
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ako na klasické bryndzové pirohy?[ recept č. 459 zo dňa 13.10.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: *1kg. hladkej múky *soľ *vlažná voda *uvarený zemiak (alebo hrsť bryndzovej plnky) Plnka: *uvarené a potlačené zemiaky *bryndza *pažítka POSTUP PRÍPRAVY Klasické spišské zemiakovo-bryndzové pirohy určite poznáte. Tu je len návod, ako sa dajú pripraviť a vykrajávať. Takto ich robieva moja mamka. Je to veľmi rýchly spôsob. Pirôžky sú také chutné-guľatučké. Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() rozvaľkáme si cesto ![]() Cesta podľa receptu bude dosť. Do múky dávajte toľko vody, aby malo takú pevnú konzistenciu. Nemieste príliš dlho, lebo bude gumené! Z cesta odoberajte vždy len časť, ktorú rozvaľkáte. Cesto posoľte, aby sa lepšie spojilo! ![]() z plnky urobte valček (ruky budú poriadne špinavé, ale nevadí, veď ste si ich umyli) ![]() z valčeka odoberajte guličku vo veľkosti vlašského orecha a rozložte po okraji cesta ![]() cesto preložte cez guličky z plnky ![]() pritlačte okraje ![]() pomocou malého pohárika vykrajujte pirožky ![]() a ďalší..... ![]() ...a vštko. Ostrambané konce orežte a opakujte.... ![]() Hotové ukladajte na múkou vysypaný plech, tácku. My to takto s plechom strčíme rovno do mrazáku. Keď sú už tuhé na kosť, poprekladáme ich do mikroténových sáčkov a späť do mrazáku. A chutná večera je ako polotovar v mrazničke. Stačí pred použitím ústami hodiť na 15 min. do osolenej vriacej vody, vybrať na tanierik a poliať roztopeným maslom, či škvaročkami.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | mariana t. (marianka80) ID 64923 (26.8.2009, 13:19) |
pekne dakujem za skvely nápad.včera som ich urobila ,trocha sme zjedli hned a dala som na 3plechy do mrazáku.super.manžel ma pochvalil ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (upravené 12.5.2009, 11:24) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.5.2009, 19:35) |
veru ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (11.3.2009, 9:43) |
Super receptík, ďakujeme ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (12.3.2009, 14:11) |
Aj ja dakujem ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.8.2007, 22:49) |
Neviem, ci som dobre rozumela, do cesta ide muka+sol+voda+vareny postruhany zemiak? Diky. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (28.8.2007, 10:06) |
Ano Ivka, presne tak....zemiačik postruhaný... alebo z plnky tam prihodis hrst.... cesto bude lepsie ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 21:28) |
nemam mlyncek na mak ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (andulka2) ID 48309 (12.3.2009, 14:51) |
Ja tiež nemám, meliem v mlynčeku na kávu čo mám na robote. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 16:19) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 16:50) |
ahoj... ![]() To ma teší....a tie šúlance sú suuuuper nápad. S čím ich robievaš, s opraženou strúhankou, či makom? ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.10.2006, 22:53) |
...je to taky zemiakovy kolac z cesta podobnemu cestu na placky? A pecie sa v rure? U mojej baby sa robil, volali ho "gugeľ". Opytam sa mamky a dam vediet. Pa pa | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (14.10.2006, 22:40) |
Dobry vecer Slavka, vy tu mate take spisske recepty, nenajde sa u Vas recept na zemiakovy kolac tzv. GRULOVNIK ? Uz som ho jedla, je to vyborne. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.10.2006, 21:33) |
Deniska, nemyslíš náhodou na "beľuše" to pečie moja svokra, mamka, teta,...ja som odtiaľ, takže ak to budú piecť, nafotím a vložím to sem ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 21:22) |
tak uz som to zistila....je to ten "gugeľ" ...mamka pochadza z horneha Spisa - su ram rusíni...a tam sa to robi....pripravim, nafotim a dam na web ![]() Len mi povedz, ci to bolo so slaninkou a krupkami? Alebo len ciste? |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (16.10.2006, 19:50) | |
Slavka uz si nespomeniem, ale ja som to jedla v Spisskej Starej Vsi a volali to grulovnik a zemiaky tam boli ako plnka v podobe zemiakoveho pyre, tam to robia miestny, gorali. Baby zo Spisa dajte sem recept na GRULOVNIK. |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (17.10.2006, 14:58) | ||
Deniska a nie je to niečo podobne tomu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=449 ? To su tie kamjunske pirohy..... | ||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |