. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepší meteník....zaručene najlepší - RECEPT 48509

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 163277 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Najlepší meteník....zaručene najlepší


[ recept č. 48509 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 2 kávové lyžičky soli, pol sáčku kypriaceho prášku,1 dcl oleja, 2 hrste kyslej kapusty, kvások-250 ml mlieka, kocka droždia, lyžička cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu vymiesime a necháme kysnúť, keď vykysne, opäť premiesime a necháme ešte 10 minút kysnúť. Plech vymastíme bravčovou masťou, natiahneme naň cesto, potrieme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov cca 20-25 minút. Potom meteník vyberieme z rúry, potrieme olejom, otočíme ho a potrieme olejom aj z druhej strany opäť vložíme do rúry zhruba na 10 minút. Po dopečení opäť potrieme meteník olejom z oboch strán a potrieme cesnakom. Meteník prekrojíme na polovicu, obe polovice o seba oprieme, vytvoríme tak "striešku" a takto necháme vychladnúť. Najlepšia verzia meteníku, nepoznám človeka, ktorému by nechutil.
<< Letní pro tchýňku k 77 | Najlepší meteník....zaručene najlepší | Škvarkovníky (pagáčiky) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (23.6.2012, 22:15)
škoda, že nemáte foto. z vlastnej skúsenosti viem, že si ľudia skôr vyberú recept s fotom. tak majú predstavu o čo ide... i tých reakcií by ste mali potom viac
ODPOVEDAŤ
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (23.6.2012, 21:36)
Metenik je fakt super vec, hlavne dobre ocesnakovany a k tomu domaca slaninka. Paraaada (jidlo)
Tiez som ho jedla prvy krat na Liptove.
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (19.6.2012, 11:03)
metenik sa robieva casto na liptove :-) a skuste do cesta pridat slaninku... je to este lepsie ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:25)
metenik je regionálna záležitosť...už napríklad na orave túto mňamotku nepoznajú...ja som z južného slovenska a recept mám vďaka manželovi, ktorý pochádza z Ružomberka....ja som dovtedy nemala ani páru o meteníku
ODPOVEDAŤ
Irena C. (Ira59) ID 148829 (19.6.2012, 10:51)
...ešte som o takom niečom nepočula, že meteník... už mám recept prichystaný, určite vyskúšam, to musí byť dobréééééé. Už sa teším.
ODPOVEDAŤ
Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:26)
dúfam, že vám chutil....u nás bez toho nemôže byť žiadna oslava a v podstate ani nedeľa....u nás sa nepečie sladké, ale meteník...milujeme ho a zatiaľ každý kto ho ochutnal, tak ho miluje
ODPOVEDAŤ
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (19.6.2012, 10:06)
Evka, a to sa pečie na akom veľkom plechu???
ODPOVEDAŤ
Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:22)
ja to pečiem na takom strednom....ani nie veľky ani malý pekáč....ale kľudne môžete aj na menšom, bude hrubší ako taký chlebík....a naozaj so slaninkou je to ešte lepšia lahôdka...ja to bežne pečiem aj dvakrát týždenne
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu