Janka D. (janinka_d) ID 227473 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
bezlepkový perník
[ recept č. 45874 zo dňa 5.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
35 dkg promix PK, 30 dkg práškový cukor, 0,5 l mlieko,2 dcl olej, 1 PL mletá škorica, 1 PL soda bicarbona, 1 perníkový prášok Oetker, 2 celé vajcia, sekané orechy, hrozienka, 3dcl lekvár ja som dala domáci marhuľový , mal by byť redší.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny zmiešame spolu mixerom 2 -3 minuty. Cesto vylejeme na pekáč vymastený a vysypaný kukuričnou strúhankou alebo múkou. Pečieme na 150 stupňov asi 45 minut. Vychladnutý potrieme tenko tým istým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Vydaril sa mi fantasticky, bol ľakučký, krehký. Dobrú chuť. |
 | Andrea B. (Andy.pauli) ID 55071, mimibazar.sk/andypauli (1.2.2015, 19:43) |
Dnes som perníček upiekla je famózny ďakujem krásne za tento receptík..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (28.10.2013, 10:46) |
jeej dakujem za treceptik aj ja mam celi 6 mesiacov,a nedari sa mi ani z rozkami,ani s chlebikom.zajtra skusim upiect teraz som objavila receptik,ale idem do prace,tak uz nestihnem.ale mala by som prosbu veliku,ci by ste nemohli napisat fakt recept osvedceny na rohliky,alebo nieco podobneho,uz som zufala,a mam od piatku novu trubu elektricku,lebo v plynovej to bolo tvrde jak beton,aj ked som tam mala hrncek z vodou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (7.11.2013, 17:59) |
Ja mám dobrý recept na rožky a pečiem podľa neho aj chlebík. Mám rožky aj na mimibazare. Dajte si do vyhladávača na bezl. diete do prvého okienka - moje dobré rožky- a máte aj postup s obrázkami. Nech sa darí.Jana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petronela M. (vikulik1) ID 130578 (28.10.2013, 19:23) |
Ja si pekávam žemle podľa receptu, ktorý som našla na www.celiakia.sk: 250 gramov Schar MIX B, štipka soli, 3 PL oleja, 200 ml vlažnej vody, 10 gr droždia FALA, Vo vode rozpustiť droždie a pomocou pekárne vyhnietiť cesto pridaním všetkých ingrediencií. Kto nemá pekáreň ručne. Naolejovanými rukami vyformovať 6 - 8 žemlí kto aké veľké chce (dvojnásobne zväčšia objem) a uložiť ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dať do rúry na 50 stupňov nakysnúť cca na pol hodiny. Potom prepnúť na 200 stupňov a piecť 20 - 25 minút. Pred pečením je možné ich potrieť vlažným mliekom kto môže mlieko. Hneď po vytiahnutí z rúry sa môžu zdať žemle tvrdé, ale po chvíľke zmäknú. Mne zistili celi pred dvoma mesiacmi a zatiaľ som stihla čo-to odskúšať, tieto žemle sú celkom fajn, aj keď človek porovnáva s tým, na čo bol zvyknutý. Pre mňa je zatiaľ najväčší problém s kysnutým cestom, tam zatiaľ vidím najväčšie rozdiely medzi lepkovým a bezlepkovým. No ale človek si na to asi musí zvyknúť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petronela M. (vikulik1) ID 130578 (27.10.2013, 8:48) |
Včera som skúšala upiecť, je naozaj fantastický, jemnučký, na nerozoznanie od lepkového, a to ja teda dosť porovnávam, pretože mne zistili celiakiu až teraz, takže doteraz som bola zvyknutá na "lepkové" dobrotky. Ale tento je fakt super, odporúčam každému "bezlepkáčovi" (ale aj "lepkáčovi" ), aby vyskúšal. Už ho mám aj zaradený do mojej novej zbierky bezlepkových receptov Petra |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (27.10.2013, 12:10) |
Som rada, že som pomohla k šťastnejším dňom v našom trápení. Pekávam ho teraz s múkou Schar, lebo len tú mám doma. Z inej neviem upiecť dobrý chlebík alebo rožky. Pekný deň. Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (20.2.2012, 14:36) |
piekli sme, ja som ho robievala klasicky "lepkovy". Manzel ani nezistl, ze je bezlepkovy.......a v pohode aj mukou Schar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (18.2.2012, 14:41) |
Ďakujem Janka, až teraz som si všimla, že si to ty. Skôr som nechápala, kto to komentuje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |