Monika P. (monkap) ID 69860 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Extra čokoládová torta
[ recept č. 47860 zo dňa 15.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm.
POSTUP PRÍPRAVY
Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min. Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame.
Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc.
Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala. |
Valeria P. (Huska Dorotka) ID 209199 (26.10.2012, 8:36) |
A šľahačku dávate na varenie alebo šľahanie? Tortu som už skúšala ale polevu so šľahačkou som nedávala, ale len čistú čokoládu Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (16.5.2012, 11:04) |
jeej Moni, urcite vyskusam som zvedava na korpus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (Monullik) ID 170902 (27.5.2012, 9:50) |
korpus je fajn, zistila som že ho už mám podľa tohto receptíku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24824  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |