Lucia H. (Loulou) ID 9887 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)
Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)
[ recept č. 45328 zo dňa 13.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 500 ml vlažnej vody, 2 PL panenského olivového oleja, štipka soli. Okrem toho: 500 ml paradajkového pretlaku, mozarella, oregano, soľ, cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepšia a najjednoduchšia pizza.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky. Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky. |
|
Takto. |
|
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme. Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše. V chladničke kľudne vydrží aj týždeň). Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky. |
|
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu. |
|
Toto ideme dávať na pizzu. Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné. |
|
Takto nejak |
|
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry - moja skúsenosť (mám teplovzdušnú) je tých 12 minút na maxime. Ale sledujte si to, keď okraje pizze zozlatovejú, je hotová. |
|
Upečenú pizzu zvyknem pokvapkať po povrchu olivovým olejom. |
|
K tomu ešte šalátik z lolo šalátu, rukoly, červenej cibule, cherry paradajok a olív zakvapnutý (poriadne:)) olivovým olejom a trochou balsamica. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |
| anka m. (ANKA M.) ID 132725 (17.1.2012, 20:00) |
mnam vyzera na zahryznutie |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 19:30) |
Odporucam, myslim, ze nebudes sklamana . |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.1.2012, 13:35) |
zaujimave |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (17.1.2012, 11:40) |
vyzerá to fakt jednoducho a super!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 16:11) |
Je to velmi jednoduche a hlavne dobreeee . |
ODPOVEDAŤ |
Sofhia M. (Sofhia) ID 121950 (17.1.2012, 11:11) |
jeeej vyzera to uplne super, musim vyskusat. ked sa tam dava ina obloha, napr. sunka, tuniak... alebo klobasa treba to piect dlhsie? |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (17.1.2012, 16:11) |
S takou oblohou som to sice neskusala, ale dlhsie by som to nepiekla, pretoze cesto by sa moc vysusilo. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |