. .. .. .. .. .. .
. .

Sýta chilli polievka - RECEPT 45339

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Sýta chilli polievka


[ recept č. 45339 zo dňa  ]


Sýta chilli polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

Táto polievočka je úžasným vynálezom na chladné zimné večery, keď prídete uzimení a lační domov. Je chutná, huttná a sýta, preto je super aj pre návštevy – stačí, keď im uvaríte túto polievočku a naservírujete ju s chlebíkom natrhaným na kúsky pekne naaranžovaným v nejakom košíčku (samozrejme, najlepšie, ak je váš vlastnoručne čerstvo upečený) a nič viac netreba, aby ste ich zasýtili. Navyše je táto polievočka lacná, veľmi rýchla a veľmi jednoduchá na prípravu. Ingrediencie na 4 litrový hrniec: 1x balíček mletého mäsa (ja používam ten z Billy, je to balíček mix mletého mäsa a je to veľmi chutné mäsko, s ktorým mám dobré skúsenosti a používam ho všade, kam ide mleté mäso, jeden balíček stojí cca. 1 euro. Kto chce fajnovejšiu verziu, môže kúpiť rovnako v Bille mleté hovädzie, to stojí asi 3 eurá balíček) zeleninový bujón soľ 1x pradajka 1x zelená paprika 2x veľká cibuľa majoránka mletá rasca práškový cesnak mleté čierne korenie kryštálový cukor (ja používam 1 vrecúško HB cukru, to je také optimálne množstvo) kúsok pórku (asi 5 cm, najlepšie, ak máte zelenú časť, ak nie, môže byť aj biela) pasírované paradajky (najlepšie sú z Lidl od Nostia – majú totiž tú správnu hustotu, sú správne sladke aj kyslé a stoj iba 60 centov) paradajkový pretlak (najchutnejší aj najhustejší je opäť z Lidl od Nostia) 1 celá plechovka čiernych Kidney fazuliek v slanom náleve (opäť som spokojná veľmi s tými z Lidl) 1 celá plechovovka bielych fazuliek v tomatovom náleve (a opäť tie Lidlové sú dobručké) chlebík alebo bageta alebo pizza chlieb/štangle

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme cca. 20 minút zakryté pod pokrievkou. Potom pridáme umyté mleté mäso. Opražíme a potrháme varechou na drobučké časti, smažíme až kým nie je nabielo usmažené. Podlejeme vodou, aby bolo všetko úplne zakryté a dusíme pod pokrievkou. Po cca. 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú paprriku, paradajku a pór a vhodíme do polievky. Prisypeme za 2 ČL: rasce, soli, majoránky, cesnaku, mletého čierneho korenia a chilli. Prisypeme celé vrecúško BH cukru. Poriadne premiešame a vmiešame celé pasírované parajky, celý pretlak. Vlejeme celé plechovky fazulí aj s nálevom. Zamiešame a dusíme pod pokrievkou na najmenšom ohni. Hotové to máte tak do 20 minút, ale polievočka je o to chutnejšia, čím dlhšie sa varí, ja varím aspon 2 hodiny, len treba miešať tak každú štvrť hodinu, lebo pretlak sa zvykne pripaľovať. Pred tým, než odstavíte, finálne dochuťte. Servírujte horúce a s natrhaným chlebom alebo bagetkou (príp. veľmi rýchlo k tomu môžete upiecť mňamky pizza chlebík, recept na jeden super rýchly pridám).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ingrediencie na 4 litrový hrniec: 1x balíček mletého mäsa (ja používam ten z Billy, je to balíček mix mletého mäsa a je to veľmi chutné mäsko, s ktorým mám dobré skúsenosti a používam ho všade, kam ide mleté mäso, jeden balíček stojí cca. 1 euro. Kto chce fajnovejšiu verziu, môže kúpiť rovnako v Bille mleté hovädzie, to stojí asi 3 eurá balíček) zeleninový bujón soľ 1x pradajka 1x zelená paprika 2x veľká cibuľa majoránka mletá rasca práškový cesnak mleté čierne korenie kryštálový cukor (ja používam 1 vrecúško HB cukru, to je také optimálne množstvo) kúsok pórku (asi 5 cm, najlepšie, ak máte zelenú časť, ak nie, môže byť aj biela) pasírované paradajky (najlepšie sú z Lidl od Nostia – majú totiž tú správnu hustotu, sú správne sladke aj kyslé a stoj iba 60 centov) paradajkový pretlak (najchutnejší aj najhustejší je opäť z Lidl od Nostia) 1 celá plechovka čiernych Kidney fazuliek v slanom náleve (opäť som spokojná veľmi s tými z Lidl) 1 celá plechovovka bielych fazuliek v tomatovom náleve (a opäť tie Lidlové sú dobručké) chlebík alebo bageta alebo pizza chlieb/štangle
Cibuľu nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme cca. 20 minút zakryté pod pokrievkou.
Potom pridáme umyté mleté mäso. Opražíme a potrháme varechou na drobučké časti, smažíme až kým nie je nabielo usmažené. Podlejeme vodou, aby bolo všetko úplne zakryté a dusíme pod pokrievkou.
Po cca. 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú papriku, paradajku a pór a vhodíme do polievky.
Po cca. 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú papriku, paradajku a pór a vhodíme do polievky.
Prisypeme za 2 ČL: rasce, soli, majoránky, cesnaku, mletého čierneho korenia a chilli. Prisypeme celé vrecúško BH cukru.
Poriadne premiešame a vmiešame celé pasírované parajky, celý pretlak. Vlejeme celé plechovky fazulí aj s nálevom. Zamiešame a dusíme pod pokrievkou na najmenšom ohni.
Hotové to máte tak do 20 minút, ale polievočka je o to chutnejšia, čím dlhšie sa varí, ja varím aspon 2 hodiny, len treba miešať tak každú štvrť hodinu, lebo pretlak sa zvykne pripaľovať. Pred tým, než odstavíte, finálne dochuťte. Servírujte horúce a s natrhaným chlebom alebo bagetkou (príp. veľmi rýchlo k tomu môžete upiecť mňamky pizza chlebík, recept na jeden super rýchly pridám).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ... na želanie... | Sýta chilli polievka | Knedlicky do polievky podla susedky Renaty :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viera D. (bosorka) ID 4971, mimibazar.sk/bosorka (16.4.2012, 20:25)
super receptík - najobľúbenejšia polievka mojich chlapov (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.3.2012, 15:22)
..a keď to menej podlejem vodou a ešte pridám kukuricu-máme naše milované chilli con carne... (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (14.3.2012, 14:44)
kde zozeniem prosim ten kotlicek v com je to naservirovane? dakujem :)
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (4.4.2012, 14:42)
Janulka, my sme ich kupili ked sa chodime kupat do Velkeho Mederu, tak dedinu pred je taky velky trh po pravej strane, je to uzasne miesto, je tam zelenina, ovocie, drevene vyrobky, kotliky vsetkych velkosti, zahradny nabytok, zavaraniny ako od babicky ale urcite najdes aj na webe nejaky obchod. :-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:16)
nasla som nasla,ale ak pojdeme dakedy kolo medera urcite to omrknem :)
ODPOVEDAŤ
Lucia J. (sendik) ID 95680 (14.1.2012, 18:17)
vyzera super :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (14.1.2012, 7:05)
vyskúšam,my sme polievkoví..hlavne (Z) (cinky)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu