. .. .. .. .. .. .
. .

Ako na klasické bryndzové pirohy? - RECEPT 459

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Ako na klasické bryndzové pirohy?


[ recept č. 459 zo dňa  ]


Ako na klasické bryndzové pirohy?


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: *1kg. hladkej múky *soľ *vlažná voda *uvarený zemiak (alebo hrsť bryndzovej plnky)
Plnka: *uvarené a potlačené zemiaky *bryndza *pažítka


POSTUP PRÍPRAVY

Klasické spišské zemiakovo-bryndzové pirohy určite poznáte. Tu je len návod, ako sa dajú pripraviť a vykrajávať.
Takto ich robieva moja mamka. Je to veľmi rýchly spôsob. Pirôžky sú také chutné-guľatučké.
Vyskúšajte!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


rozvaľkáme si cesto


Cesta podľa receptu bude dosť. Do múky dávajte toľko vody, aby malo takú pevnú konzistenciu. Nemieste príliš dlho, lebo bude gumené!
Z cesta odoberajte vždy len časť, ktorú rozvaľkáte. Cesto posoľte, aby sa lepšie spojilo!


z plnky urobte valček (ruky budú poriadne špinavé, ale nevadí, veď ste si ich umyli)


z valčeka odoberajte guličku vo veľkosti vlašského orecha a rozložte po okraji cesta


cesto preložte cez guličky z plnky


pritlačte okraje


pomocou malého pohárika vykrajujte pirožky


a ďalší.....


...a vštko. Ostrambané konce orežte a opakujte....


Hotové ukladajte na múkou vysypaný plech, tácku. My to takto s plechom strčíme rovno do mrazáku. Keď sú už tuhé na kosť, poprekladáme ich do mikroténových sáčkov a späť do mrazáku. A chutná večera je ako polotovar v mrazničke. Stačí pred použitím ústami hodiť na 15 min. do osolenej vriacej vody, vybrať na tanierik a poliať roztopeným maslom, či škvaročkami....



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Hroznový šťavnatý koláč | Ako na klasické bryndzové pirohy? | Bravčové na divoko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
mariana t. (marianka80) ID 64923 (26.8.2009, 13:19)
pekne dakujem za skvely nápad.včera som ich urobila ,trocha sme zjedli hned a dala som na 3plechy do mrazáku.super.manžel ma pochvalil :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (upravené 12.5.2009, 11:24)
(Y)Super napad.Este nemam v domacnosti formu na pirohy a vidim,ze ju ani nepotrebujem.Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.5.2009, 19:35)
veru :) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eliška H. (ElinaH) ID 2794, mimibazar.sk/elinah (11.3.2009, 9:43)
Super receptík, ďakujeme (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (12.3.2009, 14:11)
Aj ja dakujem :) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.8.2007, 22:49)
Neviem, ci som dobre rozumela, do cesta ide muka+sol+voda+vareny postruhany zemiak? Diky. *-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (28.8.2007, 10:06)
Ano Ivka, presne tak....zemiačik postruhaný... alebo z plnky tam prihodis hrst.... cesto bude lepsie :-)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 21:28)
nemam mlyncek na mak :-((( tak som len so struhankou, ale niko zjedol malo, tak som dojedla :-$
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (12.3.2009, 14:51)
Ja tiež nemám, meliem v mlynčeku na kávu čo mám na robote.
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (15.10.2006, 16:19)
(Y) (Y)dik za recept, uz su v mrazaku, muzovi chutilo. Plna mi nevysla na vsetko, tak som dorobila sulance :-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 16:50)
ahoj... :-)
To ma teší....a tie šúlance sú suuuuper nápad. S čím ich robievaš, s opraženou strúhankou, či makom? :-P
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.10.2006, 22:53)
...je to taky zemiakovy kolac z cesta podobnemu cestu na placky? A pecie sa v rure? U mojej baby sa robil, volali ho "gugeľ". Opytam sa mamky a dam vediet. Pa pa
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (14.10.2006, 22:40)
Dobry vecer Slavka, vy tu mate take spisske recepty, nenajde sa u Vas recept na zemiakovy kolac tzv. GRULOVNIK ? Uz som ho jedla, je to vyborne. (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.10.2006, 21:33)
Deniska, nemyslíš náhodou na "beľuše" to pečie moja svokra, mamka, teta,...ja som odtiaľ, takže ak to budú piecť, nafotím a vložím to sem :-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.10.2006, 21:22)
tak uz som to zistila....je to ten "gugeľ" ...mamka pochadza z horneha Spisa - su ram rusíni...a tam sa to robi....pripravim, nafotim a dam na web :-)
Len mi povedz, ci to bolo so slaninkou a krupkami? Alebo len ciste?
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (16.10.2006, 19:50)
Slavka uz si nespomeniem, ale ja som to jedla v Spisskej Starej Vsi a volali to grulovnik a zemiaky tam boli ako plnka v podobe zemiakoveho pyre, tam to robia miestny, gorali.
Baby zo Spisa dajte sem recept na GRULOVNIK.
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (17.10.2006, 14:58)
Deniska a nie je to niečo podobne tomu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=449 ? To su tie kamjunske pirohy.....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu