ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)
Orechové PÁVIE OKO
[ recept č. 48359 zo dňa 10.6.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento koláčik som robila minulý týždeň prvý raz a musela som ho upiecť znova, tak nám zachutil :) Pridala som fotopostup. :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Roláda: 4 celé vajcia 4 lyžice práškového cukru 4 lyžice polohrubej múky ľubovoľný džem Cesto: 170g masla 150g práškového cukru 1 vanilkový cukor 5 vajec 180g mletých orechov (mandlí) 100g hladkej múky 1 lyžička prášku po pečiva 3 lyžice kakaa 1 lyžica rumu štipka soli
Najskôr upečieme roládu: Môže byť akákoľvek piškótová - akú robievate. Ja som naposledy robila túto, lebo je jednoduchá a rýchla :) Celé vajcia s cukrom šľaháme elektrickým šľahačom 4 – 5 minút . Prisypeme múku, prešľaháme a cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Piekla som na 185 stupňoch cca 15 minút. Po upečení stiahneme papier, zrolujeme, necháme vychladiť a naplníme džemom. Ja som dala marhuľový. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Zmäknuté maslo s cukrom, žĺtkami, vanilkovým cukrom, štipkou soli a rumom vyšľaháme a pridáme mleté orechy. Potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Opatrne pridáme sneh z bielkov. Do formy na srnčí chrbát dáme asi pol cesta, vložíme roládu a zalejeme druhou časťou cesta. Pečieme na 170 stupňov cca 50 minút.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Roláda:
Celé vajcia šľaháme 4 - 5 minút. Prisypeme múku, prešľaháme. |
![]() |
Cesto rozotrieme na pečiaci papier a upečieme. Ja som piekla na 185° cca 15 minút. |
![]() |
. |
![]() |
Horúce upečené cesto zvyknem na chvíľu obrátiť, na spodok dám tiež papier na pečenie. Myslím, že sa potom lepšie stáča. :-) |
![]() |
Cesto zrolujeme. |
![]() |
Pred plnením vyskúšame, či nie je roláda príliš veľká na našu formu. Ak áno, kúsok zrežeme - z dĺžky alebo šírky. Naplníme džemom a pevne stočíme. |
![]() |
Cesto:
Vyšľaháme maslo, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtky, soľ, rum a pridáme orechy. |
![]() |
Opatrne primiešavame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec jemne pridáme sneh. Cesto je tuhšie. |
![]() |
Do formy nalejeme časť cesta, vložíme roládu, môžeme jemne zatlačiť a zakryjeme zvyšnou časťou cesta. |
![]() |
Formu som plnila až po okraj. |
![]() |
Pri pečení sa cesto ešte troška zdvihne. |
![]() |
Moja roláda bola väčšia, zvýšilo mi cesto, tak som upiekla ešte aj 5 muffinov. :-) |
![]() |
Tak ako povedala Majka v komentároch: "No upečené vyklopiť, pocukrovať a zjesť." :-) |
![]() |
Dobrú chuť! :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Maťa U. (Maťa1973) ID 242564 (28.6.2012, 16:57) |
ku ako stvorený  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (1.7.2012, 19:52) |
Presne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (28.6.2012, 16:17) |
Dnes sme kolacik upiekli v praci, niektorim kolegynkam nechutil - vraj je suchy. Podla mna je fajn.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (1.7.2012, 19:50) |
Žanetka, môj suchý nebýva, ale jeme až na druhý deň, bo pečiem väčšinou v noci Treba zrejme nechať odležať. Mňa práve zaujal tým, že vyzerá sucho, ale nie je. Zajtra ho nesiem na gulášpárty, tak uvidím Inak, závidím: v práci piecť koláče Ďakujem za komentárik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Žaneta O. (zanetkao) ID 214137 (1.7.2012, 22:52) |
Pracujem ako majsterka odborneho vycviku - kucharom , s kolegynkou najprv vselico vyskusame a potom varime s detmi - ucnami. My sme kolacik dali degustovat hned po vychladnuti. Roladku sme pred pecenim ulozili tak, aby bolo zakoncenia otocene pri vyklopeni naspodu. Dakujeme za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Darina M. (darinka40) ID 233384 (28.6.2012, 15:57) |
Perfektné, nikdy by mi to nenapadlo, a pri tom také jednoduché...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (1.7.2012, 19:40) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (1.7.2012, 19:41) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (22.6.2012, 20:12) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (19.6.2012, 22:31) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Paulína O. (paulinee) ID 216649 (13.6.2012, 18:28) |
upečený, zjedený, výborný!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (19.6.2012, 22:28) |
som rada, že chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.6.2012, 16:44) |
ukladám,vyskúšam....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (19.6.2012, 22:33) |
Katka, daj vedieť, ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva Š. (eva333) ID 10128 (13.6.2012, 14:58) |
vyzerá úžasne, už len treba vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (10.6.2012, 17:59) |
Vydarené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (monniqa) ID 236912 (10.6.2012, 15:44) |
TAkže tá roláda sa pečie dvakrát?? či som to zle pochopila......ale vyzerá krásne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (15.6.2012, 22:05) |
Áno dvakrát  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.6.2012, 13:29) |
Janka, vyzerá to super a verím, že aj super chutí. Práve takéto neprekrémované zákusky milujeme... Rada by som sa do toho aj pustila. Ale sa čudujem, že sa do formy zmestí aj roláda + dalšie cesto ? Nemáš nejaký špeciálny srnčí chrbát? Budem rada, keď nahodíš fotopostup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.6.2012, 13:29) |
Janka, vyzerá to super a verím, že aj super chutí. Práve takéto neprekrémované zákusky milujeme... Rada by som sa do toho aj pustila. Ale sa čudujem, že sa do formy zmestí aj roláda + dalšie cesto ? Nemáš nejaký špeciálny srnčí chrbát? Budem rada, keď nahodíš fotopostup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (jana535) ID 218001 (11.6.2012, 14:39) |
Kristínka, ja tiež hlavne v lete vyhľadávam také nekrémové. Dnes dám fotopostup Áno, zmestí sa tam aj roláda aj cesto. Roládku si podľa svojej formy odrežeš. Formu mám stredne veľkú, nie tú najväčšiu. Trochu cesta mi zostalo - záleží aká veľká je roláda aj forma. Upiekla som z neho 5 muffinov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |