. .. .. .. .. .. .
. .

Ryba po grecky - RECEPT 4554

Majka S. (skyvka) ID 4227
.
mimibazar.sk/skyvka
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2006
Naposledy: 16.3.2017 15:52
Aktualizácia: 30.8.2012 23:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 279
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 6
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Ryba po grecky


[ recept č. 4554 zo dňa  ]


Ryba po grecky


POTREBNÉ PRÍSADY

1-1,2 kg morskych bielych ryb(asi 6 filiet), velke vajicko, 2 PL. mlieka, 3/4 hrnceka hr. muky, 2-3 PL hl. muky, 3 stredne velke cibule, polovicu maleho zelera, 2 mrkvicky, 1 vacsi petrzlen, paradajkovy pretlak, vacsi citron, 3 KL cerv. sladkej papriky, maly bobkovy list, 2 velke korenia cele, 1 KL vegety, stipku muskatoveho orieska, cerstvo pomlete korenie, sol, cukor, olivovy alebo iny olej na smazenie

POSTUP PRÍPRAVY

JA som sa tento recept naucila v Polsku a je velmi dobry a hlavne lahky na pripravu. Velmi dolezita je chut omacky. Musi byt vyvazena sladko-kysla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravyme si vsetky ingrediencie.


Zeleninu osupeme a oplachneme. Cibulu a por nakrajame na platky.


Mrkvu, celer, petrzlen nastruhame na najhrubsich okach :)


V hrnci poriadne zohrejeme olej. Ked je poriadne horuci, zmensime plamen a vysypeme cibulu s porom. Cely cas miesame. Davaj pozor, aby sa nepripalili a ani nezcervenali. Musia sa len zasklit cca 3 min. Ked to uz mame prisipeme postruhanu zeleninu. Zvacsi trosku plamen a smaz cca 8 min. Potom pridame 3/4 pohara vody, bobkovy list, cele velke korenie zamiesaj a dus pod pokrievkou.


Ked ich prikryjes zmensi maximalne plamen, (ja som dala na el. sp. 2.) Nedusime dlho, lebo by sa mohli rozvarit. Lepsie je ak zostanu trosku nedovarene (al-dente).


Kym sa nam zel. dusi, rozmiesame paradajkovy pretlak s trochou vody (asi 1 PL), prisypeme papriku, ministipku musk. oriesku, vegetu a cukor. Vsetko vymiesame a 5 min. pred koncom dusenia primiesame.


Ked dodusis, vyskusaj ci ma sladkokyslu chut. Ak nie, tak dochut podla svojich predstav. Citronom ak je malo kysle, cukrom ak je velmi kysle. Vsetko do seba nasiakne ak chvilu postoji.


Ryby oplachneme pod tecucou vodou. Povytierame papierovou utierkou. Takto mi pomahal maly.


Takto si ovonal ruky :)


Osusene ryby dobre pokvapkame citronom a dame na chvilku do chladnicky, kym si prichystame dalsie nacinie :)


Pripravyme si trosku iny trojobal. Najskor hl. muku potom vajko vytrepeme s mliekom a nakoniec hrubu muku. Ryby vyberieme z chladnicky, opat ich vysusime a obalujeme. Musime ich obalovat, tak ako sa budu piect. Ak si ich naobalujeme dopredu, zostane muka zlepena a mokra.


Na panvicu dame zohriat olej na velky plamen. Ak nechces, aby sa ryba lamala, tak daj oleja viac, aby tam akoze plavala :). Ryba sa moze trosku rozpadnut, to vobec nevadi. Ak je olej zahriaty, znizime teplotu (asi tak na strednu) vlozime ryby a smazime do ruzova z kazdej strany.


Kym sa ryby smazia, dame na dno misky cast podusenej zeleniny. Podusena vyzera asi ako na foto.


Na zeleninku polozime vyprazenu rybycku a tu zakryjeme dalsou castou zeleninky a zasa pridame rybycku.... Dolezite je aby bola ryba cela obalena zelenikou. Chyti z nej super chut.


Ak je cela prikryta, nechame ju vychladnut. Papa sa studena, ked uz ma vsiaknutu chut zo zeleninky. Ale vraj je dobra aj tepla, no mne tepla nechuti, nakolko zeleninu nemusim a uz vobec nie teplu :) Ale studena je super.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Ryba po grecky | Višňové konfiturky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu