Lucia H. (Loulou) ID 9887 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)
Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)
[ recept č. 45328 zo dňa 13.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 500 ml vlažnej vody, 2 PL panenského olivového oleja, štipka soli. Okrem toho: 500 ml paradajkového pretlaku, mozarella, oregano, soľ, cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepšia a najjednoduchšia pizza.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky. Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky. |
|
Takto. |
|
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme. Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše. V chladničke kľudne vydrží aj týždeň). Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky. |
|
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu. |
|
Toto ideme dávať na pizzu. Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné. |
|
Takto nejak |
|
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry - moja skúsenosť (mám teplovzdušnú) je tých 12 minút na maxime. Ale sledujte si to, keď okraje pizze zozlatovejú, je hotová. |
|
Upečenú pizzu zvyknem pokvapkať po povrchu olivovým olejom. |
|
K tomu ešte šalátik z lolo šalátu, rukoly, červenej cibule, cherry paradajok a olív zakvapnutý (poriadne:)) olivovým olejom a trochou balsamica. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Jozef T. (sydneikol) ID 46863, mimibazar.sk/sydneikol (15.3.2012, 10:37) |
Tak toto MUSÍM na večeru vyskúšať...stále som dávala namiesto vody mlieko..tak to vyskúšam podľa tohto receptíku.. a potom napíšem výsledok |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.3.2012, 19:35) |
Som zvedava, co na to poviete . |
ODPOVEDAŤ |
| Janka L. (jankalo) ID 108253 (13.2.2012, 19:56) |
Dnes som robila podľa tvojho receptu aj cesto aj oblohu na pizzu a to už druhý deň za sebou. Do cesta, resp. do vody s kvasnicami som však pridala cca 2 PL cukru, inak všetko ako je v recepte. Výsledok bol famózny, pizza výborná, určite budem častejšie. Trocha som sa obávala kombinácie pretlaku s ingredienciami, ale bola som nad očakávanie milo prekvapená. Vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúca pizza. Moji domáci nestačili vychvaľovať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2012, 19:55) |
Ja dávam do každého kvásku cukor, kvasnice lepšie vykvasia, cesto potom nie je také "hutné" je jemnejšie, nadýchanejšie a sladkosť vôbec necítiť. Vyskúšajte. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (14.2.2012, 11:49) |
Len sa este chcem opytat - myslite, ze ten cukor tam urobil nejaku zmenu? Aby sme to nabuduce vedeli vylepsit . |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2012, 19:56) |
Ja dávam do každého kvásku cukor, kvasnice lepšie vykvasia, cesto potom nie je také "hutné" je jemnejšie, nadýchanejšie a sladkosť vôbec necítiť. Vyskúšajte. |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (lucia425) ID 174181 (13.2.2012, 12:47) |
Pizza je uzasna Dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (13.2.2012, 13:39) |
To som velmi rada . |
ODPOVEDAŤ |
Silvia J. (Silvia104) ID 16825 (6.2.2012, 20:12) |
Cesticko je vyborne, dala som namiesto obyc.vody mineralku a trosicka medu....ale toto budem uz robit stale, mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (5.2.2012, 23:33) |
ukladam a urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (6.2.2012, 14:38) |
...a daj nam vediet, ci sa podarilo . |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (1.9.2012, 11:19) |
JA SOM ZABUDLA NAPISAT odvtedy ako snme ju vyskusali .inu ani nerobime aj dnes ju robim |
ODPOVEDAŤ |
| Dana R. (Danka.R) ID 24111, mimibazar.sk/dankar (5.2.2012, 19:38) |
cesto som robila velmi podobne aj doteraz, len som pridavala este trochu cukru a nedavala som do chladnicky, ale musim uznat, ze s tymito vylepseniami je cesto vyborne prvu pizzu sme piekli po 3 hodinach a dalsie 3 az na druhy den, co stalo cesto v chladnicke a bolo vyborne, chutilo aj nam aj navsteve, zjedlo sa vsetko na posedenie, nezostalo nam nic tak este raz vdaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (5.2.2012, 20:18) |
Nie je zac, tesim sa, ze chutilo . |
ODPOVEDAŤ |
| andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (3.2.2012, 13:16) |
Dnes som ju robila, je uuuuuuuuuuuuuzasnaaaaaaaaa. Dakujem za super receptik. |
ODPOVEDAŤ |
Helga M. (helma) ID 184874 (2.2.2012, 18:30) |
ja som si dnes zarobila polovičnú dávku,ale nepodarili sa mi také pekné bochníčky, stále sa naťahovalo,aj trochu viac múky som pridala ,aby som ho vypracovala ako tak, takže je treba asi viac múky potom na vypracovanie? Pýtam sa preto, aby nebolo zase veľmi husté |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (2.2.2012, 18:55) |
Mila Helga, neviem, v com mohla byt ta zrada , mne sa zatial cesto podarilo vzdy a vzdy sa s nim skvele pracovalo a to uz ho nejaky ten cas robim. Stale davam len take mnozstvo vody a muky, ako uvadzam v recepte, ale pri vypracovani cesta na doske samozrejme trocha muky pouzijem, no nie vela. Uvazujem, ci by to nemohlo byt v kvalite muky, pretoze tie byvaju rozne. |
ODPOVEDAŤ |
| | Helga M. (helma) ID 184874 (4.2.2012, 14:22) |
aj tak som ju dnes robila aj keď sa cesto lepilo, tak som poprášila múkou a veru fantasticky sa podarila , už budem robiť len túto, konečnesom našla pravý recept, musím ísť zarobiť ďalšie cesto, kvôli poptávke ešte raz pekne ďakujem a mozno to bolo tou múkou |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (6.2.2012, 16:13) |
ak sa môžem spýtať, nemala si náhodou múku z Lidla? Aj keď mám ich výrobky rada, s múkou od nich nie som spokojná, všetky cestá sa mi zdajú z nej také mľandravé, tak či nebola zrada v tom |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (6.2.2012, 16:46) |
Baby budem rada, ked vychytame vsetky "zakerne muchy" |
ODPOVEDAŤ |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (2.2.2012, 11:40) |
aj ja som vcera robila je fakt super pridala som sunku trosku nivy a paradajky dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (31.1.2012, 20:18) |
Výborné..výborné a ešte raz výborné..2 cestá sme upiekli po cca 2 a pol hod.státia, tretie na ďalší deň a posledné čaká na svojich 5 min.slávy v mrazáku..Som nadšená, zarábam do zásoby do mrazničky, lebo môj syn pizzu miluje -ako každý mladý-a takto si ju pripraví raz dva aj sám..Vrúcne ďakujem a keby som nebola taká nemožná, aj by som sem dala foto-my sme mali šunkovú s mozarelkou a kukuricou.. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (1.2.2012, 13:11) |
Velmi sa tesim, ze ste boli spokojna ...a verim, ze jednu foto by ste urcite zvladli . Najma pre inspiraciu pre ostatne zienky. |
ODPOVEDAŤ |
| Stanislava O. (stanček) ID 3886, mimibazar.sk/stancek (27.1.2012, 14:16) |
dneska sa robila.....je a s mojou funkciou na pizzu, aj manžel chválil... len sa mi to cesto tak pomaly naťahovalo, som zvyknutá rozvaľkať ho rýchlo a toto mi šlo tak ťažšie....ale úžas.... |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (27.1.2012, 21:01) |
Tak to rada pocujem . Snad by nabuduce mohlo pomoct, ak by si to cesto z chladnicky vytiahla o nejaku polhodinku skor. |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.1.2012, 22:10) |
och dala by som si aj teraz,hoci je uz tolko hodin.... |
ODPOVEDAŤ |
marta b. (mimi333) ID 112440 (25.1.2012, 16:17) |
Lucka a do toho kvásku nejde ani troška cukru?Vieš ja mám skúsenosť,že bez cukru kvasnice nekysnú. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (26.1.2012, 18:40) |
Nie nejde . A to cesto ani nebude take extra nakysnute, ale ved talianska pizza ani nie je prilis hruba. Treba vyskusat . |
ODPOVEDAŤ |
| | marta b. (mimi333) ID 112440 (27.1.2012, 17:44) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Viera K. (ravot) ID 122672 (19.1.2012, 20:10) |
velmi dobré cesto ,doteraz som robila klasika ale toto mi lepšie chutí, |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (19.1.2012, 14:40) |
tento recept mám už dlho overený a odkedy ho robím tak sa každy na ňu rád pozýva.. len a len odporúčam vyskúšať ja namiesto sušenej bazalky dávam vždy čerstvu netreba ňou šetriť a piecť na max. 250 st. tiež je dobrá aj s prošutom , cesto je použiteľné aj po 2hod. v chladničke to je také min. 2hod |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (upravené 19.1.2012, 18:51) |
Ahoj Lubka, cerstva bazalka je super, aj oregano (ak sa da) . Obmeny su tiez vitane, no u nas fici najviac prave Margherita. |
ODPOVEDAŤ |
Renata P. (rena19) ID 34649 (19.1.2012, 10:34) |
Recept vyzerá lákavo-určite vyskúšam. Ja by som ale dala do tej rajčinovej zmesi cesnačik, ten pridá super vôňu a chuť. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 15:06) |
Aj ja to tak zvyknem robievat a je to mnam . |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 9:14) |
Baby, super by bolo, keby ste sem supli inspiracne fotky pre ostatne, ako sa vam pizza podarila. Lebo tato pizza sa vam podarit MUSIIIIII . |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (18.1.2012, 18:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (18.1.2012, 16:21) |
do mrazáka ide cesto až po tých 12tich hodinách? Či ihneď po vymiesení? A ešte sa chcem spýtať - kvások sa nevykysnutý šupne do múky a vlastne celé to kysne až v chlade? lebo ju chcem dnes večer zamiesiť a aby som to nepokazila |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.1.2012, 17:59) |
Takze Lucka: kvasnice (ta kocka 42g-ova) sa iba rozmrvia do vody a rozmiesaju a to sa leje do muky, necaka sa na ziadne kvasenie. A cesto davam do sacku hned po zamieseni. To cesto, ktore chces piect, daj do chladnicky a pouzi min. po 12 h. Ono trochu v chladnicke nakysne. A to, kt. chces do zasoby, daj do mrazaku hned po zamieseni. Hadam som to napisala zrozumitelnejsie . |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (18.1.2012, 19:06) |
super si to napísala ja sa s kysnutým cestom nekamarátim ale už sa chladí v chladničke a na raňajky sa budeme napchávať pizzou dakujem veľmi pekne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (19.1.2012, 8:11) |
pizza bola fantastická ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 9:11) |
Rado sa stalo . |
ODPOVEDAŤ |
eva n. (hildunka) ID 88511 (18.1.2012, 13:13) |
Včera som si zarobila cesta a dnes piekla. Je skutočne, ako originál. Díky za príma recept. Už budem robiť iba túto. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.1.2012, 13:26) |
Tak to sa moc tesim . A ze sa s cestom skvele pracovalo? |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |