. .. .. .. .. .. .
. .

Turecký plnený chlieb - Pide boregi - RECEPT 46767

Martina P. (rikinka) ID 16490
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2007
Naposledy: 28.5.2021 20:29
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 155
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 19
RECEPTY 141
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)


Turecký plnený chlieb - Pide boregi


[ recept č. 46767 zo dňa  ]


Turecký plnený chlieb - Pide boregi


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 100 ml vlažného mlieka°°°100 ml vlažnej vody°°°1 ČL cukru°°°1 ČL soli°°°1 PL oleja°°°2 bielka°°°500g chlebovej hladkej múky T-650°°°1 čerstvé droždie PLNKA: °°°500g mletého mäsa°°°2 cibule°°°2 zelené papriky /ja som zmiešala zelenú a žltú/°°°1 paradajka°°°6 PL paradajkového pretlaku°°°100g strúhaného syra°°°1-2 strúčiky cesnaku°°°petržlenová vňažť°°°žĺtky a roztopené maslo na potretie°°°sézam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Cesto nám spracuje pekáreň, alebo ručne, rozdelíme si ho na menšie časti /10-12ks/.


Kým sa nám ale spracováva alebo kysne cesto, pripravíme si plnku zmiešaním mäsa s nasekanou cibuľou, paprikou, paradajkami, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, opaprikujeme a nakoniec pridáme paradajkový pretlak.


Z rozdelených častí cesta si urobíme guľky...


Guličky si vyvaľkáme do tvaru vajca...


... do stredu každého si rozotrieme plnku a roztiahneme ju po celej dĺžke. Okraje si necháme voľné.


Okraje prehneme smerom k sebe, plnku ale neprekrývame.Rohy zahneme, stlačíme, aby plnka nevytiekla.


Preložíme na plech na papier na pečenie, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom...


... a pečieme 20-25 minút na 200°C. Po vybratí z rúry potrieme roztopeným maslom. Počas pečenia sa v jednotlivých "vaničkách" nazbiera trošku tekutiny, ale je to v pohode, ona sa stratí :-))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cikolatali kek - čokoládový koláč | Turecký plnený chlieb - Pide boregi | BRUSEL torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.11.2013, 0:04)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (beautiful9) ID 166633 (27.11.2013, 17:49)
perfektné, úplne som si pochutila, nemohla som sa toho dojesť, fakt úžasné jedlo, mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.11.2013, 21:20)
Andrejka (Y) (L) teším sa. Jedlo je úžasné a sýte :-$. Dlho som ho nerobila, ale na najbližšiu oslavu plánujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.12.2012, 21:06)
Mati, tak toto je uplne fantasticka pochutka (Y) (Y). Dost dlho som sa odhodlavala a dnes bol ten den D. Davam 10 bodov...cesto chutovo vyborne a lahko sa s nim pracuje. Jedna cestova gulka mi zostala a uz som nemala maso, tak som ju pomazala kozym syrom, tochu cesnaku a pazitku a urobila som takeho slimaka...tiez vyborne
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.12.2012, 17:01)
Saška (L), veru pochúťka. A som rada, že aj Vám chutila :-$. A ten slimák .... hm.... vražedne dobrá kombinácia syr, cesnak a pažítka (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Denisa P. (denip) ID 17850 (4.12.2012, 22:37)
Vyskúšala som a bolo to vynikajúce, robila som ho pre návštevu z Nemecka, chutilo im veeeľmi. Takže vďaka za výborný recept. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.12.2012, 19:11)
(L) teší ma Deniska, musím to už aj ja pripraviť, zas a znova

:-$ (hello)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (13.4.2012, 19:04)
tie suroviny na plnku sa tam dávajú všetky surové? (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.4.2012, 13:36)
Livka, áno, všetko surové, aj mäsko (L)
ODPOVEDAŤ
Darina K. (dardela) ID 180972 (3.4.2012, 10:06)
Výborný tip na večeru, určite vyskúšam, už teraz sa mi zbiehajú slinky |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.4.2012, 0:06)
Darinka, veru, veru, fajnotka :-$
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (29.3.2012, 22:12)
Super napadik, urcite vyskušam.....musi to byt prudko jedle (zajic) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (nniki) ID 235017 (27.3.2012, 13:33)
vyskúšané :) je to fantastické :-) ďakujem za receptík, určite som nerobila posledný krát (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.3.2012, 22:12)
Katka (L), teší ma [A]
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (26.3.2012, 20:57)
rada by som to skúsila v sobotu, len.....mäso sa nedusí *-)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (26.3.2012, 17:30)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (22.3.2012, 9:56)
(Y) - vyzerá to super - v sobotu vyskúšam. Martinka, to cesto v surovom stave udrží ten tvar lodičky bez problémov? Bojím sa, aby sa mi v rúre neotvorili- a nemala som z toho placky - nie je s tým problém? (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.3.2012, 13:51)
Vladka ahoj. Cesto drží, treba ho viac na tú plnku pritlačiť. Ono sa pečením v rúre trošku pootvorí, aj tekutina sa v lodičkách urobí, ale nič nevadí, ona sa stratí a cesto sa neotvorí celkom, len trolilinku :-$. Vidíš aj na obrázku ako som ich zatvorila a ako som ich vybrala z rúry, takže pohodička :-$. Nech sa vydaria. Pochutíte si (L)
ODPOVEDAŤ
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (20.3.2012, 9:43)
(Y) (Y) (Y) (D)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (20.3.2012, 9:23)
vyzerajú úžasne (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (19.3.2012, 23:45)
(Y) (Y) (Y)veru,dala by som si (jidlo) (jidlo) (jidlo)Vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (19.3.2012, 19:35)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.3.2012, 19:26)
(Y)to sa mi paaaaci |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.3.2012, 19:22)
Rikinka, to vyzerá úplne božsky neodolateľne!!! (Y) (clamp) (jidlo) aké je to cestíčko po upečení? Chrumkavé ako pizza alebo skôr mäkkšie? :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (19.3.2012, 19:46)
Monika, také niečo medzi, ani veľmi chrumkavé, ani mäkké. Hned po upečení je chrumkavejšie. Ale bolo to výborné. Všetci, ktorým som to rozdala si veľmi chválili :-). Tak skús a daj vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu