![]() |
Pripravíme si bravčové karé a mrkvu nakrájanú na štvrťky. |
![]() |
Pomocou noža do mäsa napicháme mrkvu. |
![]() |
Mäso sprudka opečieme na oleji. |
![]() |
Na výpeku z mäsa opražíme cibuľu (cibule dáme viacej ako obvykle), potom vložíme do hrnca mäso a podlejeme ho kockou hovädzieho bujónu, ktorý sme rozpustili v pol litri vriacej vody. Pridáme sladkú mletú papriku. Dusíme. Počas dusenia zalievame ďalším pol litrom vody s rozpusteným bujónom. |
![]() |
Keď je mäso udusené, vyberieme ho a dáme vychladnúť. Cibuľku v omáčke čo nám vznikla rozmixujeme tyčovým mixérom. |
![]() |
V menšej rajnici si rozpustíme kúsok masla, zasypeme hladkou múkou a zalejeme 2 dcl vody. Takto pripravenú zápražku nalejeme do omáčky a necháme prevrieť. |
![]() |
Vychladnuté mäso obalíme v trojobale. |