
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Soňa K. (Wewerenka) ID 198592 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) REBARBOROVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU - lahodný a jednoduchý[ recept č. 47724 zo dňa 8.5.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 x 200 ml kelímok kyslej smotany ** 2 celé vajcia ** 50 ml oleja ** 2 menšie nahrubo postrúhané jablká ** 1 vanilkový cukor ** 2 x kellímok krupicového cukru ** 3 x kelímok polohrubej múky ** 1 vrchovatá ČL soda bicarbona. Podľa chuti a pre obmenu možno do cesta pridať hrsť posekaných orechov, prípadne hrozienok. OBLOHA: 1 kg rebarbory ** cukor ** škorica. POSÝPKA: 100 g masla ** 100 g hrubej múky ** 100 g krupicového cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik je vďaka trochu netradičnejšiemu cestu veľmi lahodný a jabĺčka v ceste spôsobia, že zostane dlho svieži, Ale iba ak sa vám z neho niečo podarí uchovať aj na ďalšie dni. Mne sa to podarilo len za cenu malého klamstva :))) Inak sa mi toto cesto už veľakrát osvedčilo na akékoľvek letné ovocné koláče, vždy keď treba veľmi rýchlo a s minimálnou námahou ponúknuť návštevu alebo uspokojiť sladké chute domáceho mančaftu :) Už som ho robila aj s hnedým trstinovým cukrom a bol výborný, dostal taký troška karamelový nádych. Z rebarborových stoniek ošúpeme tenkú vrstvu povrchových vlákien. Pokrájame na cca 1/2 cm kúsky, trochu pocukrujeme a necháme tak 30 min "vypotiť". Tak sa z nej stratia prípadné horké chute (môže byť pri starších alebo dlhšie skladovaných stonkách). Potom tekutinu zlejeme. Pripravíme si posýpku zmiešaním masla, múky a cukru, zmiesime len tak, aby v žiadnom prípade nevznikla homogénna zmes. Odložíme do chladničky. Kým sa rebarborka potí, pripravíme cesto, a to zmiešaním všetkých surovin v poradí smotana .. postrúhané jablká .. vajcia .. olej .. cukre .. múka .. soda bicarbona. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech (ja vždy používam pečiaci papier, ale kto je ako zvyknutý). Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú rebarboru, posypeme menším množstvom cukru a škoricou. Na to opäť rozvnomerne rozložíme posýpku. Pečieme spočiatku v rúre vyhriatej na 200° asi 10 min, potom zmiernime na 180°a pečieme ďalších cca 40 min. Koláčik podávame vychladnutý, s kopčekom sľahačky a môžeme aj prizdobiť mätovým lístkom. Dobrú chuť ! |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (1.7.2012, 22:04) |
vyskusame ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatka K. (zlatka666) ID 82709 (25.6.2012, 15:50) |
ježišíííííííííííííí, fantastický!!!!!! a to ho pochválila aj svokra, skoro som odpadla, veľká vďaka Sonička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (1.7.2012, 21:52) |
Oooo zlatka, tak ked svokra pochvali, tak to je uz ake ocenenie pre mna... a to viem, o com hovorim ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina B. (martinaeshop) ID 125862, mimibazar.sk/martinaeshop (20.5.2012, 21:31) |
tak ako som sa tesila tak som sklamana... to som radsej rovno mohla spravit klasicku bublaninu.... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (22.5.2012, 19:15) |
vidite, tak tu u nas nikto nechce... kolko ludi, tolko chuti alebo mozno bola chyba v programe... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (16.5.2012, 20:39) |
Je výborný, ďakujeme ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (17.5.2012, 20:33) |
Som rada, dakujem ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |