Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Slaný pórový koláč s tvarohom
[ recept č. 4832 zo dňa 7.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 lístkové cesto * 2 mladučké póry * 2 vajcia – z toho 1 rozšľahané na potretie * soľ * mleté biele korenie * mleté čierne korenie * mäkký nízkotučný tvaroh * 3-4 zemiaky varené v šupke * sézamové alebo ľanové semienka * ak máte radi, pridajte trocha šampiňónov a údené mäso al. jemnú klobásu *
POSTUP PRÍPRAVY
Výborný koláč z póru, ktorý chutí aj studený.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Na plech vystrihnite papier na pečenie, |
![]() |
2. pór nakrájajte na drobné kúsky, lístkové cesto vyvaľkajte na tenko, |
![]() |
3. a preložte ho na plech. Do stredu poukladajte v šupke uvarené zemiaky nakrájané na plátky, osoľte a obielokoreňte. Ak Vám zvýšilo trocha cesta, odložte ho na vrch bochníka. |
![]() |
4. do póru dajte jedno vajíčko, premiešajte, ak chcete, mierne osoľte, |
![]() |
5. pridajte nízkotučný tvaroh, dobre premiešajte a navrstvite na zemiaky. |
![]() |
6. ... asi takto nekako ... |
![]() |
7. Ak máte radi, pridajte na tvarohovú plnku pár šampiňónov, údené mäso, nakrájanú šunku, klobásu.. niečo aj pre mäsožravcov Potom okraje cesta potrite rozšľahaným vajíčkom, aby dobre zlepili cesto do seba a aby sa pri pečení neroztiahlo, |
![]() |
8. a urobte z cesta bochníček. Všetky strany opatrne natiahnite do stredu plnky, |
![]() |
9. Zvyšok cesta ucapkajte na koláč, celý koláč potrite rozšľahaným žĺtkom, mierne osoľte, posypte sézamom alebo ľanom a dajte piecť. |
![]() |
10. Pečte prikrytý alobalom pri teplote 180 stupňov, pred dopečením odokryte alobal, nechajte zapiecť do zlata aaaa hotovo! |
![]() |
11. Krájajte ako chcete :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
katarina h. (katka01) ID 18377 (9.4.2008, 13:31) |
porik milujem, urcite vyskusam, mozno by sa dalo s mladou cibulkou tiez |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.4.2008, 13:42) |
Macka, co Ty nevymyslíš....super to vyzera....urcite aj chuti ako zamat..... len cim nahradím por, ked moji tento druh zeleniny nechcu Ale ja to mozem....ja mozem vsetko, len moje telo je akosi tesne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |