. .. .. .. .. .. .
. .

Slovan kocky - RECEPT 4814

Pavlína M. (Melipa) ID 28391
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2007
Naposledy: 4.11.2019 17:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 23
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Slovan kocky


[ recept č. 4814 zo dňa  ]


Slovan kocky


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica kakaa
Na plnku: 4 dkg želatíny, 8 dcl vody, 45 dkg kryštálového cukru, 4 sladké smotany, 10 dkg mletých orechov, trošku kakaa


POSTUP PRÍPRAVY

Cesto spravíme klasicky: vyšľaháme cukor s vajciami, pridáme múku a nakoniec kakao. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka: 4 dkg želatíny necháme napučať v 8 dcl vody, potom pridáme 45 dkgy kryštál. cukru a dáme variť, necháme dobre prevrieť. Kým uvarená želatína chladne, vyšľaháme si dve šľahačky, pridáme do nej 10 dkg orechov a polovicu chladného želatínového nálevu. Dobre rozmiešame a dáme na biskvit. Necháme stuhnúť. Zatiaľ si vyšľaháme ďalšie dve šľahačky spolu s trochou kakaa. Pridáme druhú polovicu želatínového nálevu a vylejeme na prvú stuhnutú vrstvu. Necháme dobre stuhnúť a môžeme maškrtiť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takúto želatínu si uvaríme /vyzerá ako kryštálový cukor/...


Keď je uvarená, vznikne číry hustejší roztok...


Tu je prvá orechová vrstva na biskvite...


A zatiaľ čo nám prvá vrstva tuhne, pripravíme si všetko k vrchnej vrstve...


Dáme do misy dve šľahačky a trochu kakaa a vyšľaháme...


Vyšľahanú kakaovú sľahačku pridáme do druhej polovice želatínového roztoku...


Dobre zmiešanú želatínu so sľahačkou vylejeme na prvú orechovú vrstvu...


Pekne uhladíme a dáme stuhnúť...


A podávame...jedne kocka Vám určite stačiť nebude!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Švédsky tvarohový koláč | Slovan kocky | Banánové croissanty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (26.2.2011, 19:20)
ja neverím vlastným očiam čo som to našla-úžasne!!!! |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.4.2008, 22:27)
jeeej tak toto vyzera velmi lakavo. Orechove mam velmi rada a slahacku tiez. urcite vyskusam. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (7.4.2008, 20:35)
Evka, 5 dkg má ten sáčok, čiže ešte trochu v sáčiku ostane na ďalší krát :-)...da sa zohnat v drogérii /iba v takej tej klasickej drogérii/ :^)...neviem ale na aké množstvo je určená, ale tipujem 1 sáčok na 1 liter, keď sem ide 4 dkg na 8 dcl :-$
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.4.2008, 18:31)
ďakujem , veľmi si mi poradila , teraz mám 90DDietu ale keď skončím upečiem ten svoj koláčik, pokiaľ ma niekto nepredbehne :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.4.2008, 19:51)
Paulinka, koláčik vyzerá fantasticky (Y) (Y) (Y), len sa chcem opýtať, koľko gramový je ten sáčok tej želatíny a na aké množstvo je určená, lebo ja mám jeden podobný recept, ale keď som ho zvykla robiť, tak som si zohnala od cukrárov agar a bojím sa skúšať s potravinovými želatínami, že mi 1L šlahačky neudržia. Teraz už nemám možnosť zohnať si ten agar, ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu