končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)Parížan s neuveriteľne lahodným parížskym krémom[ recept č. 4594 zo dňa 23.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zatiaľ je obrázok len ilustracny....budem ho robiť až koncom apríla na narodky....CESTO: 9 vajec, 250g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 100g oleja, 70g kakaa ******PARÍŽSKY KRÉM: 140g kryštálového cukru, 100g masla, 200g čokolády, 100g kakaa, 0,5 l smotany 33% POSTUP PRÍPRAVY Fantastický koláč....pripomína mi detstvo a teraz som ho našla v receptoch mojej mamky..... 1. Žĺtka šľháme s cukrom do peny. 2. Pridáme olej, múku zmešanú s kakaom, vyšľahané bielka. Rozotrieme na plech. 3. Pečieme v mierne vyhratej rúre. 4. KRÉM: Všetky suroviny varíme asi 3 minúty. 5. Po uvaraní necháme vychladnúť na celú noc. 6. Ráno vyšľaháme do peny (ako šľahačku). 7. Upečený korpus rozrežeme na 3 časti po dĺžke. Všetky natierame krémom a vrch ozdobíme. Posypeme čokoládovou ryžou alebo mletými orechami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI žĺtky s cukrom do bohatej peny vlejeme olej - otáčky dáme na minumum múku som zmiešala s preosiatym kakaom a po lyžičkách pridávala do žĺtok vznikla hustá hmota do nej vmiešate sneh z bielkov - treba dlhšie miešať, lebo je to hustejšie šup s tým na plech ...vymastila som ho olejom a na olej som položila papier na pečenie piekla som na 190st. cca 20-25min Peciem na etapy...takze dalsie pridam zajtra... všetky suroviny na parížsky krém si dáme do kastrólika ako posledné pridáme kakao a rozhabarkujeme ho.... za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme a krátko (3min) povaríme masu... tú necháme ochladiť a cez noc ju dáme do chladničky.... na druhý deň masu vyšľaháme .... je to husté voňavé a chutné ( kto miluju horkú čokoládu... :) vznikne fantastický krém.... ponatierame pláty.... ozdobíme.... krájame OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.9.2014, 16:56) |
ODPOVEDAŤ |
Denisa K. (kadulka) ID 44899, mimibazar.sk/kadulka (2.9.2014, 19:31) |
baby, chcela by som spraviť nejaký ovocný krém ale taký šlahačkový. môžem ho spraviť tak ako ten parížsky krém? že dám ovocie,šlahačku, uvarím, dám vychladnúť a potom vyšlahám? raz som už taký robila ale sa nedal vyšlahať tak neviem či som dala veľa ovocia alebo či sa to nedá vôbec? |
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (2.9.2014, 22:23) | |
myslím, neskúšala som to síce, ale s ovocím sa to predsa nedá vyšľahať. robila som už tortu s parížskym krémom aj s ovocím, ale ukladala som kúsky broskýň (kompót) na krém... | |
ODPOVEDAŤ |
Kristína K. (Tincek) ID 32088 (27.2.2013, 11:36) |
Ahojky, ten parižsky krem treba nechať zovrieť a tak variť 3 minútky? |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (2.3.2013, 19:19) | ||
ahoj, áno | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina Č. (Berka7) ID 158121 (29.11.2011, 9:25) |
ahojte pekarky. prosim vas poradte co mam robit, vcera som uvarila krem podla navodu, dnes rano som ho vytiahla z chladnicky, ze hi idem vyslahat, ale je tak husty (tvrdy), ze sa don ani varecha neda dat. . .pomoooooc. mozem to trochu zohriat a potom vyslahat? dakujem za radu. |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (30.11.2011, 21:46) | ||
Martinka, len ho nechaj postát v teple a potom šľahaj.... on je taký skoro tvrdý - o to lepsie drzi | ||
ODPOVEDAŤ |
Janka B. (janulaus) ID 158987 (26.7.2010, 13:11) |
Skúšala som tento recept a neviem prečo, ale sa mi krém po vyšľahaní zrazil. |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.7.2010, 13:31) | ||
je mozne,ze sa preslahal | ||
ODPOVEDAŤ |
marta s. (skalička) ID 51393 (29.1.2010, 9:47) | |
Mňam dala by som si | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2010, 16:41) | ||
aj ja... ale moje tukove vankusiky su uz preplnene | ||
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (28.1.2010, 22:05) |
tak som práve dovarila krém , no to som zvedavá, čo z toho zajtra bude , robím synovi tortu, tak dúfam, že |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.1.2010, 9:38) | ||
myslim, ze budete ... drzim palce | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (esi) ID 32080 (16.8.2008, 18:53) |
Všetko chápem, určite je výborný, ale jedno neviem, prečo vymastíš plech olejom a na to dávaš papier na pečenie. Má to nejaký dôvod ??? |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.8.2008, 12:59) | ||
Ano, ma papier sa nesmýka pri liati cesta a potom ide lepsie dole - ked je upečený | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2010, 22:06) | |||
Slavka,staci trosku vody, potom netreba plech vobec umyvat | |||
ODPOVEDAŤ |
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (16.8.2008, 17:25) | |
Uvariť dám do šlahačky aj maslo a cukor? Všetko pekne spolu? | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.8.2008, 12:59) | ||
ano ano...vsettko pekne spolu | ||
ODPOVEDAŤ |
Zdenka M. (Zdenka3) ID 882, mimibazar.sk/zdenka3 (25.4.2008, 14:29) | |
poznam, poznam, davam do toriet, naozaj drahsi, ale stoji za to | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 17:22) | ||
dava sa aj do budapeštianskeho rezu??? Poznas ho?? | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (25.4.2008, 13:16) | |
...tak toto si viem živo predstaviť tú božskú chuť čokoládového krému... ja nestíham už ani recepty vytláčať pri tolkých super receptoch. Tento určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 14:23) | ||
Mária, robila som to prvýkrát a velmi som sa bala, aby sa mi nezrazil...ale podarilo sa...nie je to nárocné na prípravu...skor na cas a peniazky...ale stoji za to | ||
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (25.4.2008, 13:05) | |
Sviatok sa blíži...tak pridávam obrázky Musím povedať, že krém je fantastický, aj keď drahší. | |
ODPOVEDAŤ |