Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)
Turecký plnený chlieb - Pide boregi
[ recept č. 46767 zo dňa 19.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 100 ml vlažného mlieka°°°100 ml vlažnej vody°°°1 ČL cukru°°°1 ČL soli°°°1 PL oleja°°°2 bielka°°°500g chlebovej hladkej múky T-650°°°1 čerstvé droždie PLNKA: °°°500g mletého mäsa°°°2 cibule°°°2 zelené papriky /ja som zmiešala zelenú a žltú/°°°1 paradajka°°°6 PL paradajkového pretlaku°°°100g strúhaného syra°°°1-2 strúčiky cesnaku°°°petržlenová vňažť°°°žĺtky a roztopené maslo na potretie°°°sézam na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Cesto nám spracuje pekáreň, alebo ručne, rozdelíme si ho na menšie časti /10-12ks/. |
![]() |
Kým sa nám ale spracováva alebo kysne cesto, pripravíme si plnku zmiešaním mäsa s nasekanou cibuľou, paprikou, paradajkami, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, opaprikujeme a nakoniec pridáme paradajkový pretlak. |
![]() |
Z rozdelených častí cesta si urobíme guľky... |
![]() |
Guličky si vyvaľkáme do tvaru vajca... |
![]() |
... do stredu každého si rozotrieme plnku a roztiahneme ju po celej dĺžke. Okraje si necháme voľné. |
![]() |
Okraje prehneme smerom k sebe, plnku ale neprekrývame.Rohy zahneme, stlačíme, aby plnka nevytiekla. |
![]() |
Preložíme na plech na papier na pečenie, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom... |
![]() |
... a pečieme 20-25 minút na 200°C. Po vybratí z rúry potrieme roztopeným maslom. Počas pečenia sa v jednotlivých "vaničkách" nazbiera trošku tekutiny, ale je to v pohode, ona sa stratí :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Andrea K. (beautiful9) ID 166633 (27.11.2013, 17:49) |
perfektné, úplne som si pochutila, nemohla som sa toho dojesť, fakt úžasné jedlo, mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.11.2013, 21:20) |
Andrejka teším sa. Jedlo je úžasné a sýte . Dlho som ho nerobila, ale na najbližšiu oslavu plánujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.12.2012, 21:06) |
Mati, tak toto je uplne fantasticka pochutka . Dost dlho som sa odhodlavala a dnes bol ten den D. Davam 10 bodov...cesto chutovo vyborne a lahko sa s nim pracuje. Jedna cestova gulka mi zostala a uz som nemala maso, tak som ju pomazala kozym syrom, tochu cesnaku a pazitku a urobila som takeho slimaka...tiez vyborne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.12.2012, 17:01) |
Saška , veru pochúťka. A som rada, že aj Vám chutila . A ten slimák .... hm.... vražedne dobrá kombinácia syr, cesnak a pažítka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa P. (denip) ID 17850 (4.12.2012, 22:37) |
Vyskúšala som a bolo to vynikajúce, robila som ho pre návštevu z Nemecka, chutilo im veeeľmi. Takže vďaka za výborný recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.12.2012, 19:11) |
teší ma Deniska, musím to už aj ja pripraviť, zas a znova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (13.4.2012, 19:04) |
tie suroviny na plnku sa tam dávajú všetky surové?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.4.2012, 13:36) |
Livka, áno, všetko surové, aj mäsko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina K. (dardela) ID 180972 (3.4.2012, 10:06) |
Výborný tip na večeru, určite vyskúšam, už teraz sa mi zbiehajú slinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.4.2012, 0:06) |
Darinka, veru, veru, fajnotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (29.3.2012, 22:12) |
Super napadik, urcite vyskušam.....musi to byt prudko jedle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína T. (nniki) ID 235017 (27.3.2012, 13:33) |
vyskúšané je to fantastické ďakujem za receptík, určite som nerobila posledný krát  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.3.2012, 22:12) |
Katka , teší ma ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viola D. (violka60) ID 124062 (26.3.2012, 20:57) |
rada by som to skúsila v sobotu, len.....mäso sa nedusí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (22.3.2012, 9:56) |
- vyzerá to super - v sobotu vyskúšam. Martinka, to cesto v surovom stave udrží ten tvar lodičky bez problémov? Bojím sa, aby sa mi v rúre neotvorili- a nemala som z toho placky - nie je s tým problém?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.3.2012, 13:51) |
Vladka ahoj. Cesto drží, treba ho viac na tú plnku pritlačiť. Ono sa pečením v rúre trošku pootvorí, aj tekutina sa v lodičkách urobí, ale nič nevadí, ona sa stratí a cesto sa neotvorí celkom, len trolilinku . Vidíš aj na obrázku ako som ich zatvorila a ako som ich vybrala z rúry, takže pohodička . Nech sa vydaria. Pochutíte si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (20.3.2012, 9:23) |
vyzerajú úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (19.3.2012, 23:45) |
veru,dala by som si Vyzerá výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.3.2012, 19:26) |
to sa mi paaaaci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.3.2012, 19:22) |
Rikinka, to vyzerá úplne božsky neodolateľne!!! aké je to cestíčko po upečení? Chrumkavé ako pizza alebo skôr mäkkšie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (19.3.2012, 19:46) |
Monika, také niečo medzi, ani veľmi chrumkavé, ani mäkké. Hned po upečení je chrumkavejšie. Ale bolo to výborné. Všetci, ktorým som to rozdala si veľmi chválili . Tak skús a daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |