
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Martina L. (tinka1510) ID 25983 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Veľkonočný mazenec[ recept č. 4521 zo dňa 20.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY • 1 kocku droždia 42 g • 500 g polohrubej múky • 120 g krupicového cukru • 3 žĺtky • 150 g masla • 300 ml mlieka • 50 g hrozienok • 50 g mandlí • soľ • kôru z 1 citróna • 1/2 ČL drveného anízu • 50 ml rumu • 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. 2. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. 3. Primiešame sparené hrozienka (vsypeme ich do vriaceho rumu a necháme napučať), sparené olúpané mandle (vsypeme do horúcej vody a scedíme) a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. 4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. 5. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút. |