Jana S. (Popka) ID 40159 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.3.2008 |
Naposledy: 18.4.2016 22:43 |
Aktualizácia: 18.4.2016 22:32 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
◄ Záhorácke zázvorníky ►
[ recept č. 44865 zo dňa 14.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1/2 kg práškového cukru * 6 vajec (4 celé vajcia + 2 žĺtka) * 10 dkg tuku * 2 lyžičky sušeného zázvoru * 2 lyžičky salajky * 1 kg hladkej múky speciál
POSTUP PRÍPRAVY
Cukor s vajíčkami vyšľaháme do peny, pridáme tuk a na doske si vypracujeme cesto. Potom formičkou povykrajujeme a kladieme opačnou stranou na plech. Necháme na plechu 24 hodín odpočívať. Na druhý deň v rúre pomaly sušíme pri 180 stupňoch.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Z uvedeného množstva mi vyšli 4 veľké plechy.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| alena k. (pajo) ID 9224 (24.11.2017, 9:44) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (10.10.2013, 21:13) |
...žienky, čo robím zle ? Včera som si po roku spravila cesto, vykrajovala som , opačnou stranou ukladala na plech... v napätí som očakávala výsledok dnešného pečenia a nemám taký pekný výrez ako Janka . Asi 3 kúsky mi vyšli podľa mojich predstav,no a zbytok...nie sú roztočené, len sa mi to akosi uprostred spojí ...ale vravím si, že na chuti im to vôbec neubralo ...chuťovo sú fantastické...do cesta som pridala troška nastrúhanej citrónovej kôry a zázvoru som dala celý sáčok 22g...tá vôňa...je čosi božské...a nám najviac chutia, keď sú ešte také tvrdé ako sucháriky... |
ODPOVEDAŤ |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (22.12.2012, 20:10) |
zázvorníčky napečené ....výborný recept ...dala som dvojnásobné množstvo zázvoru, ale nabudúce pridám ešte viac, nech to má grády ...inak super, ďakujem za receptík, ktorý zaraďujem k našim stáliciam ...šťastné a veselé |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.12.2012, 8:27) |
Pavlínka, mám radosť, že sa Ti receptík zapáčil. Ďakujem za blahoželanie k sviatkom. Ja Ti prajem šťastný Nový rok 2013. |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (17.12.2012, 11:40) |
Včera som piekla tieto zázvorníčky z polovičného množstva. Ale už ľutujem, že som nerobila z celého množstva. Sú fakt výborné Ďakujem za recept a želám kásne |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (21.12.2012, 14:57) |
Kristínka, teším sa, že Ťa môj recept zaujal a vyskúšala si ho. Taktiež Ti prajem šťastné a veselé a šťastný Nový rok 2013 |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (10.12.2012, 10:41) |
tieto zazvorniky milujem. Aj my ich robievame na vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (21.12.2012, 14:56) |
Zlatka ďakujem za komentárik |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (10.12.2012, 8:47) |
Janka ďakujem za super recept,priznám sa prvý krát som robila zázvorníky. Bála som sa toho,ale bola som max spokojná,výborne sa robili a sú fantastické. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (17.12.2012, 10:55) |
Beatka, teším sa s Tebou. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (6.12.2012, 21:01) |
tak, a máme napečené...zázvorovníky sa mi krásne upiekli, ani sa mi neroztekali ...no a bála som sa mojej gramáži zázvoru, či budú jedlé, ale sú v pohode...ešte by dajaké to dg zniesli...ja mám rada až zázvor poriadne štípe Toto sú moje prvé zázvorovníky...nabudúce budem vykrajovať väčšie tvary http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=881792 |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (8.12.2012, 22:52) |
Marti, pozerala som si tvoje zázvorníky. Podarili sa ti pekne, len si ich mala po vykrojení na plech klásť opačnou stranou. To ma teta vždy upozorňovala, že je to dôležité. Potom pri pečení kvetinka krásne poskočí a v strede má pekný otvor. Je to zvláštne, ale funguje to. Keď sa pomýlim, a dám kvetinku na plech normálne, vidieť ten rozdiel po upečení. Nemusíš použiť väčšiu formičku...V tom je ten fígeľ. No a s tým zázvorom? V recepte sú 2 lyžičky, ja som dala 4 lyžičky a ani nejako to neštípe. A že ty si dala viac zázvoru, to je super! Nabudúce veru dám aj ja viac, nebudem sa báť, nech to má grády. Veď zázvor je zdravý a liečivý. Pekné Vianoce ti prajem |
ODPOVEDAŤ |
| | Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (9.12.2012, 17:44) |
Janka, super zazvornicky ...len sa chcem uistit, ze na plech sa maju ukladat to peknou vrchnou stranou nadol a ta spodna strana co je na doske ked sa vykrajuje ma byt na plechu potom navrchu? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Jana S. (Popka) ID 40159 (10.12.2012, 8:33) |
Pavlínka, presne tak, ako si to napísala. Opačnou stranou ich kladieš na plech. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (10.12.2012, 10:26) |
dakujeeeem ...este sa chcem spytat, kedy su zazvornicky makke aby sa dali v pohode jest? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.12.2012, 8:48) |
Pavlínka, moje sa dajú jesť hneď. Ak si ich moc vysušila, daj ich do papierovej krabice a ulož do chladu., najlepšie von.Mali by zmäknúť. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.12.2012, 15:03) |
Janka, aj ja Ti prajem príjemne prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojej rodiny a čo sa týka ukladania, tak som ich ukladala opačne...neviem prečo mi to tak spravilo...asi to bude rúrou |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Jana S. (Popka) ID 40159 (10.12.2012, 8:35) |
Martuška ďakujem pekne za prianie |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (6.12.2012, 7:56) |
ten tuk ma byt zrejme rozpusteny.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (8.12.2012, 22:28) |
Lianka, ja používam maslo a na slabom plameni si ho rozpustím. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.10.2012, 17:11) |
milujem tú úžasnu štipľavú chuť zázvoru...ale ešte nikdy som nemala možnosť ochutnať zázvorovníky...a v mojej predstave, to musí chutiť božský...kopírujem a až bude chvíľka času, tak vyskúšam ešte pred sviatkami a potom si dáme repete |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (2.12.2012, 16:21) |
Martuška daj vedieť, ako sa ti podarili. Budem sa tešiť na odpoveď. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 6.12.2012, 20:56) |
tak zázvorovníky sa mi pekne sušia...dúfam, že sa mi zajtra krásne upečú a budú jedle...keďže ja mám rada štipľavú chuť zázvoru, tak som tak dala celých 20g zázvoru... . Bála som sa, či to nezmení konzistenciu cesta, ale pracovalo sa mi s ním fantastický....už len vyčkať na ochutnávku a ešte chcem doplniť, neviem čím to je, asi som mala menšie vykrajovačky, lebo ja mám 7 plné plechy |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (15.12.2011, 14:13) |
Taketo som hladala, moja babka robievala, len teda n ikomu neprezradila recept a uz je fuc tak toto vyskusam, dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (16.12.2011, 8:09) |
Monika, vyskúšaj, teším sa, že už máš receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (kackarinka) ID 22981, mimibazar.sk/kackarinka (15.12.2011, 13:21) |
take mi to príde dosť stručné ako že pomalii sušíme????? a 10 dkg tuku ...... akého?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (15.12.2011, 13:27) |
Katka, veľmi jednoduchý stručný recept. Tuk /maslo, hera, palmarin/. Ja najradšej používam maslo do všetkých vianočných koláčikov. Je to najchutnejšie. |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (15.12.2011, 9:22) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Jana S. (Popka) ID 40159 (15.12.2011, 13:14) |
|
ODPOVEDAŤ |