Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Kuracie prsia nasladko...
[ recept č. 46439 zo dňa 3.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
U nás veľmi obľúbený receptík hlavne u detí, skvelý ako obed alebo rýchla večera...inšpirácia z časopisu. /Ak tu už je, tak si dáme repete :-) / 750g kuracích pŕs, trocha oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, 1 konzerva ananásu, 1-2 hrste hrozienok... Kuracie prsia umyjeme usušíme a nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odstáť. Potom rozpálime olej - stačí, aby pokrýval dno kastrólika a na to "vyklopíme" mäsko, ktoré sprudka restujeme do biela. Následne zalejeme šťavou z kompótu, posypeme mletou škoricou /1-2 ČL/ alebo pridáme 1-2 tyčinky celej škorice a umyté hrozienka. Dusíme spolu asi 10 minút. Na záver pridáme na kocky nasekaný ananás a ešte dusíme 5 minút. Hotovo...
POSTUP PRÍPRAVY
Ako prílohu zvyknem podávať KARI RYŽU - podľa môjho rokmi odskúšaného receptu je krásne sypká, nerozvarená a nelepí sa:
potrebujeme ryžu, ktorú podľa potreby preberieme a premyjeme na sitku...ja pre 5 osôb spotrebujem asi 500 ml ryže /áno správne mililitrov - meriam ju totiž to v odmerke a má to svoj dôvod/ , olej, soľ, vodu /a to množstvo je presne rovnaké - v tomto prípade 500 ml - ako ryže, preto aj ryžu aj vodu odmeriavam v odmerke /, kari korenie /ktoré môžeme zameniť za vegetu, bujón a pod. Niekedy do rôznych variant ryže pridávam hrozienka, hrášok alebo kukuricu, ktoré pridávam hneď na začiatku varenia./
V kastróliku rozpálime olej, na ňom mierne opražíme pripravenú ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vody, osolíme, pridáme kari korenie /alebo vegetu, bujón. Ak chceme inú variantu, práve teraz pridáme hrozienka alebo kukuricu či hrach - sterilizované, čerstvé, či mrazené/. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni, občas premiešame, lebo sa zvykne prichytiť o dno a necháme podusiť, kým vidíme vodu okolo zrniek ryže. Keď má podobu ryžovej kaše, odstavíme, prikryjeme a na 30 minút na ryžu veselo zabudneme - teraz sa nesmie odokrývať! Po tejto dobe zrnká "vysajú" aj zbytok tekutiny a ryža zostane mäkká, ale pritom sypká :-) |
Lea B. (artemissska) ID 147444 (21.1.2013, 20:54) |
Dnes som vyskúšala váš recept a bola som milo prekvapená . Obom s manželom nám tieto kuracie prsia na sladko veľmi chutili a to som bola aj prekvapená, že ich vlastne jedol. Ďakujem za receptík, pridávam si ho k obľúbeným a určite ho budem robiť častejšie . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.1.2013, 22:36) |
som veľmi rada, že sa receptík ujal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |