. .. .. .. .. .. .
. .

Pikantna paradajkova so zemiakmi - RECEPT 48312

Zuzana H. (Huma) ID 28927
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.11.2007
Naposledy: 11.9.2017 12:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Pikantna paradajkova so zemiakmi


[ recept č. 48312 zo dňa  ]


Pikantna paradajkova so zemiakmi


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky cibula paradajkovy pretlak/drvene paradajky v konzerve bujon/vegeta klincek skorica sol mlieko ume ocot cukor fereron/eros pista pasta olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistene zemiaky nakrajaj na male kocky, a daj varit spolu s cibulou, do ktorej si napichala par klincekov, s troskou skorice a stipkou soli (ozaj stipkou, neskor pridas bujon). Ked su zemiaky uvarene do makka, vyber cibulu, na panvici si na lyzici olivoveho oleja opraz pretlak/paradajkove pyre, nechaj prazit cca 3-5 minut, potom pridaj PL cukru (mozno sa to zda niekomu zbytocne, ved pretlak sa da pridat priamo do zemiakov, ale nie je to ono. osmazenie pretlaku da polievku zvlastnu skolskojedalensku prichut, v tom je to caro ,-) ). Do zemiakov pridaj bujon a feferonku (ja som dala eros pista pastu, mensiu kavovu lyzicku). Paradajkovu zmes pridaj do zemiakov a nechaj prejst varom. Na zaver pridaj trochu (deci) mlieka, udajne zabrani naslednej kyseline z polievky. Dochucuj solou, octom, cukrom... Pozor! Ume ocot je slany, pozor teda na pomery so solou/bujonom a tymto octom...

Tato polievka sa da samozrejme spravit aj bez stiplavej zlozky, vyhoda je, ze je s tymi zemiakmi sytejsia.
Ja si do nej pridavaj aj struhany syr.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

priprav si (na obrazku nie je olej, ale ja ho mam vzdy vybraty po ruke ,-) tak mi ho nenapadlo pridat na fotku)
daj varit zemiaky s cibulou, klincekmi, skoricou a stipkou soli
po uvareni zemiakov pridaj bujon
na panvici opraz pretlak na olivovom oleji, neskor pridaj cukor
zo zemiakov si vybrala cibulu a pridas teraz stiplavu zlozku ,-)
paradajkovu zmes pridaj do zemiakov, nechaj prevarit
na zaver pridaj deci mlieka
hotovo, dobru chut ,-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kremova s jarnou cibulkou (cibikova ,-) ) | Pikantna paradajkova so zemiakmi | Sampinonovy krem >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (8.6.2012, 21:54)
Urcite buduci tyzden vyskusam.
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (7.6.2012, 17:15)
Vyzerá úžasne, určite ju vyskúšam :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Huma) ID 28927 (7.6.2012, 21:23)
sylvi, cakam potom koment, ako sa pozdavala ,-)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (12.6.2012, 19:12)
Odskúšané, vynikajúce 8o| 8o| 8o|
Ja som si zopár zemiačkov popučila, nech mi je hustejšia. Doteraz som varila paradajkovú bez zemiakov a toto je fakt vynikajúci nápad. Vďaka (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Huma) ID 28927 (13.6.2012, 5:21)
jooojjj, som rada, ze chutila! u nas niekedy staci len tato polievka na veceru, je s tymi zemiackami sytejsia :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu