. .. .. .. .. .. .
. .

Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) - RECEPT 45328

PIZZA

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


[ recept č. 45328 zo dňa  ]


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 500 ml vlažnej vody, 2 PL panenského olivového oleja, štipka soli. Okrem toho: 500 ml paradajkového pretlaku, mozarella, oregano, soľ, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšia a najjednoduchšia pizza.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky. Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky.
Takto.
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme. Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše. V chladničke kľudne vydrží aj týždeň). Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu.
Toto ideme dávať na pizzu. Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné.
Takto nejak
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry - moja skúsenosť (mám teplovzdušnú) je tých 12 minút na maxime. Ale sledujte si to, keď okraje pizze zozlatovejú, je hotová.
Upečenú pizzu zvyknem pokvapkať po povrchu olivovým olejom.
K tomu ešte šalátik z lolo šalátu, rukoly, červenej cibule, cherry paradajok a olív zakvapnutý (poriadne:)) olivovým olejom a trochou balsamica.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 50. narodeninám | Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) | úžasný diétny obedík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47)<< predošlé 1, 2, 3
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (17.1.2012, 20:08)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (17.1.2012, 20:00)
mnam vyzera na zahryznutie ^o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 20:16)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (17.1.2012, 16:27)
Asi ji vyzkouším , vypadá (zajic) ,-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 19:30)
Odporucam, myslim, ze nebudes sklamana (Y).
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.1.2012, 13:35)
zaujimave (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (17.1.2012, 11:40)
vyzerá to fakt jednoducho a super!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 16:11)
Je to velmi jednoduche a hlavne dobreeee (Y) (Y).
ODPOVEDAŤ
Sofhia M. (Sofhia) ID 121950 (17.1.2012, 11:11)
jeeej vyzera to uplne super, musim vyskusat. ked sa tam dava ina obloha, napr. sunka, tuniak... alebo klobasa treba to piect dlhsie?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 16:11)
S takou oblohou som to sice neskusala, ale dlhsie by som to nepiekla, pretoze cesto by sa moc vysusilo.
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Hviezdicka661) ID 228436 (13.1.2012, 19:34)
|:o) |:o) |:o) |:o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (13.1.2012, 19:38)
Veru, veru ^o) ^o) :-D.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu