Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
HARULA S KYSLOU KAPUSTOU
[ recept č. 45738 zo dňa 30.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg zemiakov, niečo vyše pol kila kyslej kapusty, 3 vajcia, 3PL hladkej múky, soľ, korenie, majoránka, 2 hlavičky cesnaku,cca 4PL strúhanky na zahustenie.
POSTUP PRÍPRAVY
Použila som domácu kapustu, ktorá bola dosť ostrá, čiže soľ a korenie, podľa toho aká je chuťovo kapusta. Cesnak som použila bez strúčikový, tiež dajte toľko ako máte cesnak radi, ja ho milujem a haruľa si žiada dosť cesnaku.
Zemiaky zbavíme šupky a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Pár zemiakov nastrúhame na hrubšie. Kapustu vyžmýkame od šťavy a nakrájame nadrobno. Šťavu vypijeme, je véééľmi zdravá :-) premiešame, pridáme vajcia, pretlačíme cesnak. Pridáme múku, soľ, korenie, majoránku a premiešame. Nakoniec dohustíme strúhankou.
Smažíme na oleji alebo masť a olej do hneda, okraje by mali byť chrumkavé :-)
DOBRÚ CHUŤ
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Pripravené cesto... |
|
odoberieme vareškou časť a dáme do horúceho oleja, alebo masti. Roztlačíme na placku a smažíme... |
|
...aj z druhej strany do hneda, s chrumkavými okrajmi....
a občas kým sa ďalšie smažia nejakú sem-tam ochutnáme....DOBRÚ CHUŤ :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Eva G. (alchemy) ID 98956 (1.2.2012, 18:17) |
to poznám a je to naozaj fajné,ale mňa zaujal dosť aj ten bodkovaný pekáčik...krásny |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.2.2012, 18:48) |
Evi ďakujem pekáčik je z kolekcie Green Gate |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (31.1.2012, 17:31) |
Tak to veru musí byť mňam, k tomu dobrá polievočka a sobotný obed hotový |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 18:10) |
Ivanka, super ako raňajky, desiata, obed, olovrant večera, neskorá večera, atď. proste aj o polnoci |
ODPOVEDAŤ |
| MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (31.1.2012, 15:39) |
Katka práve robím harulu a už ta vôňa je super chcem sa ešte spýtať čo je to v tom cestíčku také červené, je to čili, či? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 16:33) |
Marianka, áno to je chilli v kapuste, ale s vybratým vnútrom |
ODPOVEDAŤ |
| | | MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (31.1.2012, 18:39) |
Katka dorobené a skoro aj zedené sú fakt super už robím len takéto a nabudúce dám aj čili teraz som nemala...dik za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 18:58) |
Marianka, to som rada, že chutili prajem pekný večer KATKA |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (31.1.2012, 14:30) |
tak to je riadna mnamka |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 16:34) |
Ďakujem Stanka veru naši predkovia, vedeli čo je dobré a nepotrebovali k tomu ani veľa peňazí |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (31.1.2012, 7:25) |
mnam, vyzeraju neskutocne dobre vyskusam coskoro, a prihodim si tam este slaninku |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 8:20) |
Maria ďakujem ja som so slaninkou teraz nerobila, lebo mám trošku problémy, ale inak so slaninkou sú výborné a myslím, že je strašne veľa variant, asi v každom kraji inak |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria M. (misqs17) ID 166394 (31.1.2012, 17:18) |
tesim sa ne.. |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (31.1.2012, 6:34) |
Katka,o týchto haruľkách som počula samé chvály od maminy dcérinho priateľa,tvoje vyzerajú super,určite vyskúšam p.s-len ona to vraj robí priamo na platni. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 8:25) |
Ahoj Mel ďakujem podľa starej knižky je písané na "ťapši", robí sa aj na rozhorúčenej platni, alebo priamo na starých kuchynských sporákoch, kde sa kúrilo drevom, a robila som už aj na plechu v rúre. Ale v plechu nie sú tie chrumkavé okraje. a to ja milujem. Ako dieťa som milovala, keď prihoreli zemiaky, atď, v dnešných hrncoch to už nie je ono Vyskúšaj je to trošku iné ako čistá zemiaková |
ODPOVEDAŤ |
| | | melania l. (lararuby) ID 130989 (31.1.2012, 14:08) |
Katka,ďakujem,určite vyskúšam,ja milujem aj chrumkavú zemiakovú,len môj nemusí |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (31.1.2012, 18:12) |
Daj vedieť, či Ti chutilo, ja som jedla ešte zahorúca |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (30.1.2012, 21:17) |
Katka, aj ja v zime robievam s kapustou, sú neskutočné, mňam! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (30.1.2012, 21:23) |
Ďakujem Darinka, áno nemajú chybu |
ODPOVEDAŤ |