Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)
Koložvarská alebo prekladaná kapusta
[ recept č. 4476 zo dňa 16.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mäsko: olej * cibuľa * mleté mäso * kečup * horčica * sójovka _____ Kapusta: olej * cibuľa * slanina * kyslá kapusta _____ + ryža * klobásy * kyslá smotana * sladká smotana * mletá červená paprika * petržl. vňať * kyslá smotana
POSTUP PRÍPRAVY
sú tu už receptíky na koložvarku, ale pridávam postup na túto dobrotku ako ju robím ja:))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
čiže prv si pripravíme mäsko ... na oleji orestujeme cibuľu, šupneme mleté mäsko a restujeme kým sa nezatiahne a nepustí šťavu, pridáme kečup, horčicu, sójovku plus dá sa pridať aj nejaké korenie ja som pridala tacos
![]()
zalejeme vodou a dusíme do mäkka, tej vody môže byť kľudne veľa aby vysledný efekt bol šťavnatý
![]()
ideme na kapustu ... na oleji orestujeme cibuľu a slaninku
![]()
šupneme kapustu a chviľku dusíme, ja som zaliala vodou z kapusty, ale kto nechce mať veľmi kyslú tak stačí obyčajna voda...... a medzitým ako sa dusí mäso a kapusta si uvaríme ryžu, ja varím klasicky ako cestoviny a nakrájame klobásky na kolieska
![]()
a ideme vrstviť... pekáč si vymastíme aaaa uložíme polovicu kapusty
![]()
druhá vrstva polovica ryže
![]()
tretia vrstva mäsko aj so šťavou... a preto je dobré, aby bolo šťavnaté, aby sa ryža fajne napila :))
![]()
druhá polovica ryže
![]()
kolieska klobasy
![]()
a šup druhá polovica kapusty ... v sladkej smotane si rozmiešame kyslú smotanu ... pekne to rozotrieme na kapustu, posypeme červenou paprikou a petržlenovou vňaťou.. a dáme zapekať ... takych 20-30 minút..... medzttým je akuráť čas na umytie kooooopy riadu...
![]()
takto vyzerá po zapečení... a pri degustovaní netreba zabudnúť pridať si aj kyslú smotanu .. mnaaaaaaaaam
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Elena N. (anele) ID 10739 (2.2.2014, 13:58) |
vynikajúca ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (janka28282) ID 217765 (9.3.2013, 13:13) |
už sa pečie, neviem sa dočkať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana V. (Zivezlatko) ID 96907 (11.11.2011, 12:17) |
uz sa to vari, tesime sa na vysledny efekt...mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nina K. (VaneskaNinka) ID 192666 (7.7.2011, 21:45) |
takze ja som spravila prvykrat kolozvarsku kapustu podla tohto receptiku a vysla vynikajuuuucooooooo do kapusty som ale pridala maly pretlak, tak to bolo take oranzovejsie takze dakujem za tento super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.10.2010, 22:00) |
musim spravit.... krasna foto... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
iveta a. (ivkagrand) ID 19117 (4.5.2010, 13:14) |
Ahoj súúúúúper recept Dakujeme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana R. (dulajka2) ID 95094 (10.4.2010, 17:43) |
naozaj je vnikajuca....zajtra bude na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (20.3.2010, 9:43) |
neviem prečo sa v poslednej dobe dáva do všetkého kečup....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.3.2010, 9:45) |
no asi preto,ze ludom chuti a komu nechuti, nedava ho |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (20.3.2010, 9:50) |
ved ano ale je to dosť umelé...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.3.2010, 9:51) |
nie ked mas domaci kecup kazdopadne,ja sama nie som moc kecupova,ale ked niekto je,tak budiz. aj tak si recepty vacsinou prisposobim podla seba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (20.3.2010, 10:04) |
suhlasim...len mam na kečup už averziu,kedže som si v reštauráciach neraz objednala soté a doniesli mi nejakú kečupovú žbrndu...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.3.2010, 10:07) |
ja mam v restike aj tak najradsej vyprazany hermelin s brusnicami alebo cucoriedkami no,ale cim viac pozeram na tu kolozvarsku,tym vacsiu chut na nu mam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (20.3.2010, 10:15) |
aj ja ,ale bez kečupuuuuuuuuuuuuuuuuu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka M. (janka7) ID 2425 (11.9.2009, 9:38) |
ja pridávam ešte nakoniec do kapusty pretlak,má to potom krásnu dooranžova farbu a je to také pikantnějšie a ako pása moj 6 ročný syn )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea K. (beckham) ID 39274 (21.10.2008, 22:09) |
mnam mnam mnam vyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (9.10.2008, 21:29) |
Mirka, uz som robila kolozvarsku podla vselijakych receptov ale tento tvoj jednoznacne vedie fakt je skvelý, dakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.1.2009, 20:43) |
Wau, tak to som fakt veľmi rada a teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (jasas) ID 25917 (14.9.2008, 21:25) |
jééj tak toto by som si dala aj hneď, mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (26.4.2008, 23:23) |
mozem potvrdit, ze kapusta bola pefektna dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (27.4.2008, 20:20) |
Nie je za čo Miriam, som rada, že kapustička chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | daniela f. (dadaF3) ID 40147 (31.3.2008, 23:18) |
dalo by sa to urobit aj bez tej kyslej kapusty? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (1.4.2008, 9:59) |
myslíš to tak, že úplne ju vynecháť? alebo nahradiť klasickou kapustou? ... neviem no, ale koložvarska je typicka kyslou kapustou, tak ja teda neviem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Č. (janita) ID 7581 (16.3.2008, 21:53) |
júúúj, to by som mohla jesť 7 dní v týždni vyzerá perfektne hneď by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (16.3.2008, 21:55) |
no ver, že aj ja... milujem to... ďakujem Janka ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (16.3.2008, 21:48) |
super,akurat hladam co zajtra urobim,,a toto milujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (16.3.2008, 21:54) |
supeeeeeer ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |