. .. .. .. .. .. .
. .

Biskupský chlebíček s marcipánom ♥ ♥ ♥ - RECEPT 44725

Zlatica K. (kelka23) ID 44449
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.4.2008
Naposledy: 27.12.2023 13:27
Aktualizácia: 28.5.2013 20:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 139
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 255
NÁVODY 2

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Biskupský chlebíček s marcipánom ♥ ♥ ♥


[ recept č. 44725 zo dňa  ]


Biskupský chlebíček  s marcipánom  ♥ ♥ ♥


POTREBNÉ PRÍSADY

180 g hladkej múky * 100 g cukru * 100 g masla * 3 vajcia * 75 g marcipánu * 1 škoricový cukor * 1 vanil. cukor * 2 KL práš. do pečiva * ................ 100 ml rumu * kôra z citróna * 100 g kandizovaného ovocia * hrsť sušených sliviek * hrsť sušených marhulí * zopár mandlí * ..............................na ozdobu : 3 PL marhul. džemu * 1 PL vody * 75 g marcipánu. *

POSTUP PRÍPRAVY

Tento biskupský chlebíček je veľmi jednoduchý na prípravu. Všetko sa zmieša v jednej miske. Pečie sa asi 1 hodinu. Vopred treba iba namočiť ovocie do rumu. :-) Kuk do postupu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Pripravíme si suroviny. Sušené ovocie namočíme do rumu a nastrúhame citrónovú kôru. Necháme postáť najmenej hodinu.


2. V miske premiešame múku, kypriaci prášok , cukor, van. cukor, škor.cukor , maslo a vajcia. Všetko vyšľaháme el. šľahačom dohladka.


3. Do cesta nastrúhame marcipán .


4. Ovocie zlejeme, ale rum si odložíme. Nakrájané ovocie aj mandle zamiešame k cestu. Ak sa vám to zdá veľmi husté , môžme pridať trochu mlieka.


5. Do vymastenej a vysypanej formy vlejeme cesto. Pečieme v rúre na 170 * C asi 60 - 70 min. / treba sledovať / Ja som neskôr stiahla teplotu na 150 * C ! ! !


6. Medzitým si rozvaľkáme marcipán na pocukrovanej doske. Vykrajujeme malé hviezdičky.


7 ...... 3 PL džemu rozmiešame s 1 PL vody.


8. Po upečení pokvapkáme rumom a necháme asi 10 min. stáť vo forme. Potom vyklopíme a vlažné natrieme džemom a ...


9.....ozdobíme hviezdičkami....


10. Po odležaní krájame. Má výbornú chuť marcipánu a je šťavnatý.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Losos s hráškovým pyré ♥ ♥ ♥ | Biskupský chlebíček s marcipánom ♥ ♥ ♥ | Domáci pomarančový likér ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (31.12.2013, 15:19)
Vyzerá prudko jedlo (jezisek) (sampus) (silvestr) (silvestr2) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.1.2014, 23:42)
Ď (F) A (F) K (F) U (F) J (F) E (F) M.... (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (31.12.2013, 13:00)
Zlati,biskupský chlebíček je geniálny. (clamp) Ten marcipán je famózny a ovocie máčané v rume v ňom. Neviem sa ho dojesť. Veľmi mi chutí. (novy rok) (novy rok) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.1.2014, 23:40)
|:o) |:o) |:o)...som veľmi rada, že ti chlebíček chutil. :-) :-) Všetko dobré ... PF 2014
(sampus)
ODPOVEDAŤ
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (15.8.2012, 19:39)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (17.8.2012, 19:56)
Ďakujem... (kytara)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (22.12.2011, 13:49)
Zlatka, chlebík som piekla, je vynikajúci ...vlastne bol, už je zjedený ,-) ...zajtra ho pečiem znova, zabalím ho ako "veľkú salonku" a bude darovaný. Vďaka za receptík.
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (22.12.2011, 20:51)
Martinka ďakujem veľmi pekne. :-) :-) Ten marcipán dal tomu tú pravú chuť VIANOC. / inšpirácia Magálovej / (Y) Výborný nápad zabaliť to ako salonku. (clamp) (clamp) (clamp). Dúfam že bude darovanému aj chutiť. (darecek) (darecek) (stromecek)... (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (12.12.2011, 11:46)
Ahoj Zlati! Ďakujeme za donášku do domu. Bol vynikajúci, dávam Ti 10 bodov! Marcipán zbožňujem, na Vianoce upečiem. (banky) (banky) (banky) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.12.2011, 14:07)
Ahoj Janka. (L) Nemáš za čo. ,-) Som rada, že vám chutil. :-) Ďakujem za plný počet bodov. ^o).... (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (10.12.2011, 23:48)
(zajic) (zajic)m (zajic)mňáááááááááám,vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.12.2011, 11:29)
Ďakujeeeem. (L) (L) (L) Odniesla som sestre ku (C) aj ona chválila. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.12.2011, 18:23)
Je krásny (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.12.2011, 20:44)
Ivanka ďakujem. :-) :-) :-)... (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (9.12.2011, 23:03)
Jéj, ako sa Ti pekne podaril, Zlatka (Y) (clamp) (zajic) Som pozerala Magálovú, to je on, ak sa nemýlim, však? :-) (stromecek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.12.2011, 23:13)
Ahoj Monika. (L) Je to podobný receptík. Ona tam dávala hrozienka a tie my nemusíme. 8-| Tie marcipánové hviezdičky som odkukala... ,-) ,-) Ale musím povedať , že je výborný..... (zajic) (zajic).... (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matami) ID 128343 (9.12.2011, 21:29)
..recept sa mi páči (Y) a navyše ja marcipán milujem (L), takže určite sa u nás bude piecť
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.12.2011, 23:20)
Ahoj Martinka. (L) Inšpirovala som sa K. Magálovou. Dala som svoje obľúbené suroviny a vznikol vynikajúci receptík. (Y) (Y) Ten marcipán v tom ceste je proste...
(zajic).... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu