Mária K. (konteska) ID 177553 |
 |
Oblasť: IRSKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.11.2010 |
Naposledy: 2.11.2022 18:06 |
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Moje vianočné 2011
[ recept č. 45104 zo dňa 30.12.2011 ] PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
Vínové koláčiky,salková prudko jedlá roláda,koláčiky zo Zlatého klasu,rumové guľky z vlniek,rumové guľky z tatraniek,vanilkové rohlíčky,grilážové rezy,medovníčky,linecké koláčiky a klbká
Väčšina receptov je v mojom albume |
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (23.11.2012, 23:11) |
Pozrela som si všetky Vaše receptíky a veľmi , veľmi chválim.Ale chcela by som Vás poprosiť o receptík na rumové guľky z vlniek.Skúsila by som ich s Vašou pomocou spraviť.Ďakujem veľmi pekne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária K. (konteska) ID 177553 (9.12.2012, 9:56) |
ďakujem za pochvalu tu je recept na guľky z vlniek:6 ks vlniek s príchuťou tiramisu,50g masla, 1 PL rumu, 50 g liesk.alebo vlašs.orechov.Vlnky podrvíme,premiešame s maslom a rumom.Pridáme nasucho opražené a nahrubo posekané orechy a vypracujeme kompaktnú hmotu,z ktorej tvoríme malé guličky.Hotové ich dáme vychladiť do chladničky aspoň na dve hodiny.Potom ich obalíme v čokoláde a dáme späť do chladničky.Príjemné pečenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (9.12.2012, 17:51) |
Ďakujem pekne za receptík Pekný večer.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (30.12.2011, 18:26) |
Vyzerajú nádherne!!!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina S. (semina) ID 81488 (30.12.2011, 12:26) |
jeeej super vyzeraju... Mohla by som sa opýtat na recept tej salkovej rolády?????? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária K. (konteska) ID 177553 (30.12.2011, 13:08) |
ďakujem roláda: taká moja klasika z 5 vajec,100g práš.cukru,100g pol.múky a ML kypr.prášku.Žltka s cukrom mixérom vymiešať,pridať múku,PDP a nakoniec už len varacou jemno vmiešať sneh.Dať na plech s peč.papierom a piecť asi 170-180 * C približne 10 min. -záleží však od trúby Treba vyskúšať špajlou.Potom aj s peč.papierom zrolovať spolu s mokrou utierkou a nechať vychladnúť.Krém: Do uvaréme Salka zašlahám 250g masla,ale pozor! Salko aj maslo musia mať približne rovnakú teplotu a keď sa hmota spojí,už nemixujeme,aby sa krém nezrazil.Korpus móžeme potrieť marméladou + rum,a dáme krém.Zrolujeme,potrieme aj boky a posypeme napr.čokoládou.Dáme do chladu stuhnúť. Z krému mi asi 1/3 ostala,tak boli šuhajdy.Roláda aj šuhajdy sa v priebehu dvoch dní popapkali Dúfam,že som to zrozumiteľne napísala,tá roláda ma len tak napadla,ale určite tu už nejaká podobná je,tak som nepísala recept. Tak nech sa podarí a dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |