. .. .. .. .. .. .
. .

Original Thajské kuracie karí - RECEPT 45929

Paola W. (Velcikova) ID 9522
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.12.2006
Naposledy: 28.10.2013 11:34
Aktualizácia: 3.3.2013 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Original Thajské kuracie karí


[ recept č. 45929 zo dňa  ]


Original Thajské kuracie karí


POTREBNÉ PRÍSADY

KARÍ PASTA: 6 mladých cibuliek, 1-3 chilly papričky, 4-6 strúčikov cesnaku, lyžica čerstvého zázvoru, lyžička koriandrových semien, lyžička mletého koriandru, 3 hrste čerstvej bazalky, šťava z 2 limetiek, 2-3 lyžice olivového oleja, soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti okrem pasty budeme potrebovať kuracie prsia, na ktoré ju budeme aplikovať - cca. kilo, a 400 ml kokosového mlieka. Ako príloha poslúži jasmínová ryža.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som získala počas mojich niekoľkotýždňových potuliek po Thajsku. Výhodou dlhších dovoleniek je, že po čase vás omrzí opekať sa ako kreveta na slnku a vyskúšate aj veci na ktoré by ste si inak nenašli čas. Toť recept z kurzu thajského varenia priamo z Koh Samui:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nachystáme si všetky prísady na karí pastu. (zaujímavé je že do nej nejde kari korenie :-). Nezohnala som limetky, takže som ich dnes nahradila citrónmi a ten rozdiel je fakt cítiť. Takže keď chcete 100 percentne thajský recept, ňúrajte po limetkách podľa potreby aj vo viacerých obchodoch...


Osobu zodpovednú za miešanie napojíme na mixér a pastu poriadne rozmixujeme. Hneď po vymixovaní nastáva fáza ochutnávania. Ja vždy niečo pridám, dnes mi napríklad chýbal zázvor a chilly, takže som ich pridala viac. Takže pridávajte jednotlivé ingrediencie podľa chuti.


Tu už je vymixovaná a chutná pasta.


Kuracie cecky nakrájame na kocky 1x1cm, alebo troška vačšie, ale zase nie nejaké velké budzogáne...a zalejeme pastou v ktorej masko marinujeme minimálne pol hodinku.


Tu sa nám už pochutina marinuje, ja som ju dnes nechala odpočívať 2 hodinky.


Wočisko vymastíme troškou olivového oleja a na rozhorúčené rozcapneme maso. Masko sa občasného miešania - treba dávať pozor aby sa pasta zospodu nepripekala opekáme kým nieje opečené aj zvnútra.


Keď už je maso hotové, prilejeme naň kokosové mlieko a necháme ho ešte pár minút prebublať.


Podávame s jasmínovou ryžou. Večne chudnúce devy (ako ja) nahradia bielu ryžu naturálnou. Nedajte sa zmiasť tou ďatelinou na taniery, to som tam dala len preto, aby fotka bola vábnejšia - na ozdobu, neukrátila som vás o žiadnu zázračnú ingredienciu...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kurací wrap | Original Thajské kuracie karí | Tvarohový celozrnný koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu