Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 131 návštěvníkov)
Sviatočná žemľovka - ako urobiť z mála veľa
[ recept č. 4677 zo dňa 27.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
vianočka, v mojom prípade zbytky z paschy, veľkonočné sladké biele koláče....................., 4 vajíčka, 500ml mlieka, 6 PL kr. cukru (do snehu), olej a kokos na vymastenie pekáča........... Na jablkovú plnku: 4-5 jablčka, 3 PL kryšt. cukru, vanilkový puding, škorica..........Na tvarohovú plnku: 500g tvarohu, 400ml mlieka,vanilkový puding, ja som dala banánový, vanilkový cukor, 3 PL kr. cukru, hrozienka
POSTUP PRÍPRAVY
Maminky, dnes ma napadlo ako nevyhodiť zbytky z veľkonočných bilelych koláčov, ale kto nemá, môže si kúpiť žemľovku. A keďže ja mám rada , ak je v koláčoch viac plnky ako cesta, tak som si vymyslela ako zväščiť objem plnky. Tak poďme na postup.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
vymastíme si pekáč olejom a vysypeme kokosom
rôzne druhy koláčov si nakrájame
do 500ml mlieka dáme 4 žĺtky a rozšľaháme ( ja ponorným mixérom), bielka dáme zvlášť do misky
jablká si očistíme, nastrúhame a podusíme krátko s 3 PL kr. cukru, zalejeme 100ml vody, v ktorej si rozmiešame vanilkový puding, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa
v mlieku uvaríme hustejší banánový puding s 3 PL kr. cukru, pridáme hrozienka
ponorným mixérom rozšľahať tvaroh
zmiešame puding s tvarohom a OVLÁDAME sa ,aby sme nezjedli celú plnku ešte pred tým ako ju požijeme do žemľovky
koláč , alebo vianočku namáčame do mlieka s rožšľahanými žĺtkami a ukladáme do pekáča, ale dávame pozor, aby sa nerozmočila, len tak zľahka, alebo ju pokropíme
na prvú vrstvu dáme podusené jablká, posypeme trochu škoricou
zase vrstva namočených koláčov (vianočky)
vrstva tvarohu
a posledná vrstva namočených koláčov (vianočky), ktorú posypeme práškovým cukrom a dáme do rúry na 180°C zapekať asi 20 minút neprikryté, potom keď cukor tak trochu akoby skaramelizoval, prikryjeme alobalom a pečieme ešte 20 minút
dobre vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme lryšt. cukor a vyšľaháme riadne tuhý sneh
navrstvíme na upečenú žemľovku a dáme do rúry zapiecť na 10 minút, rúru stiahneme na 150°C
usušený sneh
a takto nejako by mala vyzerať, trochu je roztečená, ale to len preto, že deti už nevedeli udržať slinky na uzde , tak som to krájala ešte horúce. Dobrú chuť...................
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Judita K. (jutka123123) ID 312670 (9.7.2015, 13:56) |
výborná , odporúčam vyskúšať !!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.9.2015, 14:56) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.1.2015, 16:28) |
Je to taká torta na všedný deň |
ODPOVEDAŤ |
| Elena B. (vissna) ID 254903 (26.1.2015, 12:40) |
Táto žemľovka je naozaj výborná , už som ju robila druhý krát a má veľký úspech. Aj keď môj manžel sladký obed veľmi nemusí, v tomto prípade som ho nemusela vôbec presviedčať, veľmi mu chutila . Pred tým som robila veľa krát žemľovku, ale nikdy sa mi takto nepodarila, buď sa roztekala alebo bola suchá . Žiadny iný recept už neprichádza do úvahy. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (23.2.2013, 21:15) |
receptik urobim cez tyžden žemlovka je uplne supeer |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (20.9.2012, 12:17) |
paráda, lepšie vyzerá ako nejaký sviatočný zákusok a tá chuť musí byť úžasná |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.10.2012, 18:50) |
jaaaaaaaaaj tá chuť je viac než úžasná , treba vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (20.9.2012, 11:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.10.2012, 18:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (20.9.2012, 10:50) |
Vyzera to vyborne,uz je zaradena na vyskusanie,len vianocka mi doma chyba. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.10.2012, 18:49) |
ja som to ešte z rohlíkov neskúšala, ale určite by to bolo fajn aj tak samozrejme, že v minulosti som robila len z rohlíkov, ale takú klasiku ale vianočka je vianočka |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina K. (katy261) ID 1028, mimibazar.sk/katy261 (19.9.2012, 10:38) |
mňááám,vyzerá božsky,určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.10.2012, 18:46) |
tak čo , vyskúšané |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarina K. (katy261) ID 1028, mimibazar.sk/katy261 (6.11.2012, 18:23) |
ano,vyskúšané a veľmi chutila |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (stefulik) ID 155881 (8.3.2012, 14:01) |
ja som vyskusala aj s croasandom,mala som ich uz tesne pred expiraciou a veeelmi dobra zemlovka.dik za recept |
ODPOVEDAŤ |
matilda h. (majka10121973) ID 230250 (6.2.2012, 19:49) |
mnamm!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (14.5.2010, 21:27) |
Evka super žemľovka dnes som ju piekla, nie je taká pekná ako tvoja, tiež sme nevydržali a hneď za horúca som krájala, ale zato všetkým chutilaaaaa - a práve zvoní syn, prichádza z KE domov, tak idem mu ju naservírovať, ale ja ju sem aj vložím, ahojky - zaraďujem do obľúbených http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26992 |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2010, 19:10) |
Želka, vydarila sa ti krásne a som rada, že chutila |
ODPOVEDAŤ |
helena v. (helenka74) ID 47657 (16.3.2010, 13:40) |
cau |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.5.2010, 19:09) |
cau |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (2.10.2009, 13:50) |
Evka, robila som žemlovku podľa teba a musím povedať, že nesklamala, je to výborný receptík , s tým pudingom dá super chuť - mňam. Ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.10.2009, 19:55) |
nie je zač, rada poslúžim hlavne nech ná chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (17.6.2009, 17:39) |
Evik, napisala by si mi, kolko asi tak vianocky treba??? ja by som tuto tvoju velmi rada vyslkusala musi byt uzasna |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.6.2009, 20:12) |
Klaudi jedna je málo, ja som mala po veľkej noci zbytky rôznych vianočiek a ja neviem čo som vtedy kuchtila a jednu som dokúpila , takže dve určite, ale záleží aj od veľkosti pekáča , ak sa aj trochu z jednej zvýši, myslím si , že deti sa tomu len potešia |
ODPOVEDAŤ |
| | | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.6.2009, 20:31) |
Dakujem ti Evulka, my sme zatial len 2 bez deticiek, tak spravim z 1 necelej vianocky z polovicnej davky....urcite coskoro spravim, sladke jedla v posl. dobe milujem a dakujem za radu |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (MataSalon) ID 90576 (15.6.2009, 22:54) |
Dakujem....bola naozaj vybornaaaaaaa sme si na nej vsetci pochutili mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:32) |
Martinka, veľmi sa teším |
ODPOVEDAŤ |
| Nina G. (shitanshah) ID 70486 (20.3.2009, 16:35) |
aj ja to tak robím a máme to veľmi radi ... ja do jabĺčok pridávam ešte pomleté orechy ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.3.2009, 20:45) |
fajn tip ďakujem , nabudúce pridám aj ja orechy |
ODPOVEDAŤ |
| jana n. (Lianka1) ID 40180 (20.3.2009, 16:25) |
zemlovku som vyskusala a musim povedat ze bola fantasticka este aj svokruska ma pochvalila ze sa vydarila a je moc fajnova urcite ju nerobim posledny krat dakujemeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.3.2009, 20:44) |
ja ďakujem za milý kometár |
ODPOVEDAŤ |
| alena t. (ajat) ID 26909 (3.10.2008, 14:15) |
Evka, dnes som robila túto tvoju žemľovka na obed a musím ťa pochváliť a poďakovať ti za SUPER receptík Žemľovka je FANTASTICKÁ Je toho strááášne veľa, ale vôbec to nevadí , lebo každú chvíľu chodíme do nej a do večera bude iste fuč Naozaj je úžasná, lahodná, mňamky-mňam!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.10.2008, 20:37) |
Alenka, ďakujem ako som pred chvíľkou písala k ryžovému nákypu aj žemľovku robím stále vo väčšom pekáči , lebo je jej vždy málo a aj u nás sa do nej chodí ako na zákusok po obede |
ODPOVEDAŤ |
| miriam v. (mirocka1) ID 18717 (14.6.2008, 9:48) |
dnes ideme skusat |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.6.2008, 18:27) |
teším sa , daj vedieť ako chutila |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |