Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Jablková štrúdla so slivkami
[ recept č. 46715 zo dňa 16.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny: Cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, štipka soli, 125g margarinu Plnka: 4 postrúhané jablká, 1 hrnček sliviek, 2 čl mletej škorice, 1 hrnček kryštálového cukru.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup:
Slivky si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme troškou vody a prisypeme asi 2 PL cukru. Dusíme asi 10 minút a necháme úplne vychladnúť. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladkú cesto. Rozdelíme na 3 časti, každú časť na tenko vyvaľkáme a naplníme nastrúhanými jablkami zo škoricou a slivkami. Zavinieme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme pri 180°C asi 20-25 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom. |
 | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (14.10.2012, 11:05) |
tak štrudla sa podarila. nevedala som či slivky dám alebo nie lebo malý slivky nemusí, ale dala som pár z kompotu a je výborná. cesto sa mi dosť lepilo tak som dala viac muky ako je písané v recepte ale budem už iba tuto robiť, urobila som z toho množstva dva kusy a jednu sme už skoro zjedli :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (28.5.2012, 11:55) |
vyzera uplne jednoducho cez vikend vyskusam upiect. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (28.5.2012, 10:48) |
ja neviem kde som urobila chybu ale cesto je jedna katastrofa musela som pridať asi raz toľko múky a veľa podsypávať pri vaľkaní a aj tak sa hrozne trhalo - nepomohlo dať ani na chvíľu do chladu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia F. (CapsLock) ID 184015 (17.6.2012, 20:13) |
Mrzí ma ,že sa vám cesto nepodarilo receptík mám od cukrárky a nemám s ním problém  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (19.6.2012, 12:50) |
dám tomu ešte jednu šancu - možno bola chybná múka alebo neviem čo..... no chuťovo bola super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (19.3.2012, 12:26) |
vyzera to uzasne lahko cez vikend upeciem rodinke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |