
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Lívia K. (moggy) ID 29850 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)[ recept č. 46250 zo dňa 24.2.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta. Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky. Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca. Polievku podavame s nastruhanym syrom. |