Anton S. (snakan) ID 236145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Paštéta zo zeleru.
[ recept č. 46450 zo dňa 3.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 – 600g na hrubo nastrúhaneho zeleru, jeden väčší pór, 1 PL sójovej omáčky maslo na vymastenie formy, pol litra bujónu (hubový, zeleninový, teľací) muškátový oriešok – nastrúhany, 3 – 4 mesiačiky cesnaku, 2 PL chrenu soľ, čierne korenie, 3 vajíčka, strúhanka
POSTUP PRÍPRAVY
Nastrúhame si zeler, narežeme na drobno pór a všetko vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme ½ litra bujónu, sójovú omáčku, chren, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme a všetko spolu varíme na miernom plameni jednu hodinu. Potom to necháme vychladnúť. Po vychladení prelisujeme do tejto zmesi cesnak, dochutíme soľou a korením. Rozhabarkujeme si vajíčka a zamiešame do zmesi. Nakoniec pridáme strúhanku aby nasala prebytočnú vlhkosť ale aby zmes bola ešte vláčna. Vymastime si formu maslom a vysypeme strúhankou. Zmes preložíme do formy a na vrch dáme pár plátkov masla. Pečieme približne jednu hodinu až mame mierne zlatoružový povrch Dobrú chuť. |
 | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (10.10.2012, 11:32) |
len ta fotka je z nejakej masovej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (24.3.2012, 14:37) |
Tak som to konečne urobila a nestačila som sa diviť ... aj sa to rozpadalo, ako píše Visnery, aj to bolo vzhľadovo odlišné, ako píše likavka... chuť dobrá, ale to je tak všetko včera som to odložila do chladničky, keď som zistila, že sa to dá jesť len lyžicou.... dnes som si tam pokrájala ešte kápiu, pridala hrášok a kukuricu a samozrejme kopec strúhanky, aby to držalo a narobila som si karbonátky myslím, že výtvor na obrázku nemá so zelerom nič spoločné.... to bude niečo "mäsoidné" ...... nevadí, aj pokusní králici tu musia byť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Valérie K. (Visnery) ID 131288 (20.3.2012, 12:07) |
Chutove super, ale trosku se mi to rozpadalo, nejspis malo strouhanky Manzelovi velmi chutnalo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (18.3.2012, 20:09) |
tak som to urobila,ale mne to take vysoke nevyšlo a bolo to vzhladove celkom odlišne...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (4.3.2012, 17:28) |
Tak toto musím vyskúšať, to vyzerá veľmi dobre zeler mám, ešte dokúpiť pór ... tiež som si v poslednej dobe obľúbila zeler, keď sa detoxikujem podľa Tonky Mačingovej, pojem ho "kvantá" a veľmi mi chutí v každej podobe ... už sa teším na paštétu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.3.2012, 12:44) |
hmmm, to by som skusila. v tlakaci sa zmes uvari chytro, tak preco nie. ono sa to potom podava na studeno s pecivom a zeleninou alebo ako? neviem si celkom predstavit chut (len tak priblizne ), ale paci sa mi, zeler mam rada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (3.3.2012, 20:46) |
Zeler je stále nedocenený a ja mu v poslednej dobe prichádzam na chuť,takže ma tento receptík veľmi potešil ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (3.3.2012, 20:11) |
zaujimave,už si to ukladam ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |