Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Zelerové tyčinky
[ recept č. 47796 zo dňa 13.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250g poloh.muky, 250g zeleru, 250g tvrdeho syru, 250g masla, 1 vajicko, sol
POSTUP PRÍPRAVY
Do preosiatej muky zamiesame nastruhany syr, maslo pokrajane na mensie kusky, na jemno nastruhany zeler a sol.Vypracujeme hladke cesto,ktore na pomucenej doske rozvalkame asi na 3 mm. Cesto potrieme rozslahanym vajickom (mozme osolit hrubou solou, makom, sezamom, rascou..) a rozkrajame na tycinky siroke asi 1,5cm.Tycinky rozlozime na plech vystlany papierom na pecenie (moze byt aj vymasteny) a vo vyhriatej rure pecieme 18 minut /180 °C. |
Lucia B. (palesandra) ID 244543 (19.10.2012, 18:15) |
Kedze som kupila zeler, hladala som nejaky recept, ktory by som vyskusala. Zaujali ma tieto tycinky, hned som ich isla robit. Po upeceni nas nejako neohurili. Po prve velmi mastne,, aj to som nedala uplne tolko masla ako je pisane. Syr som tam vobec necitila, za zelerom to bolo citit len kusok a manzel hovoril ze sama muka, takze aj muky menej. Uz viackrat sa to neskusam robit, apon podla mojej chuti by trebalo zmenit pomer surovin alebo nejako obmenit. Z celej davky nam vyslo 30 kuskov. Na druhej strane boli jemne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (16.5.2012, 17:17) |
vynikajuce, pridala som este aj nastruhanu mrkvu, len sa po nich zaprasilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.5.2012, 19:40) |
Zeler mám rada...zaujímavé...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (13.5.2012, 12:45) |
Hmmm, to nemusí byť zlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |