. .. .. .. .. .. .
. .

Pizza - RECEPT 47400

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 233144 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pizza


[ recept č. 47400 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Pizza


POTREBNÉ PRÍSADY

na cesto: 1/2 kg hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 1/2 čerstvého droždia alebo 1 celé sušené, 250 ml vody na pizzovú omáčku: 300 ml domáceho paradajkového pretlaku, 1 menšia cibuľa alebo pór, 1 strúčik cesnaku, 1 paradajka, 1 PL cukru, 1 PL olivového oleja, oregano, soľ, mleté čierne korenie. na oblohu pizze: saláma, slaninka, kukurica, šampiňóny, paprika, šunka, syr....

POSTUP PRÍPRAVY

cesto: všetky ingrediencie spracujeme do tuhého cesta (nerobíme žiaden kvások) a necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc (vydrží aj 1-2 dni v chladničke). Cesto v chladničke trošku vykysne. Takto vykysnuté cesto rozdelíme na 2 väčšie alebo 4 menšie bochníčky (záleží na tom aký veľký priemer pizze chceme). Vyvaľkáme a dáme na plech, kde ho ešte trošku vyťaháme.
Na cesto natrieme pripravenú pizzovú omáčku a suroviny podľa chuti okrem syra!!!
Dáme piecť do rúry na 180 - 200 stupňov. Pečieme cca. 15-20 minút. Asi 3 minútky pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Omáčka na pizzu: Cibuľku a cesnak osmažíme dozlatista v hrnci. Pridáme paradajkový pretlak a paradaku (ja ju pred tým obarím horúcou vodou a stiahnem šupku - je to chutnejšie). Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Na miernom ohni varíme 15-20 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


všetky ingrediencie spracujeme do tuhého cesta (nerobíme žiaden kvások) a necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc (vydrží aj 1-2 dni v chladničke).


vyvaľkané cesto potrieme omáčkou na pizzu a dozdobíme ingredienciami podľa chuti okrem SYRA!!!!. Ja som použila slaninku, kukuricu, šampiňóny, papriku


asi 3 minúty pred dopečením posypeme pizzu strúhaným syrom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Polievka zo zelenej fazuľky | Pizza | Na 70-ku s pivonkou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
BRANISLAV Z. (clinger) ID 82948 (4.12.2012, 16:58)
(Y) :-) |:o) (K) (L) (kytara) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
BRANISLAV Z. (clinger) ID 82948 (4.12.2012, 16:58)
(Y) :-) |:o) (K) (L) (kytara) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (monci81) ID 46679 (upravené 19.6.2012, 13:10)
dakujem,tento recpetík(myslím cesto) robievala moja mamka a bohužial,zabudla som si ho napísať,vždy ked som ho potrebovala,som jej zavolala.teraz to už nejde a tak som rada,že som ho našla u vás.ešte raz dakujem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (23.4.2012, 19:46)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slava K. (mravvcek) ID 12166, mimibazar.sk/mravvcek (27.4.2012, 16:58)
Pizza je chutna vyborna,len mne sa akosi moc vysusili okraje,neviete poradit,ako tomu nabuduce predist?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 (30.4.2012, 20:55)
ja som dala ten základ až po okraje :), takže vlastne okraje skoro vôbec neboli :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 (30.4.2012, 20:54)
ja som dala ten základ až po okraje :), takže vlastne okraje skoro vôbec neboli :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu