006
Naposledy: 14.10.2020 16:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 30
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 126
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Želatinova poťahovka


[ recept č. 48652 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

15g čírej želatiny (býva v 20g sáčku), 1 lyžička ľubovolnej aromy (najlepšia citrónova), 115ml (160g) svetlého medu, 60ml vody, 900g práškového cukru (považský v modrom sáčku), trochu 100% tuku, Prísady som si upravila podľa seba, nakoľko pôvodný recept mi nevychádzal

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody nasypeme želatinu, zamiešame a necháme 2 minúty stáť. Potom nahrejeme asi na 20-30 sekúnd v mikrovlnke a miešame až sa želatina rozpustí. Pridajte med, arómu a miešajte, aby sa to spojilo. Mne ten med nešlo dobre rozpustiť, tak som to dala ešte na pár sekúnd do mikrovlky. Potom sa to spojilo krásne. Túto zmes vylejte do pripraveného cukru, najskôr si môžete pomôcť vareškou, zmes bude najskôr veľmi lepkavá, ale treba miešať, aby sa to spojilo, potom si namastite ruky 100% tukom a mieste a mieste... ak aj po zamiesení všetkého cukru hmota ešte lepí, pridajte cukor, ale len po malých množstvách, prípadne si ešte namastite ruky tukom. Pred domiesením pridajte trochu solamylu. Držte zabalené v sáčku. Keď trochu stuhne, pred použitím na poťahovanie si ju trochu nahrejem v mikrovlnke, potom sa s ňou lepšie pracuje. Pri práci treba podsypávať solamylom.

Dúfam, že sa vám vydarí :-) Hmota je krásne biela (čím svetlejší med použijete tým lepšie), farbí sa bez problémov, najlepšie sú gélove farby, nakoľko práškové radi nechávajú také kryštáliky a na poťahu to potom zle ukáže.

Všetky moje torty poťahujem z tejto hmoty a som maximálne spokojná, tiež ju používam na výrobu ozdôb ,-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


+



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Bakalárska | Želatinova poťahovka | Barbinkova >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michaela T. (cvikla969) ID 123985 (11.1.2013, 20:59)
použila som ju na svoju prvu potahovanu tortu a bolo to jednoduche.je super
dober sa s nou pracuje (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (9.12.2012, 20:02)
Ahoj, može sa použiť namiesto medu glukoza ? Nemaš to vyskušane prosim ?? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Lenka H. (babyny) ID 83453 (29.6.2012, 10:37)
(Y) (Y) (Y) (Y)rozhodne si ju ukladám. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika K. (veronika13) ID 7415 (30.6.2012, 21:32)
rozhodne ju vyskúšaj a keby dačo, kľudne napíš (leto)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu