
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Andrea Z. (ondre) ID 95183 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Domáce cestoviny - farfalle[ recept č. 48282 zo dňa 4.6.2012 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Zmiešame múku s vajciami… Pridáme olivový olej… Vlažnú vodu a soľ… Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút. Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom. Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm. Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar. |