Janette M. (Zinka16) ID 75844 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Kávové zrná
[ recept č. 48257 zo dňa 3.6.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Viem, že je tu pár receptov na túto lahôdku, ale môj je trošku iný a hlavne, chcem upozorniť na skveeeelú vecičku, ktorá veľmi uľahčí prácu. Nepravý marcipán /podľa Darinky - Danda3/: 300 g sušeného mlieka, 300 g práškového cukru, 90 g Cery, 2-3 PL medu, 2-3 bielka, mandľová príchuť Plnka: 250 g mletých orechov, 250 g pr. cukru, 2 PL Nescafé, 1 PL kakaa, 1 van. cukor, 100 g masla (ja som dala niekoľko lyžíc čokoládovo-lieskovcovej nátierky) - plnku treba dochutiť podľa vlastnej chuti Poleva: 200 g varovej čokolády, Cera
POSTUP PRÍPRAVY
Vymiešame si suroviny na marcipán a necháme odležať, kým si urobíme plnku. Pripravíme si formičky, z marcipánu urobíme guličku, ktorú roztiahnieme na placku (podľa veľkosti formičky, aby na krajoch zostal marcipán na zabalenie zrna, dáme za lyžičku plnky, úhľadne zabalíme (prebytočný marcipán odoberieme, aby bolo zrno kávové a nie len marcipánové). Keď takto vyrobíme cca 40 ks zŕn (záleží od toho, či robíte menšie alebo veľké), ponoríme do čokolády (za pomoci super "namáčadla" ktoré je súčasťou sady na výrobu kávových zŕn). Necháme stuhnúť a potom už len ochutnávame a ochutnávame.... Sú fakt vynikajúce a hlavne jedno ako druhé :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tak toto je ozaj super vecička... |
![]() |
Súčasťou sady je aj "namáčadlo" a 2 receptíky - ja som si ale urobila podľa vlastnej chuti. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (4.3.2013, 19:48) |
už sa chystám, že ich urobím na Veľkú noc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (3.10.2012, 10:40) |
Je to trošku prplačka s marcipánom (možno by bola ľahšia práca s originálom), ale tá chuť Formička je báječná vecička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva C. (evica03) ID 224896 (1.8.2012, 23:44) |
Tak ja budem asi jedna z mála, ktorá nebude tieto kávové zrná ospevovať do nebies napriek tomu že som si zakúpila aj tieto špeciálne formičky. Začnem pekne po poriadku a podotýkam že som sa držala presne receptu. Cesto na falošný marcipán som mala neviem z akého dôvodu riedke, odležanie v chladničke trošku pomohlo ( mimo toho že som doň primiešala suš.mlieko + práš.cukor navyše).Behom 2-3sekúnd v rukách sa znova púšťalo, topilo a nedržalo formu kávového zrna. Nehovoriac o tom ako sami marcipán lepil na formičku aj keď som ju vysypala prášk.cukrom. No a aby toho nebolo málo, problém bol aj s kávovou plnkou. Bola sypká. Nepomohlo pridať ani 3 lyžice nutely navyše, dohromady som tam dala 1/2 pohára nutely. No napriek všetkému sa mi nejaké tie kávové zrná podarilo urobiť ale nie sú ani zďaleka také pekné ako na obrázku. Skladujem ich v chladničke a sú viac mäkké ako tvrdé, aj keď musím uznať,chuť je fajná a práve preto sa nevzdám a pokúsim sa ich urobiť ešte raz. Tak mi skúste poradiť čo som robila zle. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (6.8.2012, 19:02) |
No to je fajn, že sa nevzdávaš Je pravda, že práca s týmto marcipánom chce trochu cviku, ale rozhodne sa mi ani raz nestalo, že by bol riedky napadá mi jedine, že mohlo byť na vine sušené mlieko, sú rôzne druhy, priznám sa, že sa nepamätám, aké som použila ja, ale nabudúce, keď budem robiť zrná, tak nafotím aj postup a suroviny. Formičku som ničím nevysýpala ani nevytierala a išlo to úplne perfektne, tak to bude asi len kvalitou "marcipánu". A plnka, tá sa dá urobiť podľa vlastného uváženia, od oka . My sme ich skladovali asi týždeň v chladničke a boli také, ako čerstvé, nestvrdli ani nezmäkli. Takže nabudúce fotím odušu a dúfam, že sa aj mne nepokazia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (8.7.2012, 20:33) |
Janettka, ďakujem za túto vychytávku, už mám kúpené, aj som skúšala (robila som kokosové), keď bude chladnejšie, vyskúšam zas, lebo teraz sa ozaj nedá nič, len , potom vyskúšam aj s marcipánom a Tvojou plnkou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (11.7.2012, 8:24) |
To sa teším Darinka, že môžem byť pre Teba aj ja v niečom inšpiráciou, ako Ťa poznám, určite vymyslíš niečo fajné - možno už nebudeš len guľkať, ale sa ti zapáči "formičkovať"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (14.7.2012, 20:17) |
Ale guľky sú guľky, určite nevymením, len si rozšírim svoj repertoár...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 (4.7.2012, 14:04) |
Vyzerá byť super Zoženiem formičku a ide sa na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (5.7.2012, 18:59) |
Držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.6.2012, 7:05) |
No ja musím niekde tú formu zohnať. Za ten svet sa mi nedarili pekné zrná , Urobila som z toho teda roládu Chuť je ozaj vynikajúca.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.6.2012, 21:40) |
receptík sa mi veeelmi páči, ukladám.A ešte otázočka.Ta nutella je namiesto masla? Skvelý nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (22.6.2012, 15:05) |
Áno Ľubka, miesto masla, vlastne som zabila dve muchy jednou ranou je tam aj tuk aj čokoládová chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (20.6.2012, 21:36) |
Sú ,určite vyskúšam,kávové zrná milujem.Kde si kúpila formu,Janett,ak to nie je tajomstvo? Vopred ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (22.6.2012, 15:03) |
určite vyskúšaj.... Ja som z BB a tu majú Tescomu všelikde, napr. aj v Tescu, ale je možné, že ju ešte všade nemajú, je to novinka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (24.6.2012, 19:43) |
Tiež som z BB,ďakujem,poobzerám sa,možno natrafím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka P. (Joanne) ID 6922 (5.6.2012, 13:23) |
boze nadhera....dakujem za tip na formy,ani som nevedela,ze to dostat kupit Len si to neviem predstavit,ako to robis.....nedas nam aj fotopostup?Mnam,hned by som ich zjedla A ta mandlova prichut,to je v tych malych flastickach ako rumova a puncova?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (5.6.2012, 18:53) |
Je to novinka, ja som jej neodolala (aj posledné € by som za ňu dala ). Nabudúce nafotím, len som to robila večer pri telke a ruky celé zalepené tak som zabudla aj fotiť. Mandľovú príchuť mám Oetker vo fľaštičke, používam aj z Lidla také v maličkých fľaštičkách ako bývajú vzorky parfémov a tie mi aj dlho vydržali a sú dobré - je tam asi 5 rôznych príchutí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (5.6.2012, 9:19) |
mnam milujem kavove zrna ale este som ich nikdy neskusala robit asi je nacase zacat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (5.6.2012, 18:48) |
Aj u mňa sú to prvé vlastné Ale v cukrárni som si vždy musela aspoň 1 kúpiť tá chuť kávy a "marcipánu" je famózna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (5.6.2012, 9:17) |
Tak toto je hotová virtuálna rozkoš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (4.6.2012, 18:35) |
potahove hmoty, resp. nepravy marcipan zo suseneho mlieka, ci cukrikom mame radi. Vyskusam to aj bez formicky. Dakujem za skvely typ. Zrna musia byt uzasne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (5.6.2012, 9:16) |
Mňam, boli fajné a hlavne sa mi páčilo, že boli ešte aj úhľadné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (3.6.2012, 15:44) |
nedá sa poslať? Už len keď čítam čo do toho ide, samé dobroty.....ani mi nevadí, že tú šablónu nemám Veľmi rada vyskúšam urobiť túto dobrotu. Marcipán celkovo má u nás úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (3.6.2012, 17:28) |
Tinka, aj by som poslala, ale sú také dobré, že ani vlastnému bratovi z nich nenechám treba si ich rýchlo nagúľať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |