
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Prečistené maslo[ recept č. 48570 zo dňa 23.6.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY maslo POSTUP PRÍPRAVY Maslo pomaly zohrievam v hrnci s hrubým dnom až začne vrieť, dôležité je to „pomaly“, pretože by sa mohlo spáliť. Po krátkej dobe sa na povrchu objaví pena, oheň vtedy znížim na minimum, a penu postupne zberám. Nechám prebublávať až kým nie je úplne číre, ale musí ostať krásne zlatožlté. Na spodu sa zvykne vytvoriť zrazenina, ale žiadny strach, je chutná, dá sa použiť na poliatie kaše, zeleniny, alebo len tak s chlebom hneď zjesť. Číre maslo precedím do čistého pohára a nechám otvorené vychladnúť. Môže sa skladovať aj mimo chladničky, nič sa mu nestane a je dobré aj mesiac. Ja ho dávam do chladničky, lebo tam sa mi lepšie zmestí, ale nemusí sa. |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.7.2012, 22:56) |
myslim,ze taketo maslo sa dokonca pouziva aj v indickej kuchyni. vyskusam, bude fajnove na dusenu letnu zeleninku ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (23.6.2012, 21:19) |
"Omáčka" k postupu je na webe http://dobreazdravo.sk/precistene-maslo/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |