Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)
SYROVÁ ROLÁDA
[ recept č. 4492 zo dňa 18.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g Eidamu, 1,5 krabičky Lunexu klasik, 250 g masla, soľ, cca 150 g šunky v celku, 3 vajcia uvarené natrvrdo, paprika, paradajky, uhorka
POSTUP PRÍPRAVY
Veľmi jednoduchý, chutný recept, zaručený úspech!!!!!! Vyskúšajte! Ak ho pripravíte na Veľkú noc, dajte si ešte pred prvým šibačom, aby sa Vám z neho ušlo :-)!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do vriacej vody ponoríme eidam v sáčku asi na 5 - 10 minút. |
![]() |
Kým eidam mäkne, uvaríme si vajcia natvrdo a vymiešame mixérom maslo s lunexom a so soľou. Syr aj maslo je potrebné vybrať z chladničky aspoň hodinku pred prípravou, mohli by sa nám potom tvoriť maličké hrudky,s ktorými by bolo potom veľa zbytočnej roboty. |
![]() |
Zeleninu, šunku a vajcia si nakrájame na pásiky. Samozrejme môžete dať aj iné prísady, či už slaninu, klobásku, paradajky, alebo čo máte radi..... Hlavne nech sa to dá krájať! |
![]() |
Po 5 minútach sa presvedčíme, či je už eidam mäkký. Lyžicou prebádame, či neostala niekde v strede tvrdá hrudka, kde by sa nám potom plát začať trhať.... |
![]() |
Keď je už syr mäkký, rozvaľkáme ho podľa možnosti na obdĺžnikový tvar / vidíte dobre, môj takého tvaru nie je :-))), to je tou neskutočnou snahou.../, ale na tom vôbec nezáleží :-). |
![]() |
Potrieme syrovo-maslovou nátierkou. |
![]() |
Naložíme na plát všetky ingrediencie pozdĺžne, aby nám po stočení vznikla chutná mozaika. Zahneme najprv po bokoch a potom začneme so stáčaním, netreba sa toho báť!!! Ruky si potom umyjete :-). |
![]() |
Dáme do fólie a odložíme do chladničky niekde dozadu aspoň na noc. Dá sa servírovať aj skôr, ale zaručený úspech je až po odležanej noci :-))). |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (11.10.2009, 16:38) |
ahoj,ďakujem za receptík na roládu,nachystala som ju na oslavu narodenín našej dcérky(ja som do tej maslovo-syrovej plnky pridala aj trocha pažítky),nakrájala som ju na chlebík a len sa za tým zaprášilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam D. (alex) ID 478 (23.3.2008, 7:46) |
baby drzte palce prave sa na tuto pochutku chystam. ak bude aspon trosku pekna urobim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (upravené 18.3.2008, 19:38) |
ja radsej zmiesam do karicky s maslom najemno nakrajane papriky, sunku a s tym natriem rozvalkany syr ale aj tato je pekna, len sa nekraja tazko? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (18.3.2008, 19:07) |
Krája sa v pohode. Túto roládu robievam veľmi rada, lebo som ešte nestretla nikoho, komu by nechutila ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (18.3.2008, 19:39) |
vsak aj u nas ju maju vsetci radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana p. (jana74) ID 16372, mimibazar.sk/jana74 (18.3.2008, 10:56) |
aj ja robievam tuto roladu a je super.a mam na to jeden figl.nemusis varit syr.staci na alobal rozlozit platky syra supnut ho do rozpalenej rury aby sa trosku roztopil a spojil a uz len plnit.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (21.3.2008, 19:08) |
hm, toto je dobry napad, ale uz je rolada v chladnicke....nevadi nabuducu ...ja som pridala aj trochu horcice....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (18.3.2008, 19:08) |
Úplne ľahko sa roztopí aj eidam v celosti, pokiaľ nebol kúpený pred mesiacom ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |