Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva M. (ewaka) ID 163277 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Najlepší meteník....zaručene najlepší
[ recept č. 48509 zo dňa 18.6.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 2 kávové lyžičky soli, pol sáčku kypriaceho prášku,1 dcl oleja, 2 hrste kyslej kapusty, kvások-250 ml mlieka, kocka droždia, lyžička cukru.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky prísady spolu vymiesime a necháme kysnúť, keď vykysne, opäť premiesime a necháme ešte 10 minút kysnúť. Plech vymastíme bravčovou masťou, natiahneme naň cesto, potrieme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov cca 20-25 minút. Potom meteník vyberieme z rúry, potrieme olejom, otočíme ho a potrieme olejom aj z druhej strany opäť vložíme do rúry zhruba na 10 minút. Po dopečení opäť potrieme meteník olejom z oboch strán a potrieme cesnakom. Meteník prekrojíme na polovicu, obe polovice o seba oprieme, vytvoríme tak "striešku" a takto necháme vychladnúť. Najlepšia verzia meteníku, nepoznám človeka, ktorému by nechutil. |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (23.6.2012, 22:15) |
škoda, že nemáte foto. z vlastnej skúsenosti viem, že si ľudia skôr vyberú recept s fotom. tak majú predstavu o čo ide... i tých reakcií by ste mali potom viac |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (23.6.2012, 21:36) |
Metenik je fakt super vec, hlavne dobre ocesnakovany a k tomu domaca slaninka. Paraaada Tiez som ho jedla prvy krat na Liptove. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (19.6.2012, 11:03) |
metenik sa robieva casto na liptove a skuste do cesta pridat slaninku... je to este lepsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:25) |
metenik je regionálna záležitosť...už napríklad na orave túto mňamotku nepoznajú...ja som z južného slovenska a recept mám vďaka manželovi, ktorý pochádza z Ružomberka....ja som dovtedy nemala ani páru o meteníku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Irena C. (Ira59) ID 148829 (19.6.2012, 10:51) |
...ešte som o takom niečom nepočula, že meteník... už mám recept prichystaný, určite vyskúšam, to musí byť dobréééééé. Už sa teším. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:26) |
dúfam, že vám chutil....u nás bez toho nemôže byť žiadna oslava a v podstate ani nedeľa....u nás sa nepečie sladké, ale meteník...milujeme ho a zatiaľ každý kto ho ochutnal, tak ho miluje |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (19.6.2012, 10:06) |
Evka, a to sa pečie na akom veľkom plechu??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (ewaka) ID 163277 (23.6.2012, 21:22) |
ja to pečiem na takom strednom....ani nie veľky ani malý pekáč....ale kľudne môžete aj na menšom, bude hrubší ako taký chlebík....a naozaj so slaninkou je to ešte lepšia lahôdka...ja to bežne pečiem aj dvakrát týždenne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |