. .. .. .. .. .. .
. .

Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) - RECEPT 45328

PIZZA

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


[ recept č. 45328 zo dňa  ]


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 500 ml vlažnej vody, 2 PL panenského olivového oleja, štipka soli. Okrem toho: 500 ml paradajkového pretlaku, mozarella, oregano, soľ, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšia a najjednoduchšia pizza.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky. Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky.
Takto.
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme. Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše. V chladničke kľudne vydrží aj týždeň). Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu.
Toto ideme dávať na pizzu. Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné.
Takto nejak
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry - moja skúsenosť (mám teplovzdušnú) je tých 12 minút na maxime. Ale sledujte si to, keď okraje pizze zozlatovejú, je hotová.
Upečenú pizzu zvyknem pokvapkať po povrchu olivovým olejom.
K tomu ešte šalátik z lolo šalátu, rukoly, červenej cibule, cherry paradajok a olív zakvapnutý (poriadne:)) olivovým olejom a trochou balsamica.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 50. narodeninám | Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) | úžasný diétny obedík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Jozef T. (sydneikol) ID 46863, mimibazar.sk/sydneikol (15.3.2012, 10:37)
Tak toto MUSÍM na večeru vyskúšať...stále som dávala namiesto vody mlieko..tak to vyskúšam podľa tohto receptíku.. [A] [A] [A] a potom napíšem výsledok (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.3.2012, 19:35)
Som zvedava, co na to poviete (jidlo).
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (13.2.2012, 19:56)
Dnes som robila podľa tvojho receptu aj cesto aj oblohu na pizzu a to už druhý deň za sebou. Do cesta, resp. do vody s kvasnicami som však pridala cca 2 PL cukru, inak všetko ako je v recepte. Výsledok bol famózny, pizza výborná, určite budem častejšie. Trocha som sa obávala kombinácie pretlaku s ingredienciami, ale bola som nad očakávanie milo prekvapená. Vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúca pizza. Moji domáci nestačili vychvaľovať. (clamp) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2012, 19:55)
Ja dávam do každého kvásku cukor, kvasnice lepšie vykvasia, cesto potom nie je také "hutné" je jemnejšie, nadýchanejšie a sladkosť vôbec necítiť. Vyskúšajte.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (14.2.2012, 11:49)
(D) |:o) |:o)Len sa este chcem opytat - myslite, ze ten cukor tam urobil nejaku zmenu? Aby sme to nabuduce vedeli vylepsit :-D.
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2012, 19:56)
Ja dávam do každého kvásku cukor, kvasnice lepšie vykvasia, cesto potom nie je také "hutné" je jemnejšie, nadýchanejšie a sladkosť vôbec necítiť. Vyskúšajte.
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucia425) ID 174181 (13.2.2012, 12:47)
Pizza je uzasna (Y) Dakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (13.2.2012, 13:39)
To som velmi rada :-).
ODPOVEDAŤ
Silvia J. (Silvia104) ID 16825 (6.2.2012, 20:12)
Cesticko je vyborne, dala som namiesto obyc.vody mineralku a trosicka medu....ale toto budem uz robit stale, mnam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (5.2.2012, 23:33)
ukladam a urcite vyskusam :)

(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (6.2.2012, 14:38)
...a daj nam vediet, ci sa podarilo (hello).
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (1.9.2012, 11:19)
JA SOM ZABUDLA NAPISAT *-)odvtedy ako snme ju vyskusali .inu ani nerobime aj dnes ju robim |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Dana R. (Danka.R) ID 24111, mimibazar.sk/dankar (5.2.2012, 19:38)
cesto som robila velmi podobne aj doteraz, len som pridavala este trochu cukru a nedavala som do chladnicky, ale musim uznat, ze s tymito vylepseniami je cesto vyborne (Y)
prvu pizzu sme piekli po 3 hodinach a dalsie 3 az na druhy den, co stalo cesto v chladnicke a bolo vyborne, chutilo aj nam aj navsteve, zjedlo sa vsetko na posedenie, nezostalo nam nic tak este raz vdaka za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (5.2.2012, 20:18)
Nie je zac, tesim sa, ze chutilo |:o) |:o).
ODPOVEDAŤ
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (3.2.2012, 13:16)
Dnes som ju robila, je uuuuuuuuuuuuuzasnaaaaaaaaa. [A] [A] [A] [A] [A] [A] Dakujem za super receptik. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (3.2.2012, 19:15)
Tlieskam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Helga M. (helma) ID 184874 (2.2.2012, 18:30)
ja som si dnes zarobila polovičnú dávku,ale nepodarili sa mi také pekné bochníčky, stále sa naťahovalo,aj trochu viac múky som pridala ,aby som ho vypracovala ako tak, takže je treba asi viac múky potom na vypracovanie? Pýtam sa preto, aby nebolo zase veľmi husté *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (2.2.2012, 18:55)
Mila Helga, neviem, v com mohla byt ta zrada *-), mne sa zatial cesto podarilo vzdy a vzdy sa s nim skvele pracovalo a to uz ho nejaky ten cas robim. Stale davam len take mnozstvo vody a muky, ako uvadzam v recepte, ale pri vypracovani cesta na doske samozrejme trocha muky pouzijem, no nie vela. Uvazujem, ci by to nemohlo byt v kvalite muky, pretoze tie byvaju rozne.
ODPOVEDAŤ
Helga M. (helma) ID 184874 (4.2.2012, 14:22)
aj tak som ju dnes robila aj keď sa cesto lepilo, tak som poprášila múkou a veru fantasticky sa podarila , už budem robiť len túto, konečnesom našla pravý recept, musím ísť zarobiť ďalšie cesto, kvôli poptávke (clamp)
ešte raz pekne ďakujem a mozno to bolo tou múkou (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (6.2.2012, 16:13)
ak sa môžem spýtať, nemala si náhodou múku z Lidla? Aj keď mám ich výrobky rada, s múkou od nich nie som spokojná, všetky cestá sa mi zdajú z nej také mľandravé, tak či nebola zrada v tom *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (6.2.2012, 16:46)
Baby budem rada, ked vychytame vsetky "zakerne muchy" ^o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (4.2.2012, 16:00)
(sampus) (clamp)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (2.2.2012, 11:40)
(Y) (Y) (Y) (Y)aj ja som vcera robila je fakt super |:o) |:o) |:o) |:o)pridala som sunku trosku nivy a paradajky (zajic) (zajic) (zajic)dakujem za recept (koule) (koule) (koule)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (2.2.2012, 15:03)
(clamp) (clamp) :-)
ODPOVEDAŤ
Adri M. (adri2870) ID 127397 (31.1.2012, 20:18)
Výborné..výborné a ešte raz výborné..2 cestá sme upiekli po cca 2 a pol hod.státia, tretie na ďalší deň a posledné čaká na svojich 5 min.slávy v mrazáku..Som nadšená, zarábam do zásoby do mrazničky, lebo môj syn pizzu miluje -ako každý mladý-a takto si ju pripraví raz dva aj sám..Vrúcne ďakujem a keby som nebola taká nemožná, aj by som sem dala foto-my sme mali šunkovú s mozarelkou a kukuricou..
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (1.2.2012, 13:11)
Velmi sa tesim, ze ste boli spokojna (clamp) (clamp)...a verim, ze jednu foto by ste urcite zvladli ,-). Najma pre inspiraciu pre ostatne zienky.
ODPOVEDAŤ
Stanislava O. (stanček) ID 3886, mimibazar.sk/stancek (27.1.2012, 14:16)
(clamp) (clamp) dneska sa robila.....je (jidlo) (jidlo) a s mojou funkciou na pizzu, aj manžel chválil... (Y) (Y) (Y) len sa mi to cesto tak pomaly naťahovalo, som zvyknutá rozvaľkať ho rýchlo a toto mi šlo tak ťažšie....ale úžas.... (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (27.1.2012, 21:01)
Tak to rada pocujem (Y). Snad by nabuduce mohlo pomoct, ak by si to cesto z chladnicky vytiahla o nejaku polhodinku skor.
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.1.2012, 22:10)
och dala by som si aj teraz,hoci je uz tolko hodin.... :)
ODPOVEDAŤ
marta b. (mimi333) ID 112440 (25.1.2012, 16:17)
Lucka a do toho kvásku nejde ani troška cukru?Vieš ja mám skúsenosť,že bez cukru kvasnice nekysnú. :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (26.1.2012, 18:40)
Nie nejde :-). A to cesto ani nebude take extra nakysnute, ale ved talianska pizza ani nie je prilis hruba. Treba vyskusat ^o).
ODPOVEDAŤ
marta b. (mimi333) ID 112440 (27.1.2012, 17:44)
dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (19.1.2012, 20:10)
velmi dobré cesto ,doteraz som robila klasika ale toto mi lepšie chutí, (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (20.1.2012, 8:38)
(clamp) (clamp) (clamp).
ODPOVEDAŤ
Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (19.1.2012, 14:40)
tento recept mám už dlho overený a odkedy ho robím tak sa každy na ňu rád pozýva.. len a len odporúčam vyskúšať |:o) |:o) ja namiesto sušenej bazalky dávam vždy čerstvu netreba ňou šetriť a piecť na max. 250 st. tiež je dobrá aj s prošutom (zajic) (Y) , cesto je použiteľné aj po 2hod. v chladničke to je také min. 2hod
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (upravené 19.1.2012, 18:51)
Ahoj Lubka, cerstva bazalka je super, aj oregano (ak sa da) :-). Obmeny su tiez vitane, no u nas fici najviac prave Margherita.
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (19.1.2012, 10:34)
Recept vyzerá lákavo-určite vyskúšam. Ja by som ale dala do tej rajčinovej zmesi cesnačik, ten pridá super vôňu a chuť. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 15:06)
Aj ja to tak zvyknem robievat a je to mnam ^o).
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 9:14)
Baby, super by bolo, keby ste sem supli inspiracne fotky pre ostatne, ako sa vam pizza podarila. Lebo tato pizza sa vam podarit MUSIIIIII :-D.
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (18.1.2012, 18:26)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (18.1.2012, 16:21)
do mrazáka ide cesto až po tých 12tich hodinách? Či ihneď po vymiesení? A ešte sa chcem spýtať - kvások sa nevykysnutý šupne do múky a vlastne celé to kysne až v chlade? lebo ju chcem dnes večer zamiesiť a aby som to nepokazila ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.1.2012, 17:59)
Takze Lucka: kvasnice (ta kocka 42g-ova) sa iba rozmrvia do vody a rozmiesaju a to sa leje do muky, necaka sa na ziadne kvasenie. A cesto davam do sacku hned po zamieseni. To cesto, ktore chces piect, daj do chladnicky a pouzi min. po 12 h. Ono trochu v chladnicke nakysne. A to, kt. chces do zasoby, daj do mrazaku hned po zamieseni. Hadam som to napisala zrozumitelnejsie *-).
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (18.1.2012, 19:06)
super si to napísala (Y) ja sa s kysnutým cestom nekamarátim :-@ ale už sa chladí v chladničke a na raňajky sa budeme napchávať pizzou :-) dakujem veľmi pekne (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (19.1.2012, 8:11)
pizza bola fantastická (Y) (Y) (Y) ďakujem za recept (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (19.1.2012, 9:11)
Rado sa stalo :-).
ODPOVEDAŤ
eva n. (hildunka) ID 88511 (18.1.2012, 13:13)
Včera som si zarobila cesta a dnes piekla. Je skutočne, ako originál. Díky za príma recept. Už budem robiť iba túto. (pl) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.1.2012, 13:26)
Tak to sa moc tesim :-) :-). A ze sa s cestom skvele pracovalo? (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu